تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 12 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):توفيق [انجام كار نيك] از خوشبختى و بى توفيقى از بدبختى است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1837028074




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

همیاران طبیعت از راه می رسند


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: همیاران طبیعت از راه می رسند زنجان - ایرنا - روند رشد جمعیت طی دهه های اخیر ، محدود بودن منابع آب و خاک و بهره برداری بی رویه انسان از این منابع باعث برهم خوردن تعادل اکولوژیک حاکم بر محیط زیست شده است.


جاری شدن سیل های مخرب، فرسایش شدید در اراضی بالادست دشت ها، گسترش بیابانها، تخلیه روستاها و مهاجرت به حاشیه شهرها از عمده مشکلاتی است که همگی ناشی از کم توجهی به منابع طبیعی است.
این روزها مراتع ، آبخیزها و بیابانها نه تنها عنوان قطب امنیتی _ اقتصادی بلکه به عنوان پشتوانه بقای سایر بخش های اقتصادی مورد توجه است.
در این بین سودجویی فرصت طلبان موجب تشدید روند تخریب عرصه های طبیعی شده وبا توجه به این موضوع در سال های اخیر سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری و به تبع آن منابع طبیعی استان نیز به عنوان متولی، احیا، توسعه و بهره برداری صحیح و اصولی از منابع تجدید شونده اقداماتی انجام داده است.
همیار طبیعت عنوان طرحی است که بر اساس نیازهای آموزشی شوراهای اسلامی، دهیاران ، مجریان طرح ها، بهره برداران و سایر اقشار مختلف تدوین شده است.
برگزاری همایش دهیاران طبیعت 10 استان کشور در زنجان فرصت مناسبی بود تا مصائب و مشکلات سد راه آنها و علت همیار بودن را جویا شویم.
یکی از همیاران طبیعت درباره مشکلات سد راه طبیعت می گوید: متاسفانه بی تفاوتی به دامان طبیعت نسبت به گذشته چشمگیر شده و مردم کمتر رغبتی به همکاری و مشارکت برای سالم سازی و نگهداری منابع طبیعی و محیط زیست دارند.
حسین یاغموری ، انتظار دارد همیاران طبیعت با شرکت در دوره های آموزشی، بینش و مهارت خود را بالا ببرند تا منابع طبیعی تجدید شونده را یاری کنند.
وی، گستردگی سطح منابع طبیعی و کمبود نیروی حفاظت منابع طبیعی را جزو مشکلات منابع طبیعی برای صیانت بیان می کند و می افزاید: لزوم استفاده از نیروی های مشارکتی برای صیانت از عرصه ها نسبت به گذشته برای عموم محرز شده است که در این راستا همیاران طبیعت نقش موثری دارند.
دیگر همیار طبیعت برای شرکت کننده در این همایش لزوم برنامه ریزی برای آموزش و تبیین سیاست ها برای نیروهای داوطلب شرکت کننده در این طرح را مهم می داند و می گوید: این قبیل برنامه ها در راستای ایجاد وحدت رویه حایز اهمیت است و باید در قبال برنامه های مدون انتظارات از همیاران طبیعت برآورده شود.
احمد علی سلطانی با اشاره به برگزاری دوره های آموزشی همیاران طبیعت عنوان می کند: بیان اهمیت منابع طبیعی در قرآن، فقه و قانون اساسی، جایگاه قانونی حفظ منابع طبیعی، نقش منابع تجدید شونده در حیات جوامع بشری، سیاست های سازمانی منابع طبیعی استان ها، پیش نیازهای مشارکت و عوامل موثر بر مشارکت جزو سرفصل های دروس همیاران طبیعت است.
وی ، معرفی دلایل بروز آتش سوزی، عوامل تشدید کننده آتش سوزی در فصل گرم سال را جزو مباحثی بیان می کند که این روزها به عنوان اصلی ترین دغدغه همیاران طبیعت برای حفظ منابع طبیعی است که آموزش های فرهنگ منابع طبیعی باید برای عموم تبیین شود.
این دوستدار طبیعت، با تاکید بر اینکه نسبت به گذشته تخریب و ساخت و ساز در اراضی ملی چشمگیر شده، لزوم آشنایی با برخی اقدامات پیشگیرانه و نحوه جا افتادن این فرهنگ را یادآورمی شود و می گوید: یک همیار طبیعت به دلیل دغدغه و احساس مسولیت در قبال محیط پیرامون قدم در این راه می گذارد و بدون چشم داشت مالی انتظار در اختیار قرار دادن امکانات و تجهیزات را از منابع طبیعی دارد.

مدیریت پایدار
در همین رابطه مدیر کل ترویج و مشارکته ای مردمی سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور، نقش مردم و تشکل ها را برای تحقق منابع پایدار کشور مهم می داند و می گوید: سازمان مصمم است از توانمندی تشکل ها و سازمان های محلی در مدیریت پایدار منابع استفاده کند.
غلامرضا هادربادی، با بیان اینکه آموزش به بهره برداران و ایجاد صندوق های حمایتی می تواند ، بستر منابع طبیعی باشد، از اجرای چند پروژه مردمی خبر می دهد و می افزاید: برای حفظ و صیانت از 135 میلیون هکتار سطح منابع طبیعی در کشور نیازمند مشارکت دستگاه ها و ارگان ها و همیاران طبیعت هستیم.
وی، با تاکید بر بر اینکه کمبود نیرو نمی تواند مانعی برای ترویج و آموزش باشد، تشکیل اتحادیه های تعاونی در 10 استان را گامی برای جلب مشارکت مردمی می داند و عنوان می کند: رویکرد سازمان در دور جدید پر رنگ شدن نقش تشکل ها برای صیانت از منابع طبیعی است که برگزاری همایش همیاران طبیعت با شرکت 10 استان جزو این موارد است.
وی، استفاده از توان همیاران طبیعت در این رابطه را مهم می داند و جایگزین کردن مشاغل جدید به جای وابستگی عرصه نشینان به دام را یادآور می شود.
هادربادی، برگزاری دوره های آموزشی با حضور اساتید مجرب، فضاها و امکانات مجهز آموزشی همیاران طبیعت را متذکر می شود و می گوید: تلاش و برنامه سازمان بر جلب مشارکت و همکاری مردم در قالب دوستدار طبعت و محیط زیست موجب می شود تا پشتوانه مردمی مطلوبی برخوردار شویم.
در این رابطه مدیر کل منابع طبیعی و آبخیز داری استان زنجان نیز همیاران طبیعت را دوستداران واقعی طبیعت بیان می کند که تنها به خاطر علاقه و احساس وظیفه به طبیعت برای صیانت و نگهداری دست به کار شده اند.
بهمن اسکندری، با بیان اینکه طبیعت با زندگی تک تک افراد جامعه عجین شده و محدود به قشر و طیف خاصی نیست، می گوید: برای اینکه میرات دار طبیعت برای نسل های آینده باشیم باید دلایل تخریب و تصرف را بررسی کرده و با علم به این موضوع دوستداران طبیعت را سازماندهی کنیم.
وی، چرای بی رویه دام، ساخت و ساز غیر مجاز، کمبود اعتبارات برای اجرای طرح های آبخیزداری و کمبود نیروهای یگان برای حفاظت از عرصه ها را جزو چالش های سد راه منابع طبیعی بیان می کند و می افزاید: با این اوضاع همیاران طبیعت می توانند بازوی توانمند منابع طبیعی استان برای رسیدن به اهداف توسعه پایدار باشند.
این مقام مسئول ، همکاری در اجرای طرح های احیا مرتع، جلب همکاری ساکنان محل زندگی و سازماندهی افراد داوطلب برای حفاظت و احیا جنگل ها و مراتع، همکاری با نیروهای منابع طبیعی استان در امر پیشگیری از ورود دام مازاد، چرای بی رویه کنترل، قرق و کنترل مراتع و رعایت زمان ورود و خروج دام به مراتع در فصل چرا را جزو وظایف همیاران طبیعت عنوان می کند.
منبع : هفته نامه سیمای زنجان
7325/596


18/06/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن