واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: همایش ملی مدیریت جنگل های شمال ایران در ساری آغازبه کار کرد ساری-ایرنا-همایش ملی مدیریت جنگل های شمال ایران امروز ( چهارشنبه ) در محل سالن دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی استان مازندران در ساری آغازشده است.
دکتر "محمد امینی " رییس هیات مدیره جامعه جنگلبانی ایران شعبه مازندران و دبیر علمی این همایش گفت: روش های جنگلداری و شیوه های جنگل شناسی متناسب با توان اکولوژیک، وضعیت طبیعی و اجتماعی - اقتصادی جنگلهای شمال کشور، تاثیرات بیولوژیک (جنگل شناسی) اجرای طرح های جنگلداری در نیم قرن اخیر، الگوهای موفق حفاظت، احیا، توسعه و بهره برداری در قالب طرح های جنگلداری و وضعیت عرصه و منابع در مناطق خارج از طرح های جنگلداری از نظر حفاظت از محورهای این همایش است.
وی افزود: احیا و توسعه جنگل، وضعیت حفاظت، احیا و مطالعه در عرصه های جنگلی حفاظتی تحویلی سازمان حفاظت محیط زیست از محورهای دیگری است که در این همایش دو روزه درباره آنها بحث و تبادل نظر صورت می گیرد.
وی ادامه داد: در این همایش مصوبات دو دهه گذشته، سیاست ها و قوانین بالادستی، تکالیف وزارت جهاد کشاورزی، سازمان حفاظت محیط زیست و سایر ادارات مرتبط با مصوبات و قوانین موضوع جنگلهای شمال کشور و تعهدات بین المللی جمهوری اسلامی ایران، چالش ها و فرصت های اجرای برنامه بهینه سازی در جنگلهای شمال کشور، فرصت ها و چالش های سایر ظرفیت های اقتصادی در حوزه طرح های منابع جنگلی نظیر گردشگری، زراعت، باغداری، واحدهای سنتی و صنعتی پرورش آبزیان، ماکیان و پرندگان، قارچ، زنبور عسل و حشرات مفید، گل و گیاهان دارویی و زینتی، صنایع دستی، معادن مورد بررسی قرار می گیرد.
امینی تصریح کرد: راهبرد دهه آتی و شیوه تحقق و دستیابی به شاخص ها و نشانگرهای مدیریت پایدار جنگل، مقایسه وضع موجود جنگل ها با معیارها و شاخص های جنگلداری پایدار، تاثیر تسری خصوصی سازی و حذف سیاستهای حمایتی دولت بر وضعیت جنگلهای تحت پوشش طرح های جنگلداری و نقش تعاونی های جنگل در کاهش تصدی گری دولت و اجرای موفق طرح های جنگلداری از دیگر محورهای این همایش ملی است.
دبیر علمی همایش ملی مدیریت جنگل های شمال ایران گفت: مسایل اجتماعی اقتصادی جنگل نشینان، دامداری ثابت و متحرک و تاثیر آنها بر جنگلداری موفق، تثبیت مرز مشترک عرصه های منابع طبیعی با سایر کاربری ها، (حفاظت، پایش و پیگیری تجاوزات)، وضعیت و الزامات نظام آمار، سنجش و پایش تغییرات در جنگل ها و اجرای شاخص ها و معیارهای پیوستی مصوبه اخیر، موازنه تولید طبیعی، موجودی سرپا و چوب برداشتی جنگل های شمال در دهه های گذشته، نوع و ارزش اقتصادی آن، نقش فعالیت طرح های جنگلداری و صنایع وابسته در تولید و اقتصاد ملی، خودکفایی، اشتغال زایی و اقتصاد مقاومتی و بیلان اقتصادی طرح های جنگلداری و امکان تداوم اجرای تعهدات آنها با شرایط کاهش برداشت چوب از موضوعات دیگری است که مورد بررسی کارشناسان حاضر در این همایش قرار می گیرد.
به گزارش ایرنا، این همایش ملی با مشارکت سازمان جنگل ها، منابع طبیعی و آبخیزداری، جامعه جنگلبانی کشور، استانداری مازندران، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری و موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع کشور در حال برگزاری است.
دانشگاه تهران، دانشگاه تربیت مدرس (نور)، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی مازندران و سازمان حفاظت محیط زیست از حامیان این همایش ملی اعلام شده اند.
شرکت های چوب و کاغذ مازندران، نکاچوب، چوب فریم، چوب و کاغذ ایران (گیلان)، شرکت های تعاونی جنگل و انجمن های علمی جنگلبانی ایران، علوم و صنایع چوب و کاغذ ایران کارفرمایان صنایع چوب ایران و آبخیزداری ایران از دیگر حامیان این همایش هستند.
جایگاه جنگل های شمال کشور در برنامه آمایش استان های شمالی و اثرات فعالیت های عمرانی و توسعه ای بر آنها، اثرات تغییرات اقلیم بر جنگل های شمال ایران و چگونگی تطبیق برنامه ها با آنها و روش های جنگلداری و شیوه های جنگل شناسی مناسب جنگل های شمال کشور، ضرورت ها، الزامات و نحوه تغییر شیوه و گذر از مرحله انتقال از جمله دیگر محورهای این همایش عنوان شده است.
یک میلیون و 691 هزار هکتار برابر با 70 درصد مساحت استان مازندران را عرصه های طبیعی تشکیل می دهد که از مجموع مساحت عرصه های طبیعی استان یک میلیون 187هزار هکتار زیر پوشش منطقه ساری است که 794هزار هکتار آن جنگل ، 387هزار هکتار مرتع و پنج هزارو 500هکتار هم پارک های جنگلی است.
جنگل های واقع در نیمرخ شمالی رشته کوه البرز که در پهنه ای به طول 800 کیلومتر و به عرض 20 تا 70 کیلومتر، از آستارا در شمال استان گیلان تا گُلی داغ در شرق استان گلستان امتداد دارد، اغلب به نام جنگل های شمال شناخته می شود ولی نام اصلی و علمی آن، جنگل های هیرکانی است.ک/3
2585/506
23/07/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 89]