تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 18 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):زراعت در زمين هموار مى رويد، نه بر سنگ سخت و چنين است كه حكمت، در دل هاى متواضع...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827205328




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

اهمیت بندر چابهار در استراتژی جهانی هند


واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:



اهمیت بندر چابهار در استراتژی جهانی هند
بندر تحت اداره هند در چابهار ایران دروازه ای را به روی افغانستان و آسیای مرکزی می‌گشاید که گویای اهمیت استراتژیک آن برای هندی‌هاست.



به این مطلب امتیاز دهید


به گزارش سرویس اقتصادی جام نیوز، هفته گذشته هیات دولت هند چارچوب مشارکت این کشور در توسعه بندر چابهار ایران با سرمایه گذاری 85.21 میلیون دلار را تصویب و زمینه را برای دو بندر بزرگ دولتی برای انجام نخستین سرمایه گذاری مشترک در خارج از کشور فراهم کرد.

طبق طرح‌های برنامه ریزی شده، بندر جواهر لعل نهرو تراست و بندر کاندلا یک شرکت مشترک را تشکیل خواهند داد تا دو اسکله ای که در فاز نخست پروژه بندر چابهار به طور کامل ساخته شده اند را به مدت 10 سال اجاره کنند و این اجاره با توافق‌های دو جانبه قابل تمدید خواهد بود.

بر اساس گزارش لایومینت، این شرکت هندی پولش را برای تجهیز این دو اسکله که یکی ترمینال کانتینری و دیگری ترمینال باری چندمنظوره خواهد بود، تا یک سال آینده سرمایه گذاری خواهد کرد.

طرف هندی مالکیت این تجهیزات را که بواسطه این سرمایه گذاری فراهم می‌شوند بدون پرداختی هیچ پولی در پایان مدت 10 سال به سازمان بنادر و دریایی ایران واگذار خواهد کرد.

بر اساس این گزارش، دو طرف هندی و ایرانی می‌توانند برای مشارکت در ساخت، تجهیز و اداره ترمینال‌ها در فاز دوم توسعه بندر چابهار بر مبنای ساخت، اداره و انتقال مذاکره کنند که مشروط به عملکرد رضایت بخش طرف هندی در فاز اول خواهد بود.

همچنین طرف ایرانی شرایط منطقه آزاد تجاری و تسهیلات را در این بندر فراهم خواهد کرد.

هند تصمیم گرفته در بندر در حال توسعه چابهار سرمایه گذاری کند زیرا از نظر استراتژیکی و اقتصادی برای صادراتش به کشور محصور در خشکی افغانستان حائز اهمیت است.

این کشور یک دهه است که برای دسترسی راحت‌تر به افغانستان به بندر چابهار ایران چشم دوخته است. ایران، هند و افغانستان یک توافقنامه برای تعرفه‌های اندک کالاهای جابجا شده از طریق بندر چابهار دارند که یک منطقه آزاد تجاری و صنعتی در نزدیکی آن وجود دارد.

بندر چابهار با توجه به روابط تیره ای که هند با پاکستان دارد، مسیر جایگزینی برای دسترسی به افغانستان و آسیای مرکزی سرشار از منابع غنی است.

چابهار همچینن از بندرعباس به هند نزدیک‌تر است و در فاصله 72 کیلومتری بندر گوادار قرار دارد. حضور هند در بندر چابهار که به راحتی از سواحل غربی هند قابل دسترسی است به این کشور یک مسیر دسترسی دریایی-زمینی به افغانستان از طریق مرزهای شرقی ایران می‌دهد.

هند با استفاده از شبکه راه‌های ایران که بندر چابهار را به زرنج افغانستان به فاصله 883 کیلومتری از این بندر متصل می‌کنند می‌تواند از جاده زرنج دلارام که در سال 2009 توسط خود هند ساخته شد به بزرگراه گارلند متصل شود و از آنجا به شهرهای بزرگ از جمله هرات، قندهار، کابل و مزارشریف دسترسی پیدا کند.

بنادر دولتی هند در سطح جهانی به دنبال فرصت‌های سرمایه گذاری خارجی برای تحکیم راه‌های بازرگانی میان مناطق دریایی و ایجاد بار برای بنادر خودشان هستند. این استراتژی بر مبنای این فرض است که بار بیشتر به معنای حضور کشتی‌های بیشتر در بنادر و اشتغال بیشتر برای مردم خواهد بود.

ثانیا به معنای داشتن کنترل استراتژیک بر مواد خام است.

گروه‌های تجاری خصوصی هند مانند آدانی در راستای سرمایه گذاری در معادن زغال سنگ و زیرساخت مربوطه در این کشور، پیش از این اقدام به خرید دارایی‌های بندر عمدتا در استرالیا کرده اند.

بنادر کاندلا و جواهر لعل نهرو نقدینگی کافی دارند که می‌تواند برای توسعه دارایی‌های این بنادر در خارج و تقویت کسب و کار آنها مورد استفاده قرار بگیرد.

وزارت کشتیرانی هند نیز مدت‌ها ایده تشکیل یک شرکت برای انجام سرمایه گذاری‌های خارجی از سوی بنادر دولتی در مناطق استراتژیک را مطرح کرده بود./ایسنا/110




۰۳/۰۸/۱۳۹۳ - ۱۶:۰۰




این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام نیوز]
[مشاهده در: www.jamnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن