تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 18 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس از مرد يا زن مسلمانى غيبت كند، خداوند تا چهل شبانه روز نماز و روزه او را نپذير...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827316194




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

سينماي ايران و شبهه‌اي به نام اقتباس


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: سينماي ايران و شبهه‌اي به نام اقتباس
ازجمله مسائلي كه درعرصه سينما رواج دارد اقتباس است، به اين صورت‌كه موضوعات براساس قصه‌هاي شاخص نوشته مي‌شوند تا با تصويرسازي، بيشتر و بهتر در ذهن مخاطبان جاي بگيرند
نویسنده : اسماء معتمدي 


ازجمله مسائلي كه درعرصه سينما رواج دارد اقتباس است، به اين صورت‌كه موضوعات براساس قصه‌هاي شاخص نوشته مي‌شوند تا با تصويرسازي، بيشتر و بهتر در ذهن مخاطبان جاي بگيرند؛ چنان‌چه بسياري از فيلم‌هاي تحسين‌شده سينماي جهان، فيلمنامه‌هاي اقتباسي دارند حتي فيلمسازان كلاسيكي مثل كلينت ايستوود و مارتين اسكورسيزي هم براي قصه فيلم‌هاي خود به سراغ نوول‌هاي موفق و پرسروصدايي مثل «رفتگان» و «بچه ميليون دلاري» مي‌روند.

چرا اقتباس در سينما با وجود اين همه موضوع پررنگ است؟! مگر در كشورما سوژه كم است؟! يا حداقل چرا منابع الهام‌بخش فيلم‌ها برگرفته از موضوعات بكر داخلي نيست و آثار خارجي الگوي تقليد شده‌اند؟ و بخش اعظم سينماي ما را سينماي كپي و نه اقتباس گرفته است؟! متأسفانه در تئاتر هم اين وضعيت به وضوح ديده مي‌شود تا آنجا كه سينما و تئاتر ايران چندان حرفي براي گفتن ندارند. وقتي فيلمي داخلي را به يك منتقد حرفه‌اي و فيلم‌شناس حرفه‌اي نشان بدهيم به‌راحتي به شما مي‌گويد فيلم از كدام نسخه اصلي هاليوودي است يا حتي برخي سكانس‌هاي  فيلم ازكدام فيلم غربي برگرفته شده است.
از همه اينها بدتر اقتباس‌هايي است كه از فيلمفارسي‌هاي قبل انقلاب مي‌شود كه در شأن سينماي ما نيست و مي‌توان گفت اين فيلم‌ها آبروي سينماي ايران را مي‌برد درحالي‌كه ما در خاك فرهنگ‌ و هنر ايران زندگي مي‌كنيم؛ خاكي كه تنفس آن هنرمند مي‌زايد و انديشه توليد مي‌كند؛ خاكي كه اسطوره‌هاي بزرگي دارد و اسطوره‌هاي علمي و تخيلي هاليوود به گرد پاي آنها هم نمي‌رسند. اگر يك فرد با ديدن سوپرمن، بتمن، اسپايدرمن و... حس قدرت به او دست مي‌دهد ما در برابرش مردان بسيار بزرگتري داريم كه آشنايي با زندگي‌شان، فرد را به معناي واقعي عاشق مي‌كند. شهيد بابايي، شهيد صياد شيرازي، شهيد باقري، شهيد خرازي، ميرازكوچك‌خان، ثقه‌السلام و... همه اينها نمونه‌هاي عجيب و غريبي هستند كه اگر واقعاً سينماي ايران روي آنها سرمايه‌گذاري مي‌كرد، نه تنها به‌عنوان رقيبي براي بتمن و سوپرمن وامثالهم محسوب مي‌شدند، بلكه از آن بالاتر چون اينها رنگ خدا گرفته‌اند خودشان سوپرمن و منبع الهام‌بخش هاليوودي‌ها بودند كه در اينها ذوب مي‌شدند.

 اين شخصيت‌ها كه ذكرشد تنها مصاديق كوچكي از اقيانوس ايرانيان هستند؛ البته از بعضي‌هاي‌شان سريال ساخته شده كه بازخورد بسيارخوبي هم داشته است، اما چرا سينماي ايران روي آنها سرمايه‌گذاري نمي‌كند؟! همه مي‌دانيم سينما از نظر قدرت بيان نسبت به سريال، چند قدم جلوتر است اما متأسفانه در بيان حقايق كوتاهي كرده‌ و موضوعات به اين جالبي را آرشيو كرده‌ايم.
از اينها كه بگذريم در لايه‌هاي دروني كشور آدم‌هاي پايين‌تري هستند كه از نمونه‌هاي غربي‌شان موفق‌ترند. مردان و زنان كارآفرين، قهرمانان و پهلوانان ورزشي، معلولاني كه نه تنها بر معلوليت‌شان فائق آمده‌اند، بلكه دنيا را به حيرت واداشته‌اند، نويسندگان ودانشمندان بزرگ و توانا اصلاً اينكه مي‌گويند فيلم ابوعلي‌سينا را هاليوود ساخته و ما هنوز نساخته‌ايم دردناك است. مگر نه اينكه با او مي‌توان ايران را به دنيا معرفي كرد و بر جهان منت گذاشت كه هرچه از پزشكي مي‌دانيد مربوط به اين آب وخاك است؟! بياييم چند پله پايين‌تر برويم شما كه مي‌گوييد سوژه نداريم و شما كه مي‌گوييد با ديدن فلان فيلم هاليوود حس الهام به من دست داد و فلان فيلمنامه را نمي‌نوشتم كه تمامش كپي است چرا يك لحظه وقت نمي‌گذاريد و پاي خاطرات مردم عادي نمي‌نشينيد؟! در ميان مردم گاه سرگذشت‌هايي داريم كه انسان را ميخكوب مي‌كند.
 برنامه «ماه عسل» نمونه خوبي است از آنهايي كه مي‌گويند در حوزه اجتماعي جز سيا‌ه‌نمايي نداريم يا سوژه خوبي نمي‌شناسيم. ماه رمضان امسال وقتي در برنامه«ماه عسل» سرگذشت آن كاپيتان كشتي كه به دست دزدان دريايي سومالي زنداني شده بود را ديدم، ناخودآگاه به ياد فيلم هاليوودي كاپيتان فيليپ افتادم كه با همين موضوع، سناريويي ساخته شده بود با اين تفاوت كه ماجراي كاپيتان قصه ما چندين برابر جذاب‌تر و هيجان‌انگيزتر و هوشمندانه‌تر بود، ماجرايي بود كه اگر ساخته شود مي‌توانيد دست فرزندتان را بگيريد و به سينما ببريد با هم فيلم را ببينيد و آخر فيلم هم به او بگوييد اين يك ايراني مسلمان است به ايراني بودن خودت افتخار كن! يا ماجراي آن خانم ماهي فروش شمالي كه بارها از ماجراي اوشين ژاپني جذاب‌تر بود؛ وقتي آدم اينها را مي‌بيند به حال سينماي ايران تأسف مي‌خورد و پيش خود مي‌گويد چطور عده‌اي كپي‌كار و كپي‌زن هنرمند مي‌شوند و دم از حفظ قانون كپي‌رايت مي‌زنند... اين را گفتيم كه شايد به رگ غيرت بعضي‌ها بربخورد؛ البته اگر بودجه اينها از بيت‌ا‌لمال نبود اينقدر انسان عصباني نمي‌شد اما وقتي از جيب ما مي‌دهند تا يك فيلم ضد خودمان ساخته شود يا كپي دست چندمي را از يك فيلم هاليوودي ببينيم خيلي ناراحت‌كننده است. 



منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۱۶ مهر ۱۳۹۳ - ۱۶:۵۷





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 49]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن