تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 18 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام حسن عسکری (ع):عبادت کردن به زیادی روزه و نماز نیست، بلکه (حقیقت) عبادت، زیاد در کار ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ووچر پرفکت مانی

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

ثبت نام کلاسینو

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1805774417




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

چرا صدای رسانه ملی رسا نیست؟


واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: چرا صدای رسانه ملی رسا نیست؟
انتظار از صداوسیما در ایران به عنوان رسانه ای انحصاری و حاکمیتی آن است که فراگیر باشد. در چنین رسانه ای باید مهم ترین دغدغه، منافع ملی، امنیت ملی و وحدت ملی باشد، ولی اگر جایگاهش را به یک جایگاه جناحی و حزبی تغییر دهد، اعتبارش را نزد مخاطبان از دست می دهد وتاثیرگذاری اش در جامعه به پایین ترین نقطه خواهد رسید.
آفتاب: متاسفانه رسانه ملی ما طی سال های اخیر نشان داده است که بیشتر گرایش حزبی و سیاسی دارد تا اینکه بخواهد فراجناحی، براساس منافع ملی و کمک به وحدت ملی عمل کند.


دلیل این حرف نوع مواجهه صداوسیما با رقابت های سیاسی یا نوع تعاملات اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی در کشور است. معتقدم دو عامل باعث چنین برداشتی می شود: نکته اول این است که شاهد نوعی کم تجربگی در به کارگیری تکنیک های رسانه ای در صدا و سیما هستیم و نکته بعدی، نوع انتخاب نیروهایی است که مسئولیت انتشار اخبار یا اطلاع رسانی را برعهده دارند. حتی گزینش افراد برای اجرای برنامه های مختلف، رویکرد سیاسی و جناحی دارد و همین مساله باعث شده است تا برخی نیروهایی که در رسانه ملی کار می کنند، بیش از آنکه نگاه فراجناحی به رخدادها و پدیده ها داشته باشند، گرایش های جناحی را با انتخاب واژ گان و آرایش پیام های خود، در برنامه ها بروز دهند. بر این اساس بیش از آنکه مخاطبان بخواهند از پیام های رسانه ملی تاثیر بپذیرند، از آنچه این رسانه منتشر می کند، درکی تبلیغی و جناحی دارند. وقتی مخاطب می بیند آنچه از طریق این رسانه اعلام می شود، برنامه های یک جریان سیاسی خاص است، طبیعی است که به آنها در همین حد توجه خواهد کرد و این برنامه ها را دارای ابعاد ملی ارزیابی نمی کند.


از جمله پیامدهای چنین رویکردی در رسانه ملی این است که صداوسیما این امکان را از دست می دهد که در بزنگاه ها تاثیرگذار باشد، چراکه پیش از این به مخاطب خود القا کرده است پیام ها و اخباری که از صداوسیما دریافت می کند، تابعی از گرایش ها و رویکردهای جناحی است. اگر امروز شاهد استقبال مخاطبان ایرانی از رسانه های بیگانه هستیم به دلیل همین خلأ است. اگر متاسفانه اکنون رسانه های بیگانه به آسانی می توانند جریان سازی کنند و صداوسیما به صورت واکنشی در برابر آنها وارد عمل می شود، باید مشکل را در خود جویا شویم که چرا رسانه ملی نمی تواند خودش جریان ساز شود و افکار عمومی را به دست بگیرد.


اگرچه در عصر ارتباطات قرار داریم و ماهواره، اینترنت و انواع وسایل ارتباط جمعی وجود دارد اما این وضع به معنی آن نیست که در دنیا رسانه های رسمی محوریت خود را از دست داده اند، با این حال نمی دانم چه اصراری وجود دارد که صداوسیمای ما دوست دارد جایگاه خود را در حد بلندگوی یک گرایش حزبی و جناحی فروبکاهد؟


من برای همه جریان های سیاسی ارزش قائلم و نمی خواهم قضاوتی درباره خوب یا بد بودن جریان های اصلاح طلب یا اصولگرا داشته باشم، تنها می خواهم بگویم که همه آنها سرمایه های سیاسی و اجتماعی و فرهنگی کشور هستند و تا زمانی که رسانه ملی بازتاب دهنده تنها یک رویکرد و تریبونی علیه رویکرد دیگر باشد، طبیعی است که مخاطب از صداوسیما، پیام هایی جناحی و سیاسی برداشت کند.


امیدواریم رسانه ملی ما در آینده ای نه چندان دور به بلوغی فکری در این زمینه برسد زیرا در حالی که رقیب های جدی در بیرون از مرزها داریم که هرروز بر دامنه توانمندی خود می افزایند، صداوسیما با بحران مخاطب و البته اعتماد روبه روست به طوری که تنها بخشی از برنامه های سرگرم کننده مثل برنامه ورزشی 90 پرمخاطب می شود. البته یادآور می شوم که ضعف برنامه های صداوسیما صرفا به حوزه موضوعات جدی بازنمی گردد بلکه حوزه سرگرمی را نیز شامل می شود؛ چه چیزی از این بدتر که سریال هایی که رسانه های بیگانه پخش می کنند موضوع روز جامعه می شود و ما تنها در نقد آنها برنامه های طنز می سازیم.


به طور کلی باید پذیرفت که رسانه ملی ما در جلب افکار عمومی به عنوان یک رسانه فراگیر که باید همه نحله های فکری و اجتماعی و فرهنگی را دربربگیرد، نتوانسته است موفق عمل کند چراکه بیشتر یک سویه و جناحی به موضوعات نگاه کرده و بخشی نگری به جامعه داشته است. همین بخشی نگری ها، نگاه های تبعیض آمیز به جامعه، بلندگوی جریانی خاص بودن و علیه جریانی دیگر موضع گرفتن، باعث شده است که مرجعیت صداوسیما در افکار عمومی زیر سوال برود.


*جلال خوش چهره/ فرهیختگان




تاریخ انتشار: ۳۱ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۶:۲۵





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 71]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن