تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 29 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام رضا (ع):روز غدیر در آسمان مشهورتر از زمین است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1842262749




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

ضرورت بسیج تمام امکانات و توانمندی ها برای حراست از جنگل های شمال


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: ضرورت بسیج تمام امکانات و توانمندی ها برای حراست از جنگل های شمال ساری - ایرنا - جنگل های شمال کشور به مثابه ریه های تنفسی برای شمال ایران عمل می کنند و حفظ و حراست از این سرمایه عظیم و حیاتی روز بروز حساس تر و اجتناب ناپذیرتر است.


جنگل های شمال کشور که به جنگل های ناحیهٔ رویشی هیرکانی یا خزری، جنگل های مرطوب و جنگل های صنعتی شمال شهرت یافته اند هم چون نوار سبزی حاشیهٔ جنوبی دریای خزر و نیم رخ شمالی رشته کوه البرز از آستارا تا گلیداغی را به طول تقریبی 800 کیلومتر، عرض 20 تا 70 کیلومتر و ارتفاع 2800 متر از سطح دریا پوشانده اند.
تاکنون 80 گونهٔ درختی (به طورعمده پهن برگ)، چهارگونهٔ سوزنی برگ بومی و 50 گونه درختچه ای در این جنگل ها شناسائی شده که اغلب آنها از تیپ های آمیختهٔ راش، ممرز، بلوط، افرا و توسکا هستند.
این ناحیه نوار سبز شمال کشور در مازندران است. منطقه هیرکانی دارای آب و هوای مرطوب بوده و متأثر از دریای مازندران می باشد. این منطقه از آستارا در گیلان آغاز شده و تا ارتفاعات جنگل گلستان در استان گلستان ادامه می یابد. اصلی ترین درختان این جنگلها پهن برگ هستند. تعداد اندکی از درختان سوزنی برگ نیز در این جنگلها یافت می شوند.
قائم مقام سازمان جنگل ها، مراتع وآبخیزداری کشور با بیان اینکه دلواپسی و نگرانی از وضعیت وخیم جنگل های هیرکانی جدی است، گفت: مصوبه ممنوعیت برداشت چوب از جنگل دولت یازدهم فرصتی برای جبران 10 سال کاستی در اجرای طرح های صیانت از جنگل فراهم کرده است.
" ناصر مقدسی " در همایش ملی مدیریت جنگل های شمال ایران در دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری افزود: امروز مدیریت پایدار جنگل نه به عنوان یک انتخاب بلکه یک فعالیت عملیاتی ضروری است.
وی با بیان اینکه طرح های جنگل داری در شمال سنتی و تاراج گونه بوده است، اضافه کرد: بهره برداری از چوب جنگل جزیی از مدیریت پایدار محسوب می شود ولی این مورد از سال 1380 تاکنون تمام و کمال و تاراج گونه صورت گرفته است.
مقدسی به طرح خروج دام از جنگل و جنگل نشینان اشاره کرد و بیان داشت: این طرح نیز در حد قابل قبولی اجرایی نشده است .
قائم مقام سازمان جنگل ها، مراتع وآبخیزداری کشور با بیان اینکه مجریانی که رعایت مقررات و قوانین را در بهره برداری علمی از جنگل را اتجام می دهند، همکاران خوبی برای سازمان محسوب می شوند، ادامه داد: طرح های جنگل داری نه تنها از تهدیدات بر جنگل نکاسته است، بلکه شرایط را برای حضور افراد قاچاقچی مهیاتر کرد.
مقدس تصریح کرد: در اجرای پایش طرح مدیریت پایدار و صیانت از جنگل جاده سازی در عرصه های طبیعی متوقف شده است.
وی با بیان اینکه طرح توسعه 385هزار هکتاری جنگل های هیرکانی در شمال آغاز شده است، اظهار داشت: از آنجاییکه ایران جز 10کشور آلاینده دنیا محسوب می شود، باید به طرح های حفاظت از جنگل های ایران توجه جدی شود.
در دهه های گذشته طرح های مختلفی در جنگل ها اجرایی شده که از جمله آنها خروج دام ، بهره برداری توسط بخش خصوصی و ... که با کاستی ها و کمبود هایی نیز مواجه بودند و بعضا در کنار اجرای این طرح ها بهره برداری های غیراصولی و غیرمجاز نیز از این ثروت خدادی شده است.
سالخوردگان و ریش سفیدان که بیش از هفت دهه از عمرشان می گذرد به هیچ عنوان اعتقادی به اجرای طرح های جنگل داری و... ندارند و اجرای آنها را عامل تخریب و برداشت ها و خرابی های جنگل می دانند.
این عده عقیده دارند حفظ جنگل باید توسط خود مردم انجام بگیرد.
مشاور عالی معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری گفت: برخی نهاد ها برداشت چوب از جنگل های شمال را بدون انجام تعهدات خود انجام می دهند.
"عبدالغفار شجا " در همایش ملی مدیریت جنگل های شمال ایران در دانشگاه کشاورزی و منایع طبیعی ساری افزود: امروز وضعیت برداشت چوب از جنگل بسیار نگران کننده است و دولت یازدهم به رغم فشارهای وارده مصوبه ممنوعیت برداشت چوب از جنگل های شمال را مطرح کرده است.
به گفته وی اگر مصوبه دولت در ممنوعیت برداشت چوب بدرستی اجرا نشود به جنگل های ایران خیانت خواهد شد.
وی با اشاره به این که دولت به رغم تمامی مشکلاتی که در تامین اعتبار دارد به چهار مقوله منابع طبیعی، کشاورزی ، مراتع و آبخیزداری و جنگل بانی اهتمام ویژه ای دارد اظهار داشت : امروز خشکسالی و کمبود آب به عرصه های منابع طبیعی خسارت جدی وارد کرده است.
شجاع به معضل قاچاق چوب در گذشته اشاره و اضافه کرد: به دلیل عدم مدیریت صحیح و استفاده از غیر متخصصان ، عرصه های منابع طبیعی و جنگل های شمال از نظر مساحت به شدت کاهش یافته است.
مشاور عالی معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری خاطرنشان کرد : خروج جنگل نشینان و دام از جنگل از جمله طرح هایی است که در گذشته به درستی اجرا نشده است و به همین دلیل متاسفانه تعداد جنگل نشینان و ورود دام به این عرصه های طبیعی بیشتر شده است.
شجاع به اهمیت رعایت قوانین و مقررات در بهره برداری علمی از جنگل اشاره کرد و افزود: دولت برای برداشت علمی از جنگل نیاز به همکاری و مشارکت استادان منابع طبیعی دارد.
اظهارات مشاور عالی معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری این مدعا را ثابت تایید می کند که بهره برداری از جنگل ها علمی و کارشناسی شده نبوده و عده ای از مجریان طرح های جنگل بی حساب و کتاب از جنگل ها برداشت کرده و به نوعی حرف های افراد با نگاه سنتی را تایید می کند که مجریان طرح های جنگل را عامل تخریب جنگل می دانند.
استاد جنگل شناسی دانشگاه تهران عقدیه دارد در حال حاضر وضعیت جنگل های شمال کشور نگران کننده است.
" محمدرضا مروی مهاجر " در همایش ملی مدیریت جنگل های شمال ایران در دانشگاه کشاورزی ساری،با بیان اینکه کمبود دانش جنگل شناسی نداریم ، افزود : اما در عمل رو به جلو پیش نمی رویم که باید با برگزاری چنین همایش هایی راه حالی مناسب پیدا کنیم.
وی با اشاره به یک قرن بهره برداری سنتی و نیم قرن بهره برداری به صورت علمی از جنگل بیان کرد: این مدت زمان مناسبی است تا نگرشی به گذشته داشته باشیم.
او ادامه داد : حدود 10 درصد مساحت جنگل های شمال کشور دست نخورده است و باید برای حفظ ذخائر ژنتیکی از آنها حفاظت کنیم.
استاد جنگل شناسی دانشگاه تهران به شیوه های جنگل شناسی اجرا شده در نیم قرن اخیر اشاره کرد و گفت: اجرای قطع یکسره، شیوه پناهی و تک گزینی از شیوه های اجرا شده ، است.
مهاجر شیو های قطع یکسره و پناهی را نامناسب دانست و گفت : شیوه تک گزینی مناسب ترین روش برای جنگل شناسی است.
وی با تاکید بر اینکه جنگل کاری را فراموش نکنیم ، بیان کرد: تنوع گونه ای جنگل های ما حداقل 130 گونه درختی و درختچه ای است که باید نسبت به حفاظت آن بکوشیم.
رییس جامعه جنگلبانی ایران با بیان اینکه قانون ، علوم منابع طبیعی و مردم سه عامل مهم در مدیریت پایدار عرصه های منابع طبیعی هستند، گفت : طرح تنفس و ممنوعیت برداشت چوب از جنگل های هیرکانی در واقع شوک اطلاع رسانی دولت یازدهم نسبت به فاجعه آمیز بودن جنگل های شمال است.
" کاظم نصرتی " در همایش ملی مدیریت جنگل های شمال ایران در ساری افزود: اجرای درست قوانین و تعهدات مجریان طرح های جنگل داری و برداشت علمی و اصولی از جنگل در حفظ و احیاء منابع طبیعی مفید و ضروری است.
وی با بیان اینکه کسانی که طرح تنفس جنگل شمال را مطرح کرده اند در واقع عمق بحران تجاوز به عرصه های طبیعی ،برداشت ناصحیح و غیر علمی چوب از جنگل و عدم اجرای تعهدات مجریان طرح های جنگل داری را گوشزد کرده اند، اظهار داشت: وزارت جهاد کشاورزی دولت قبلی به عنوان متولی منابع طبیعی نتوانسته ساختمان خود را حفظ و حراست کند ، چطور باید انتظار داشته باشیم تا مجریان طرح های جنگل داری تمامی تعهدات را اجرایی و یا دست متجاوین بر انفال عمومی را قطع کنند.
رییس جامعه جنگلبانی ایران با بیان اینکه امروز استادان دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی می توانند بسته جامع چونگی مدیریت پایدار جنگل های شمال را تهیه و برای برنامه ششم توسعه کشور ارایه کنند، گفت : مناطق فاقد طرح رویشگاه جنگلی ، گردشگری و طبیعت گردی و مشکل زباله در جنگل از موضوعات مهمی است که می تواند مورد توجه قرار گیرد.
وی ادامه داد : مدیریت منابع طبیعی اصول علمی ، قانون و حوصله خودش را می خواهد که باید در کشور اجرایی شود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مازندران قاچاق چوب و بهره برداری بی رویه از سوی بخش خصوصی را مهم ترین چالش عرصه های جنگلی می داند.
" ناصرهردادی " در همایش ملی مدیریت جنگل های شمال ایران در دانشگاه کشاورزی ساری، آفات و بیماری های جنگلی و استقرار مراکز دفن زباله در جنگل ها را نیز از دیگر چالش های پیش روی جنگل های شمال برشمرد.
وی با اشاره به اینکه محیط زیست به یک مساله حاد در کشور تبدیل شده و در آینده گریبان ما را خواهد گرفت ؛ افزود: محیط زیست همیشه در اولویت و نقش آفرین برای کشور ما بوده است.
وی گفت : بهره برداری در چارچوب مدیریت پایدار و متناسب با ظرفیت های قابل تحمل اکولوژیکی ، برخورداری از یک طرح ملی در مدیریت جنگل بر اساس منابع و داده های منطقه ای، تهیه برنامه ملی جنگل های کشور، بهره برداری از چوب درختان افتاده ، شکسته و آسیب دیده و تهیه نقشه جامع جنگل های کشور بر اساس استانداردها از برنامه های بهینه سازی پایش حفظ و بهره برداری مدیریت جنگل های کشور است.
مهردادی با اشاره به مصوبه هیات وزیران در مورد مدیریت جنگل های شمال کشور ، گفت: باید با مدیریت پایدار این مصوبات را عملیاتی کنیم.
نماینده مردم رامسر ، تنکابن و عباس آباد در مجلس شورای اسلامی حفظ و حراست منابع طبیعی و جلوگیری از تخریب و تجاوز به آن را از معیارهای اصلی ارزیابی مدیریت کشور برشمرد و گفت : با این معیارها ، نمره کشور در مدیریت جنگل های شمال ایران مثبت نیست.
" شمس الله شریعت نژاد " در حاشیه همایش سراسری مدیریت جنگل های شمال ایران در ساری در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود : اگر بخواهیم ارزیابی درستی از مدیریت مجموعه کشور در تمامی حوزه داشته باشیم باید این ارزیابی را با شاخص هایی که در منابع طبیعی وجود دارد، انجام دهیم.
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس گفت : بر این اساس به هر میزانی که تخریب در منابع طبیعی کاهش یابد ، به معنای این است که کیفیت مدیریت در نظام ارتقا پیدا کرده است.
شریعت نژاد با این حال اظهار داشت : با توجه به نوع نگرش و شرایط کشور و از طرفی با دو برابر شدن جمعیت در 35 سال اخیر ، توازن استفاده از منابع طبیعی برهم خورده است و در چنین شرایطی باید به همین میزانی که جنگل های شمال حفظ شده است ، به سازمان جنگل ها ، مراتع و آبخیزداری کشور آفرین گفت.
وی افزود : در چنین شرایطی ، کارکنان سازمان جنگل ها که فقط حقوق از دولت می گرفتند ، از جانشان خالصانه در حراست از منابع طبیعی مایه گذاشتند و تا همین حد توانستند آن را حفظ کنند.
شریعت نژاد با اظهار این که نمره مدیریت منابع طبیعی را باید به کلیت نظام داد نه به سازمان جنگل ها ، مراتع و آبخیزداری ، گفت : وقتی این گونه نگاه کنیم ، نمره نظام را در حفاظت از منابع طبیعی مثبت نمی بینیم، چون باید زمینه ها و زیرساخت های رفع موانع و احیاء منابع طبیعی را نظام ایجاد می کرد.
وی با بیان این که ایجاد اشتغال و ارائه خدمات به حاشینه نشینان و جنگل نشینان بر عهده کلیت مدیریت کشور است ، افزود : برخورد با متخلفین و متجاوزین به عرصه های منابع طبیعی نیز باید از سوی کلیت مدیریت نظام و سیستم های اجرایی و دستگاه قضایی صورت گیرد.
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس گفت : همه این مباحث در هدف گذاری حفظ و حراست از منابع طبیعی به سازمان جنگل ها ، مراتع و آبخیزداری به تنهایی برنمی گردد.
وی با اشاره به اینکه امروز این سازمان در شریط سختی به سر می برد و برای اثبات خودش نیز دچار مشکل است ، افزود : سازمان جنگل ها برای اینکه حقانیت خودش را اثبات کند ، دچار مشکل و چالش جدی است.
او ادامه داد : این سازمان در حالی به عنوان نهاد حاکمیتی حافظ انفال و عرصه های ملی است که تاکنون حتی نتوانسته است چهار هزار نیرویی را که بازنشسته کرده ، جایگزین کند و این نشان می دهد که نگاه نظام به سازمان جنگل ها و مراتع از روی بی تفاوتی بوده است.
شریعت نژاد گفت : انتظار از سازمان جنگل ها باید متناسب با توجهی باشد که نسبت به این نهاد صورت می گیرد و در شرایط فعلی که جنگل ها تا این حد نیز باقی مانده است ، مدیریت این سازمان بسیار خوب ارزیابی می شود.
شریعت نژاد گفت : امروز اثبات مالکیت منابع طبیعی به معضلی برای سازمان جنگل ها تبدیل شده است و سال هاست که این مشکل وجود دارد و حل آن هم فقط در اختیار منابع طبیعی نیست ، بلکه سیستم و نظام باید به گونه ای عمل کند که هدف گیری حفاظت ، بهره برداری و احیای اصولی منابع طبیعی صورت بگیرد.
وی افزود : جنگل های شمال کشور به برکت طرح های جنگل داری در واحد سطح کاهش نامحسوسی داشته است ، اما با توجه به مشکلات اقتصادی و اجتماعی ، کیفیت در داخل جنگل بسیار پایین آمده است.
شریعت نژاد نرخ اشتغال در مناطق رویش مستعد کشور همانند شمال ایران را بسیار پایین دانست و گفت : یعنی سرمایه گذاری در داخل جنگل ها و منابع طبیعی و حاشیه جنگل ها برای کاهش وابستگی به جنگل ها و مراتع صورت نگرفته است و این تهدید جدی علیه حفاظت است و دولت باید توجه کند.
وی افزود : اگر می خواهیم جنگل های شمال را برای ایرانیان و جهانیان به عنوان میراث طبیعی حفظ کنیم نظام باید هزینه بالایی بپردازد و با سلام و صلوات و انشاءلله و ماشاالله نمی توان جنگل را حفظ و حراست کرد.
شریعت نژاد با تاکید بر این که باید کاری کنیم که وابستگی مردم به منابع طبیعی قطع شود ، گفت : نظام باید نیازهای مردم حاشیه نشین و جنگل نشین را رفع کند ، در غیر این صورت مردم برای رفع نیازهای خود به منابع اطرافشان متوسل می شوند.
وی به اهمت واردات چوب و بحث قرنطینه اشاره کرد و افزود : بی توجهی به مقوله قرنطینه ، تهدید جدی علیه جنگل های شمال خواهد بود.
او ادامه داد : واردات چوب به همراه انواع حشرات که برای محیط اصلیشان مفید و حیاتی هستند ، صورت می گیرد ، در حالی که همان حشره در شرایط آب و هوایی کشورمان یک آفت محسوب می شود و به همین دلیل قرنطینه امری ضروری است و تعارف بر دار نیست.
شریعت نژاد در عین حال گفت : البته واردات چوب به کشور توجیه اقتصادی ندارد ، زیرا عمده نیاز صنایع چوبی کشور چوب های کم قطر است و واردات این نوع چوب ها هزینه بر و فاقد توجیه اقتصادی است.
وی افزود : با واقعی شدن نرخ ارز ، واردات چوب خام اصلا به صرفه نیست و این اشتباهات استراتزیک در 10 ساله اخیر با توسعه واحد های صنایع چوب به وجود آمده است.
این نماینده مجلس گفت : اگر دولت های قبلی به هشدار سازمان جنگل ها توجه می کردند ، امروز با چالش جدی و حتی تعطیلی کارخانه های صنایع چوبی مواجه نبودیم.
به نظر می رسد در حال حاضر مهمترین نیاز اجرایی برای مدیریت صحیح بر جنگل ها و منابع طبیعی حفظ و حراست و استفاده علمی و براساس استانداردهای دقیق از این ثروت بی نظیر در شمال ایران است.
هر روزی که بتوان از این ثروت خدادادی به نحو درست و علمی استفاده کرد و منابع نابودی آن شد در حفاظت و حراست از آن تلاش شده و محیط زیست سالمی را برای آیندگان و نسل های بعدی تامین کردیم.ک/4
608


26/07/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن