واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: مدرس گویندگی:
در گویندگی، تیپ سازی نمیکنم
لاله اکبری گوینده قدیمی رادیو جوان گفت: گویندگی هنر ستایش شده وصف ناشدنی است، این کار تبحر خاصی را میطلبد.
لاله اکبری گوینده و مدرس گویندگی در گفتگو با خبرنگار رادیو تلویزیون باشگاه خبرنگاران در خصوص ویژگیهای یک گوینده رادیویی گفت: اولین ویژگی و درواقع اولین شاخصه یک گوینده واقعی، فن بیان و صدای خوب است.
وی ادامه داد: یک گوینده حرفهای بایدعلاوه بر صدای خوب، مهارت برقراری ارتباط را نیز داشته باشد، یعنی این دو باید در تعامل با هم باشند، کسی که صرفاً صدای خوبی دارد اما توانایی برقراری ارتباط را ندارد در گویندگی موفق نیست و بالعکس.
اکبری افزود: جنس صدای گوینده در این امر بسیار مهم است. کسی که یک صدای معمولی داشته باشد و پشتکار به خرج بدهد شاید بتواند یک مجری خوب شود اما نمیتواند در گویندگی موفق شود.
وی عنوان کرد: بعد از 20 سال تجربه در امر گویندگی و حتی کار اجرای تلویزیونی میتوانم بگویم من اصلاً جنس صدایم را در گویندگی تغییر نمیدهم، تقلید دراین عرصه جایز نیست. نباید ادای گویندگی را درآورد.
اکبری تصریح کرد: ما در گویندگی تیپسازی نمیکنیم ممکن است تغییر لحن بدهیم ولی تغییر صدا اصلاً. تغییر صدا به درد بازیگری میخورد. بهتر است هر کس در جای خودش باشد.
وی در خصوص تفاوتهای دوبله و گویندگی اظهار داشت: دوبله یکی از شاخههای گویندگی است یعنی در واقع میتوان گفت زیر مجموعه گویندگی است و البته هنر مربوط به خودش را میطلبد.
شخص در دوبله باید از تجربیات بازیگری هم بهره مند باشد. البته بهتر است دوبله و گویندگی با هم مقایسه نشوند چون هر کدام به نحو جداگانهای با صدا سرو کار دارند.
اکبری در ادامه بیان کرد: ممکن است گاهی صدایی خیلی خاص باشد و به درد دوبله بخورد اما دلیل نمیشود این صدا به درد گویندگی هم بخورد،هر صدایی باید در جای خودش استفاده شود
وی افزود: گویندگی شغل بسیار به روزی است و گوینده رادیو باید اطلاعات به روزی داشته باشد. من بعد از 20 سال سابقه گویندگی افتخارم این است که هر روز که برای کار به رادیو میروم هنوز هیجان روزهای اول تجربه گویندگیام را دارم به نظر من گویندگی هنر ستایش شدهی وصف ناشدنی است. با تجربیاتی که دارم اما فکر میکنم هنوز باید راه زیادی بروم تا به قلب مردم نفوذ کنم و تا وقتی این احساس با من است توانایی گویندگی را دارم.
وی افزود: یکی از هنرهای والایی که خدا به بندگانش داده است، گویندگی است. در گویندگی باید خوب فکر کرد، خوب دید و خوب بیان کرد و پیام برنامه را خوب به مردم انتقال داد.
این مدرس گویندگی بیان کرد: گویندگی حوزه بسیار وسیعی دارد و هر کسی که صدای اولیهای دارد و فکر میکند صدایش خوب است لزوماً دلیل نمی شد گوینده خوبی شود، بهتر است روی صدای خود کار کند و بعد وارد این عرصه شود.
وی در پایان در خصوص تفاوت برنامههای تولیدی رادیو با برنامههای زنده رادیو در زمینه گویندگی بیان داشت: برنامه زنده ساعت مشخصی دارد و باید زنده با مخاطبین ارتباط برقرار کرد و لزوماً استرس بیشتری را به همراه دارد چون ثانیهها قابل برگشت نیستند و باید مواظب خطا بود. اما در برنامههای تولیدی فرصت جبران اشتباه وجود دارد.
وی در خصوص برنامه "ما بازیگریم" که پنجشنبه ها از رادیو جوان پخش می شود، به عنوان بخش پایانی گفتگو این گونه بیان کرد: این برنامه در واقع میدان رقابتی است برای جوان هایی که علاقه به بازیگری دارند ولی می توانند با حضور داوران خودشان را محک بزنند.
اکبری در پایان گفت: برای موفقیت در عرصه گویندگی باید برای آن وقت گذاشت برای آن ارزش قائل بود و تلاش کرد.
انتهای پیام/
تاریخ انتشار: ۰۳ آبان ۱۳۹۳ - ۱۱:۰۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]