واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
قلب جهان کجاست؟
هارتلند (قلب جهان) در طول تاریخ، سرزمینهای متفاوتی بوده و در هر زمان معین به یک سرزمین اطلاق میشود که در قرن بیستم هارتلند جهان، آسیای مرکزی بود و در حال حاضر هارتلند جهان، ایران است.
به این مطلب امتیاز دهید
به گزارش سرویس اقتصادی جام نیوز، محمدباقر صدری - کارشناس اقتصادی اظهار کرد: در حال حاضر ایران در منطقه ژئوپلتیک بسیار ایدهآلی قرار دارد که باید از این موقعیت در جهت پیشرفت کشور استفاده کنیم. هر حکومتی که طی یک قرن اخیر در ایران بر سر کار آمده به دلیل موقعیت هارتلند بودن کشور در منطقه تاثیرگذار بوده است.
وی افزود: به طور مثال پدیدههایی همچون انقلاب مشروطه، ملی شدن صنعت نفت و انقلاب اسلامی ایران به دلیل موقعیت حساس ژئوپلتیک کشور، تاثیرات بزرگی در منطقه ایجاد کردند. دشمنان کشور نیز با علم به این مساله سعی کردند با ترفندهای مختلف از جمله جنگ تحمیلی، کنترل ایران را در دست بگیرند که خوشبختانه موفق نشدند.
این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه وظیفهی مسوولان و مدیران در ایران به دلیل ویژگی هارتلند بودن کشور بسیار سنگینتر از کشورهای غیرهارتلند است، تاکید کرد: باید از این موقعیت ژئوپلتیکی خدادادی برای توسعه همهجانبهی سیاسی و اقتصادی بهره بگیریم و قهرمانان ملی شدن صنعت نفت و قهرمانان انقلاب اسلامی را خوشحال کنیم.
صدری با اشاره به پشت سر گذاشتن پنج برنامه توسعه در کشور گفت: یک سال دیگر وارد برنامه ششم توسعه میشویم. فرصتهای عظیمی در برنامه پیشبینی شده که نباید تنها بر روی کاغذ باقی بمانند بلکه باید در عمل پیاده شوند.
وی بر اهمیت کاهش وابستگی به نفت تاکید و اظهار کرد: توطئههای نظام سلطه در اتکای اقتصاد کشور به نفت نقش دارد اما متاسفانه ما هم در وظایفی که به عهدهی خومان بوده کوتاهی کردهایم. شناخت ظرفیتها برای توسعه زیرساختهای غیرنفتی باید سرلوحه امور قرار گیرد.
این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه متاسفانه ما در شاخصهای اقتصادی بجز ترکمنستان و افغانستان از بسیاری کشورهای منطقه عقبتر هستیم، گفت: نباید از ظرفیتهای نوینی که همواره ایجاد میشود غافل شویم. در حال حاضر صنعت آیتی به عنوان صنعتی مهم، روند مناسبات جهانی را در هم کوبیده است. آیتی وسیلهای برای کاهش شکاف عمیق توسعه بین کشورهای صنعتی و کشورهای جهان سوم شده که ما نیز باید از این صنعت بهترین استفاده را ببریم.
وی با اشاره به قرار داشتن شهری در نزدیکی کوالالامپور به عنوان پایتخت الکترونیکی مالزی اظهار کرد: آیتک فرصتی در اختیار مالزی قرار داد که دیگر نمیتوان این کشور را کنترل کرد. این صنعت میتواند در اختیار همه کشورها از جمله ایران قرار گیرد. ما در 12 سال گذشته پیشرفتهایی در صنعت آیتی داشتهایم اما به هیچ وجه کافی نبوده و ما هنوز واردکننده بسیاری از محصولات الکترونیک از کشورهای جنوب شرقی آسیا هستیم.
صدری دیگر ظرفیت کشور برای پیشرفت اقتصادی را استفاده از مناطق آزاد دانست و گفت: در حال حاضر مناطق آزاد ما به جای زمینهسازی برای صنعتی شدن کشور، تبدیل به مناطق گردشگری یا تجاری شدهاند و در هیچ صنعتی نوآوری ایجاد نکردند. انتخاب آقای ترکان به عنوان رییس مناطق آزاد این امیدواری را ایجاد کرد تا تحولی در این مناطق ایجاد شود./ایسنا/110
۱۷/۰۶/۱۳۹۳ - ۱۸:۲۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]