تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 11 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):پرهيزكارى منافق جز در زبانش ظاهر نمى شود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1819938569




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

یک پژوهشگر: آواهای باستانی هوره و مور قابلیت ثبت ملی را دارند


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: یک پژوهشگر: آواهای باستانی هوره و مور قابلیت ثبت ملی را دارند کرمانشاه - ایرنا - یک پژوهشگر فرهنگ عامه در استان کرمانشاه گفت: دو آوای باستانی هوره و مور قابلیت ثبت ملی دارند چرا که آوای باستانی هوره بین چهار تا شش هزار سال قدمت دارد و یکی از کهنترین گونه های آوازی دنیاست.


"رضا موزونی" روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، اظهار داشت: هوره از کلمه اهوره گرفته شده و آوازی برای ستایش یزدان و اهورامزدا بوده است که در طول زمان مفاهیم ویژه ای چون طبیعت، عشق و پیری نیز به آن راه یافته است.
وی افزود: هوره از گذشته های دور بیش از 10 مقام داشته که در طول زمان بیشتر این مقام ها به دلیل عدم اجرا از بین رفته و اکنون چند مقام آن چون "یک ده نگی"، "دو ده نگی"، "کزه" و "سحری" باقی مانده است.
موزونی خاطرنشان کرد: آواز هوره خاص مناطق غرب استان کرمانشاه چون کلهر، زنگنه، سنجابی، گوران و بخش هایی از کلیایی سنقر است.
این پژوهشگر در ادامه از مرحومان "علی نظر منوچهری" و "عبدالعزیز حیدری" به عنوان سرآمدان هوره در یاد کرد و افزود: هم اکنون نیز "صیدقلی کشاورز" و "نصور رضایی" از چهره های ماندگار این آواز هستند.
وی همچنین در خصوص آواز مور نیز گفت: این آوا یکی از سوگ آواهای دیر سال ایران است که قدمت آن به روزگاران باستان می رسد و در مرگ عزیزان و گاه به صورت چمری که مراسم آیینی است، خوانده می شود.
موزونی گفت: خاستگاه این گونه آواز در اطراف رودخانه سیمره و مناطق لک نشین استان کرمانشاه است هرچند در تمام مناطق نیز توسط زنان و مردان اجرا می شود.
وی در پایان اظهار داشت: هوره و مور هر دو قابلیت ثبت ملی را دارند و مسوولین میراث فرهنگی استان باید برای ثبت آن ها هرچه سریعتر اقدام کنند چرا که با توجه به اشتراک بعضی از این آواها در استان های همجوار امکان ثبت آن ها توسط آن ها دور از ذهن نیست.
7458/567


27/07/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن