تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 15 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):دوست ندارم كه در كودكى از دنيا مى رفتم و وارد بهشت مى شدم و بزرگ نمى شدم تا پروردگارم...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826182396




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

درخواست از برنجكاران غير شمالي: برنج نكاريد |اخبار ایران و جهان


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: درخواست از برنجكاران غير شمالي: برنج نكاريد
«يكي از برنامه‌هاي دولت اين است كه كشاورزان غير از شمال كشور را قانع كنيم تا به كشت برنج روي نياورند و ترجيح مي‌دهيم محصولات ديگري را معرفي كنيم؛ چراكه برنج، محصولي بسيار آب‌بر است.
کد خبر: ۴۴۱۴۷۴
تاریخ انتشار: ۲۰ مهر ۱۳۹۳ - ۰۸:۰۸ - 12 October 2014


افزايش توليد سطح زير كشت برنج در نواحي استان‌هايي كه با بحران كم‌آبي روبه‌رو هستند، موضع وزارت جهادكشاورزي به عنوان بزرگ‌ترين حامي بخش كشاورزي را در مقابل خودكفايي برنج و افزايش توليد اين محصول تغيير داد.


عباس كشاورز، معاون وزير كشاورزي در گفت‌وگو با «فارس» اعلام كرده كه «يكي از برنامه‌هاي دولت اين است كه كشاورزان غير از شمال كشور را قانع كنيم تا به كشت برنج روي نياورند و ترجيح مي‌دهيم محصولات ديگري را معرفي كنيم؛ چراكه برنج، محصولي بسيار آب‌بر است.»


محمود حجتي، وزير جهادكشاورزي نيز چندي پيش با تاكيد بر تغيير الگوي كشت، بيان كرده بود: «در شرايط كنوني كه با بحران آب مواجه هستيم، كشت برنج منحصرا در مناطق شمالي امكان‌پذير است و كشت برنج در مناطقي به غير از استان‌هاي شمالي به صلاح كشور نيست.» به گفته وي، «به كمك كشاورزان بايد كشت‌هاي جايگزين معرفي شود تا از نظر صرفه اقتصادي و درآمد، تغييري در شرايط كشاورزان ايجاد نشود و دولت در اين شرايط از كشاورزان حمايت مي‌كند؛ چراكه كشاورزان نيز ارزش و قدر آب را به ويژه در شرايط كنوني كه با محدوديت مواجه هستيم، مي‌دانند.»در حال حاضر برنج يكي از محصولات استراتژيك كشور است و بحران كم‌آبي، مسوولان وزارت جهادكشاورزي را وادار به هجمه به توليد برنج كرده است.


براساس آخرين آماري كه توسط دبير انجمن برنج اعلام شده، «سطح زيركشت برنج در كشور 630 هزار هكتار است كه 460 هزار هكتار از اين ميزان مربوط به استان‌هاي گيلان و مازندران است.» بنا به آماري كه جميل عليزاده‌شايق ارايه كرده، از اين ميزان سطح زير كشت، حدود دو ميليون و 300 هزار تن برنج در سال جاري توليد شده است. اين ميزان توليد با توجه به مصرف سرانه برنج براي هر ايراني كه 40 كيلو است، نشان مي‌دهد كه سالانه سه ميليون تن برنج مورد نياز است و با احتساب توليد دو ميليون و 300 هزار تن در داخل، نياز به واردات 700 هزار تن برنج است.


افزايش نرخ خريد تضميني برنج در سايه توقف توليد


با وجود بحران كم‌آبي و درخواست دولت براي توقف توليد برنج در نواحي استان‌هايي كه با بحران كم‌آبي روبه‌رو هستند، دولت در تصميم جديد خود براي حمايت از كشاورزان، قيمت خريد تضميني برنج را در سال جاري حدود 20 درصد بالا برد. اين موضوع، به طور قطع مشوقي براي كشاورزان براي توليد برنج خواهد بود؛ چنانچه شاليكاران عنوان مي‌كنند: «افزايش قيمت اين محصول سبب افزايش انگيزه شالي‌كاران براي توسعه كشت ارقام پرمحصول برنج مي‌شود. » البته ناگفته نماند كه دولت براي امسال قيمت خريد تضميني بسياري از محصولات زراعي را براي سال زراعي 94 – 93 بالا برده است.


واردات برنج افزايش مي‌يابد؟


به گزارش «اعتماد»، آخرين آمارها از واردات برنج حاكي از آن است كه در سال 92 بيش از يك ميليون و 965 هزار تن برنج وارد شده است. اين رقم، بيش از يك ميليون تن بيش از نياز واقعي كشور به برنج است. برنج در سال‌هاي اخير كالايي بود كه مي‌شد با آن، تحريم‌ها را دور زد؛ به طوري كه كشورهاي زيادي براي استفاده از نفت ايران، به تهاتر روي آورده بودند؛ هند به عنوان بزرگ‌ترين صادركننده برنج به ايران، در زمره اين كشورها قرار داشت. همچنين در دوره‌يي صحبت از تهاتر برق ايران با برنج پاكستان به جاي پول برق صادراتي بود. اما نكته اين‌جاست كه با وجود كاهش توليد برنج و تصميم جديد سياستگذاران بخش كشاورزي، به طور قطع نه‌تنها از اين آمار كاسته نمي‌شود، بلكه احتمالا واردات برنج روند صعودي را در پيش خواهد گرفت؛ مگر اينكه بخش تجاري كشور تصميم جديدي براي بخش واردات بگيرند.


ممنوعيت كشت، بدون ارايه الگوي كشت مناسب؟


در چنين شرايطي، وزارت جهادكشاورزي روي تغيير الگوي كشت برخي از مناطق كشور تاكيد دارد؛ استدلال اصلي هم بالا بودن مصرف آب در توليد كشت برنج است. برنج در طول دوره رشد خود به طور متوسط به 30 تا 35 هزار مترمكعب آب نياز دارد كه اين مقدار آب بايد در هنگام پنجه‌زني، تشكيل خوشه و گلدهي به اندازه كافي در اختيار گياه قرار گيرد. بر اين اساس، مسوولان وزارت جهادكشاورزي عنوان مي‌كنند: «در حال حاضر توليد برنج در مناطقي كه حدود هفت تا هشت هزار مترمكعب در هر هكتار آب مصرف مي‌كند، ارزش اقتصادي دارد اما در برخي از مناطق به دليل شرايط اقليمي حدود 25 هزار مترمكعب در هر هكتار آب مصرف مي‌شود كه بايد در اين مناطق ملاحظات زيست‌محيطي در نظر گرفته شود.»به باور محمدحسين شريعتمدار، مشاور عالي وزير جهادكشاورزي، «نمي‌توانيم به هر قيمتي از منابع پايه براي توليد كشور استفاده كنيم، بلكه بايد ميزان نياز كشور را كه در توان منابع كشور نيست، از طريق واردات تامين كنيم و اگر مي‌گوييم خودكفايي به عنوان يك مساله مهم بايد در دستور كار قرار گيرد، نبايد به هر قيمتي آن را محقق كنيم.»


در حال حاضر برنج در استان‌هاي شمالي كشور ازجمله گيلان، مازندران و گلستان و نيز در استان‌هاي اصفهان، فارس، خراسان و خوزستان و... توليد مي‌شود. در ميان اين استان‌ها، اصفهان بحراني‌ترين حالت را دارد و از اين پس، احتمالا ديگر شاهد توليد برنج در اين استان نخواهيم بود. اما مساله‌يي كه وجود دارد، اين است كه آيا به سرعت امكان تغيير كشت در چنين مناطقي وجود دارد؟ آن هم با در نظرگيري اين نكته كه ممنوعيت كشت يكباره توليد برخي از محصولات بدون ارايه الگوي كشت مناسب و حمايت مستقيم از كشاورزان ضربه به كشاورز و اقتصاد كشاورزي كشور خواهد بود.












این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن