تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1834749658
مدیریت مصرف؛ راهبرد مقابله با کم آبی در کرمان
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: مدیریت مصرف؛ راهبرد مقابله با کم آبی در کرمان کرمان - ایرنا - استان کرمان به گفته مسوولان و کارشناسان از نظر افت منابع آبی در وضعیت بحرانی به سر می برد و راهبرد مقابله موثر با آن مدیریت مصرف منابع موجود در کنار طرح هایی مانند انتقال آب است.
به گزارش ایرنا، براین اساس تدوین طرح همیاران آب یا همان پلیس آب طی ماه های اخیر در دستور کار مدیریت استان قرار گرفته و در شورای آب استان دنبال شده است.
این طرح در راستای مقابله با اسراف، برداشت بی رویه از منابع آبی و آموزش استفاده بهینه از منابع آبی ارایه شده و تفکر و رویکردی جدید در زمینه مدیریت مصرف آب در بخش های مختلف بویژه کشاورزی می باشد که با عزم جدی استاندار و مجموعه مدیران استان همراه شده است.
خشکسالی های چند سال گذشته و برداشت بی رویه و غیر هدفمند از سفره های آب زیر زمینی، استان کویری کرمان را دچار مشکلاتی در زمینه تامین آب در بخش های مختلف کرده است.
آبیاری باغات و مزارع وسیع و پراکنده در استان به شیوه سنتی و غرق آبی از زمان های بسیار دور مشکلات را مضاعف کرده است.
پایین بودن متوسط میزان بارندگی استان کرمان نسبت به متوسط کشوری و تجربه خشکسالی های 17 سال همراه با برداشت بی رویه آب از سفره های ذخیره زیر زمینی امروز این استان را دچار معضلی کرده که اگر از هم اکنون مدیریت نشود پیامدهای ناگواری برای آیندگان به همراه خواهد داشت.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای کرمان آمارهای تامل برانگیزی ارایه می کند: استان کرمان سالانه حدود هفت میلیارد مترمکعب برداشت از منابع سطحی و زیرزمینی آب دارد و 6.6 میلیارد مترمکعب یعنی معادل 95 درصد از این آب در بخش کشاورزی استان مصرف می شود.
محمد رضا بختیاری افزود: مصرف آب شرب کشور 6.2 میلیارد مترمکعب است و بنابراین مصرف کشاورزی استان کرمان معادل کل مصرف شرب کشور است.
وی گفت: سالانه حدود یک میلیارد مترمکعب بیلان منفی برداشت آب در استان است و کرمان یک پنجم بیلان منفی کل کشور را دارد و هر سال یک میلیون مترمکعب به این حجم اضافه می شود.
وی تصریح کرد: وضعیت تمامی دشت های استان کرمان بحرانی و بخش بسیار کمی آزاد است که این مناطق نیز پتانسیل آبخوان ضعیفی دارند.
بختیاری با اشاره به وجود حدود 11 هزار حلقه چاه آب غیرمجاز در استان کرمان گفت: حدود 220 هزار لیتر بر ثانیه برداشت آب از این چاه ها در استان صورت می گیرد که معادل سه رودخانه بزرگ ایران است!
وی بیان کرد: در شمال استان کرمان در دراز مدت راهی غیر از انتقال آب از حوزه های مجاور نداریم و هزینه انتقال آب به استان نیز 9 هزار میلیارد تومان است.
مدیریت استان کرمان در کنار برنامه ریزی به منظور انتقال آب به استان با اجرای طرح همیاران آب سعی در کنترل اوضاع دارد.
استاندار کرمان 18 تیر سال جاری در نشست شورای آب استان کرمان علاوه بر هشدار نسبت به جدی بودن کمبود آب در کرمان بر لزوم راه اندازی پلیس و ناظر آب در این استان تاکید می کند.
رزم حسینی می گوید: کمبود آب در استان جدی است و تا زمان انتقال آب آشامیدنی به این استان که البته زمان بر است باید در مصرف آب دقت کرد.
وی به هدر رفت زیاد و مصرف بی رویه آب در بخش کشاورزی با توجه به شیوه های سنتی آبیاری اشاره کرد و افزود: حفاظت از منابع آبی موجود در استان باید در اولویت قرار گیرد.
وی تصریح کرد: 95 درصد آب استحصالی استان کرمان در بخش کشاورزی مورد بهره برداری قرار می گیرد که البته با توجه به شیوه های آبیاری سنتی مقدار زیادی از این آب هدر می رود.
استاندار کرمان با مقایسه قیمت تمام شده آب و همچنین قیمت محصولات کشاورزی، بهره وری از آب را در بخش کشاورزی حدود صفر دانست.
وی با اشاره به خاموش کردن موتور پمپ های کشاورزی با نظارت سازمان جهاد کشاورزی در برخی فصول سال، افزود: این اقدام تا حدی می تواند آب مصرفی بخش کشاورزی را مدیریت کند.
رزم حسینی، به طرح انتقال آب از خلیج فارس به کرمان برای مصارف صنعتی اشاره و اظهار کرد: این طرح نیز به پنج سال زمان نیاز دارد.
وی صرفه جویی و مدیریت صحیح منابع آبی موجود در استان کرمان را نیازمند همت همگان دانست و گفت: به منظور اجرای این مهم باید فراخوان همگانی داده شود.
نماینده عالی دولت در استان کرمان در نشست شورای آب شانزدهم شهریور سال جاری نیز از اعزام سفیران آب به شهرستان های استان خبر داد و گفت: سفیران آب با هدف توجیه کشاورزان برای مصرف بهینه آب به مناطق و شهرستان های استان اعزام می شوند.
رزم حسینی، افزود: زلزله کم آبی در کرمان رخ داده است اما متوجه این موضوع نیستیم.
وی اظهار کرد: طی دو ماه آینده معاون عمرانی استاندار به همراه تیم کارشناسی به مناطق و شهرستان های استان کرمان به منظور توجیه کشاورزان در زمینه مصرف بهینه آب سفر می کنند.
وی تصریح کرد: طرح همیاران آب استان کرمان را نیز می توان به صورت رفراندوم آب اجرا کرد تا مردم بین چگونگی مصرف آب که همان زندگی و نابودی آینده است خود انتخاب کنند.
استاندار کرمان ادامه داد: اجرای طرح همیاران آب موجب می شود کشاورزان تا دو هزار سال آینده حق آبه داشته باشند و سند جامعی در این زمینه نیز تدوین خواهد شد.
وی بهره مندی از ظرفیت ائمه جمعه را به منظور اجرای طرح همیاران آب در استان کرمان بسیار مفید دانست و گفت: این طرح با همکاری آحاد مختلف جامعه بخوبی در استان کرمان اجرا می شود.
وی افزود: کشاورزان با اطلاع نداشتن از شدت کم آبی در استان و بی اطلاعی از نحوه استفاده درست مشکلاتی را با استفاده بی رویه از آب به وجود آورده اند که اگر این اطلاع به آنها داده شود روند اصلاح می شود.
استاندار کرمان به اجرای طرح کنترل کنتورهای آب در مبدا اشاره و تصریح کرد: این طرح با همکاری و همکاهنگی کشاورزان در بخش ها و مناطق مختلف استان کرمان به ترتیب اولویت اجرا می شود.
وی گفت: کنتورهای هوشمند بزودی در موتور پمپ های کشاورزی نصب خواهد شد.
وی با اشاره به پرداخت تسهیلات به کشاورزان طی سال های گذشته به منظور اجرای طرح های آبیاری نوین کشاورزی، تصریح کرد: با وجود ارایه تسهیلات دولتی این طرح بدرستی اجرا نشده است.
رزم حسینی گفت: طرح جامع آب استان کرمان را بدون عجله با حوصله و کارشناسی شده با همکاری کشاورزان و حمایت دولت و نظام به پیش خواهیم برد.
وی با تاکید بر اینکه دولت باید راستگو باشد و حقایق را آنطور که هست به مردم بگوید، افزود: گفتن حقایق در بخش های مختلف به مردم موجب همراهی و جلب مشارکت و کمک آنها می شود.
وی ادامه داد: در بخش بحران کم آبی نیز اگر به مردم گفته شود چه بحرانی در استان کرمان به وجود آمده است همه برای رفع این مشکل کمک می کنند.
استاندار کرمان با تاکید بر اینکه در بخش انتقال آب از استان های دیگر به کرمان فقط آب آشامیدنی استان تامین می شود، گفت: این آب در بخش کشاورزی هزینه نمی شود.
وی از صدا و سیما و سایر رسانه ها خواست به منظور آگاه کردن کشاورزان از نحوه صحیح مصرف آب با برگزاری نشست ها و برنامه های مختلف برنامه ریزی و اقدام کنند.
استاندار کرمان همچنین در همایش هم اندیشی بهره برداران و صاحبنظران بخش کشاورزی استان کرمان در شانزدهم شهریور گفت: زنگ خطر بحران آب در کرمان به صدا درآمده و در این راستا برخی از روستاها در حال خالی شدن از جمعیت است.
رزم حسینی افزود: آب که باید برای آبادانی استان استفاده شود امروز به علت برداشت بی رویه شور شده یا کاهش چشمگیر یافته است.
وی خاطرنشان کرد: اگر بخواهیم بر این بحران غلبه کنیم هر کسی باید به وظیفه خود عمل کند که در این بین کشاورزان نقش مهمی در کاهش مصرف آب دارند.
وی گفت: کشاورزان آب را برداشت می کنند اما تاکنون به قیمت تمام شده محصول توجه نداشته اند.
استاندار کرمان تصریح کرد: همه افرادی که در بخش کشاورزی مسوول بودند مقصر هستند بویژه کسانی که سطح زیر کشت را از یک هکتار به 10 هکتار افزایش داده و ما را با بحران آب مواجه کرده اند.
وی بر اصلاح الگوی کشت تاکید کرد و گفت: باید محصولاتی که نیاز کمتری به آب دارند کشت شود.
رزم حسینی ادامه داد: هم اکنون حدود 11 هزار حلقه چاه آب غیر مجاز در استان وجود دارد که این نتیجه بی قانونی در گذشته است.
وی گفت: هنوز درد بحران آب احساس نشده و امروز یکی از مسوولیت های اصلی، مقابله موثر با این بحران است.
استاندار کرمان بیان کرد: 15 هزار میلیارد تومان برای انتقال 550 میلیون متر مکعب آب به استان لازم است.
وی تصریح کرد: هم اکنون شش میلیارد متر مکعب آب در استان کرمان مصرف می شود که اگر 20 درصد آن صرفه جویی شود بسیاری از مشکلات آبی برطرف خواهد شد.
رزم حسینی ادامه داد: باید هنگام اجرای طرح های آبیاری نوین رعایت سطح زیر کشت نیز مورد توجه قرار گیرد.
وی تاکید کرد: باید فرهنگ صرفه جویی را در استان فراگیر کنیم و در همین راستا مرکز کنترل آب با تجهیز کنتورهای هوشمند در شرکت آب منطقه ای راه اندازی و شناسنامه کشاورزی استان تدوین می شود.
این در حالی است که استاندار کرمان 30 تیر امسال در نشست مشترک شورای اداری و قضایی استان گفت: طرح انتقال آب خارج از حوزه به استان کرمان مورد تصویب شورای عالی آب کشور قرار گرفته و ابلاغ شده است.
وی در سالن اجتماعات دادگستری استان، افزود: از این پس باید وارد کار اجرایی این طرح شویم.
وی حجم انتقال آب را 180 میلیون متر مکعب اعلام کرد و گفت: با اجرای این طرح بخشی از مشکلات حوزه آب شمال استان کرمان مرتفع می شود.
رزم حسینی اضافه کرد: اگرچه طرح های مختلفی برای رفع مشکل کمبود آب در استان در دست اقدام است اما طرح انتقال آب خارج از حوزه مورد توافق استان های آبخیز و مناطقی که آب نیاز دارند، قرار گرفته است.
وی با این وجود بر ضرورت صرفه جویی در مصرف آب و اصلاح روش های مصرف بویژه در بخش کشاورزی تاکید کرد و آن را بهترین راه مقابله با کم آبی برشمرد.
اما نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی، معتقد است: استان کرمان از بحران کم آبی گذشته و به مرحله فاجعه رسیده است.
"محمدرضا پورابراهیمی"، در نشست شورای آب استان در شانزدهم شهریور سال جاری افزود: سالانه شش میلیارد متر مکعب آب در استان کرمان برداشت و پنج میلیارد متر مکعب به سفره های آب زیرزمینی وارد می شود یعنی هر سال یک میلیارد متر مکعب بیلان منفی داریم.
وی بیان کرد: از شش میلیارد متر مکعب آب استحصالی 95 درصد به بخش کشاورزی، سه درصد آشامیدنی و یک درصد هم به صنعت اختصاص داده می شود که باید مدیریت آب در دستور کار قرار گیرد.
وی گفت: به منظور جلوگیری از هدر رفت آب در بخش کشاورزی دولت تسهیلات آبیاری نوین را به صورت صد درصد رایگان در اختیار کشاورزان قرار دهد زیرا حجم خسارت ها بیشتر از این است که تسهیلات را به صورت بلاعوض در اختیار کشاورزان قرار دهیم.
پور ابراهیمی افزود: با این کار می توان صرفه جویی در منابع آب داشت و کاری راحت تر و کم هزینه تر از انتقال آب حوزه به حوزه است.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به اهمیت آب باید طرح ملی شدن منابع آب همانند طرح ملی شدن نفت اجرا شود تا همگان به اهمیت این منابع خدادادی آگاه شوند.
وی افزود: استان کرمان را به عنوان پایلوت آبیاری نوین اعلام کنیم و پس از یک بازه زمانی موارد تخلف آبیاری غرقابی اعلام شود تا دیگر شاهد آبیاری غرقابی در مزارع نباشیم.
نماینده کرمان و راور گفت: در صورتی که تصمیم قطعی و عاجل برای رفع کم آبی در این استان گرفته نشود، معلوم نیست بتوانیم شرایط موجود را حفظ کنیم.
وی اظهار کرد: برای رفع مشکل کم آبی در استان کرمان باید از الزامات قانونی استفاده کنیم.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: بیش از یک سال و نیم قبل در کمیسیون انرژی مجلس پیشنهاد رایگان شدن 100 درصد تسهیلات آبیاری تحت فشار را ارایه کردیم و اکنون نیز پیشنهاد ما این است این طرح برای یک دوره سه ساله در این استان بصورت پایلوت اجرا شود.
وی تاکید کرد: در مجموع سه درصد از سیستم های آبیاری استان کرمان در سال های گذشته نوین و به روز رسانی شده است.
پور ابراهیمی گفت: 97 درصد آبیاری های کشاورزی در استان کرمان از طریق آبیاری سنتی انجام می شود که با استفاده از این شیوه دو سوم منابع آبی هدر می رود.
وی اضافه کرد: حضور استاندار کرمان فرصتی مغتنم برای تصمیم گیری در برخی زمینه ها بوده که نیازمند اقدامات ضروری است.
معاون عمرانی استاندار کرمان، نیز اعلام کرد: 20 شهر و 514 روستا در این استان در بحران کم آبی قرار دارند.
محمدجواد کامیاب که در نشست شورای آب استان کرمان سخن می گفت، افزود: 17 راهکار و طرح صرفه جویی مصرف آب در شورای آب استان مورد تصویب قرار گرفته است.
وی از طرح آموزش بهره برداران و انتقال دانش نوین آبیاری به کشاورزان به عنوان نخستین طرح و راهکار در زمینه صرفه جویی مصرف آب کشاورزی نام برد و افزود: در این طرح ها دستگاه متولی، دستگاه همکار، وضعیت موجود، اعتبار مورد نیاز و سایر موارد پیش بینی شده است.
وی از همسو کردن نهادهای اجرایی با یکدیگر، تشکیل شورای حفاظت منابع آب شهرستان ها و ارایه گزارش ماهیانه به شورای آب، استفاده از سیستم نوین آبیاری در مزارع و باغات با حفظ سطح زیر کشت موجود، لوله گذاری در سطح مزارع و باغات و اجرای خطوط انتقال آب به عنوان طرح های بعدی جلوگیری از مصرف بی رویه آب در بخش کشاورزی نام برد.
معاون استاندار کرمان، حذف کشت های با مصرف بالای آب و راندمان پایین، اصلاح و بهبود روش های آبیاری، تجهیز، نوسازی و یکپارچه سازی اراضی، استفاده از روش های به زراعی در زمینه کاهش تبخیر و تعرق و ترویج آن، خاموشی و عدم بهره برداری از موتورپمپ ها در فصل هایی که نیازی به آبیاری نیست با مدیریت جهاد کشاورزی، بررسی کاهش سطح زیر کشت متناسب با آب ورودی دشت ها را از دیگر مصوبات نشست شورای آب عنوان کرد.
وی گفت: برقی کردن 10 هزار حلقه چاه کشاورزی در پنج سال آینده، نصب کنتورهای هوشمند آب و برق بر روی چاه ها و تحویل حجمی آب و تعیین تکلیف چاه های کشاورزی غیر مجاز نیز از جمله مصوبات شورای آب است.
وی ادامه داد: با اجرای طرح های آبیاری نوین در مدت پنج سال به صرفه جویی هزار و 300 میلیون متر مکعب خواهیم رسید و به دو هزار و 700 میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم.
کامیاب تاکید کرد: با اجرای این طرح ها در مدت زمان پنج سال مقدار مصرف آب در استان کرمان از پنج هزار و 910 میلیون متر مکعب به سه هزار و 370 میلیون متر مکعب می رسد.
وی با بیان اینکه 100 هزار هکتار از اراضی استان کرمان به سامانه آبیاری تحت فشار مجهز هستند، تصریح کرد: توسعه این طرح در مدت زمان پنج سال 300 هزار هکتار هدف گذاری شده که برای اجرای آن دو هزار و 700 میلیارد تومان نیاز است.
وی ادامه داد: 13 هزار و 500 کیلومتر خطوط انتقال آب در مدت زمان تعیین شده بطور جداگانه در شمال و جنوب استان کرمان باید اجرا شود.
معاون استاندار کرمان اظهار کرد: در حال حاضر وضعیت موجود خطوط انتقال آب در استان کرمان 23 هزار و 500 کیلومتر است که 10 هزار کیلومتر در جنوب و مابقی در شمال است.
وی بیان کرد: نصب کنتورهای هوشمند آب و برق بر روی تمامی چاه های آب و تحویل حجمی آب از دیگر راهکارهای صرفه جویی در مصرف آب است.
کامیاب گفت: حذف کشت های با مصرف آب زیاد در استان کرمان با جدیت پیگیری خواهد شد و شورای آب کرمان متناسب با نیاز این استان و با هدف حفاظت از منابع آب تشکیل شده است.
وی متوسط بارندگی دنیا را 780 میلیمتر، در ایران 250 میلیمتر و در کرمان 129 میلیمتر عنوان کرد و گفت: کرمان بیش از 17 سال با مشکل خشکسالی دست و پنجه نرم می کند.
معاون استاندار کرمان از تخریب سفره های آب زیرزمینی، نشست زمین، خشک شدن باغات و کاهش کیفیت آب به عنوان اثرات نامطلوب برداشت بی رویه آب نام برد.
وی گفت: کم آبی در استان کرمان تبعات اجتماعی و سیاسی مانند حاشیه نشینی را به همراه داشته است.
کامیاب افزود: تحقق مصوبات شورای آب استان کرمان به تدوین سند توسعه آب کرمان منجر می شود.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان، نیز گفت: کشت محصولاتی که برای رشد به آب کمتری نیاز دارند به جای محصولات پر مصرف در آب، رویکرد مهم و اولویت دار این سازمان است.
عباس سعیدی در گفت و گو با ایرنا با اشاره به معضل کم آبی در استان کرمان، افزود: در مناطق کوهپایه ای این استان جایگزین کردن محصولات کم مصرف در آب مانند زرشک، عناب، گل محمدی و زعفران به عنوان کشت های جایگزین محصولات پر مصرف در آب پیشنهاد شده است.
وی با بیان اینکه به جای محصول پسته کشت جایگزینی نمی توان معرفی کرد، ادامه داد: وجود شوری آب و نمک زار بودن زمین در این مناطق مانع رشد سایر محصولات است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان، گفت: کرمان یکی از وسیع ترین استان های کشور است و مشکل اساسی این استان در حال حاضر کمبود منابع آبی است.
وی سطح زیر کشت پسته را در شمال استان کرمان 290 هزار هکتار عنوان و اظهار کرد: شهرستان های سیرجان، زرند، کرمان، شهربابک، انار و راور بیشترین سطح زیر کشت پسته را دارند.
وی تصریح کرد: استفاده از منابع آبی و تجهیز مزارع و باغات به سامانه های آبیاری نوین از جمله اهداف و برنامه های پیش روی این سازمان است.
سعیدی گفت: افزایش عملکرد در تولید محصولات کشاورزی نیز رویکرد دیگر سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان است.
دبیرکل خانه کشاورز ایران هم روز شنبه در همایش هم اندیشی بهره برداران و صاحبنظران بخش کشاورزی استان کرمان گفت: خشکسالی بهانه است و برای این بزرگ می شود که سوء مدیریت آب در کشور توجیه شود زیرا ما مدیریت مصرف را بدرستی اعمال نکرده ایم.
عیسی کلانتری افزود: سال 57 بیلان منفی آب کشور، 50 میلیون متر مکعب اعلام شد که این شاخص در سال 92 به 12 میلیارد متر مکعب رسیده و نتیجه استفاده بیش از حد از منابع آبی است.
وی بیان کرد: میزان آب های فسیلی در کشور 500 میلیارد متر مکعب است که از این میزان 180 میلیارد متر مکعب آن آب شیرین و مابقی شور می باشد و ما تاکنون 165 میلیارد متر مکعب از آب های فسیلی را استفاده کرده ایم و برای نسل بعدی آبی نگذاشته ایم.
دبیرکل خانه کشاورز گفت: طبق تعریف سازمان ملل هر کشوری که تا 20 درصد از آب تجدید پذیر خود را استفاده کند آن کشور با مشکل بی آبی مواجه نمی شود و حداکثر روندی که برای کشورها تعیین شده 40 درصد است اما ما 80 درصد از این منابع را مصرف می کنیم که بسیار آمار بالایی است.
وی ادامه داد: سرزمینی که ما در آن زندگی می کنیم پر باران تر از کشور مصر است اما مصر 40 درصد از منابع آب تجدید پذیر را استفاده می کند.
کلانتری، از کاهش 50 درصدی روان آب ها در کشور خبر داد و گفت: همه ما قربانی سوء مدیریت آب در کشور هستیم برای اینکه علم در مدیریت آب جایی نداشته است.
وی افزود: در حوزه دریاچه ارومیه 70 درصد از آب تجدید پذیر را استفاده می کنیم که امروز چنین شده اما در جای دیگر 80 درصد استفاده می کنیم.
دبیرکل خانه کشاورز ایران گفت: از هیچ جای دیگر نمی شود آب را انتقال داد چون هم اقتصادی نیست و هم اینکه این اتفاق نخواهد افتاد پس کشاورزان باید به فکر استفاده بهینه از منابع موجود باشند.
وی تاکید کرد: اگر این شرایط ادامه داشته باشد جنوب البرز تا شرق زاگرس و مرزهای افغاستان و پاکستان مجبور به تخلیه خواهند شد.
وی گفت: در دولت تدبیر و امید وزیر نیرویی پیدا شده که شهامت گفتن حقیقت را دارد و تصمیم گرفته 80 درصد استفاده از آب تجدید پذیر به 50 درصد برسد که این اتفاق مبارکی است.
کلانتری بیان کرد: ما می توانیم در کنار کاهش مصرف آب شاهد افزایش تولید محصول باشیم و کشور را در برابر این خشکسالی امن کنیم که همه این موارد با مدیریت مصرف محقق می شود.
ی تصریح کرد: آب اولویت اصلی سیاست گذاری کشاورز است زیرا اکنون متوسط تولید پسته کشور در هر هکتار 700 کیلوگرم است و آیا این توجیه اقتصادی دارد.
دبیرکل خانه کشاورز گفت: آب، محور برنامه های ششم توسعه قرار داده شده که رییس جمهوری هم آن را مورد حمایت قرار داده است.
وی خاطرنشان کرد: باید در برنامه ششم آب سرزمین را نجات دهیم و کشاورزان باید مصرف را کم کنند و برای نجات دریاچه ارومیه نیز قرار شده 40 درصد مصرف آب کشاورزی در این استان کم شود.
کلانتری گفت: دولت امسال یکهزار و 300 میلیارد تومان برای اجرای طرح آبیاری نوین اختصاص داده است.
وی بیان کرد: با این اعتبار می توان 160 هزار هکتار از اراضی را به سیستم های نوین آبیاری مجهز کرد که نیاز است به 300 تا 400 هزار هکتار افزایش یابد
نایب رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران هم چهارم شهریور در نشست مدیران و فعالان صنایع استان کرمان با معاون رییس جمهوری و رییس سازمان حفاظت محیط زیست، گفت: تجدید نظر جدی در قانون مالکیت و قانون جامع آب از نیازهای اصلی کشور به شمار می رود.
محسن جلال پور افزود: اگر بحث واگذاری مالکیت آب به قانون اصلی و شرایطی که قبل از این در کشور بوده برگردد و مردم صاحب آن شوند و هم اکنون این موضوع در شورای ملی آب نیز مطرح است، وضعیت ما بهتر می شود.
وی اظهار کرد: یکی از پایه های اصلی اقتصاد مقاومتی و حفظ همه ظرفیت ها و آرمان های کشور، موضوع آب است.
وی گفت: کرمان مانند برخی استان ها مشکل ریزگردها و مشکلات زیست محیطی کمتری دارد و اصلی ترین دغدغه ما در استان و نظام در حال حاضر موضوع آب است و استان کرمان در این رابطه در بحران قرار دارد.
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان، واگذاری مالکیت آب به دست دولت را یکی از مشکلات کشور برشمرد و ادامه داد: این موضوع موجب شد فضایی در کشور ایجاد شود که حراست از آب دشوارتر و سوء استفاده از آن بیشتر شود و نیز 400 هزار چاه غیرمجاز در کشور حفر شود.
وی تاکید کرد: اگر مالکیت آب توسط مردم انجام شود مراقبت از آن را در دست می گیرند.
جلال پور گفت: آبی که امروز در جنوب استان استفاده می شود می تواند ارزش بیشتری داشته باشد و بهره وری بیشتری از آن انجام شود.
این حساسیت و اراده جدی ارکان مختلف نظام و مسوولان و در راس آنان استاندار برای مدیریت مصرف آب فرصت مغتنمی است که با انجام کارشناسی لازم و هماهنگی بین بخش های مختلف و همچنین همراهی مردم می توان بهره لازم را از آن گرفت.ک/4
گزارش از نجمه حسنی
7433/8154
17/06/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 44]
صفحات پیشنهادی
خروج 7 کلانشهر از حالت بحرانی آب/ شرایط ویژه آبی در اصفهان و کرمان
اقتصادی انرژی پیک گرما تمام شد خروج 7 کلانشهر از حالت بحرانی آب شرایط ویژه آبی در اصفهان و کرمان معاون مهندسی آبفای کشور با اشاره به فعالیت کمیته ویژه پایش وضعیت تامین آب کلانشهرها که به دستور وزیر نیرو فعالیت می کند گفت 7 کلانشهر اراک بندرعباس قزوین قم کرج مشهد و همدانمعاون برنامهریزی و نظارت راهبردی رییسجمهور: بودجه سال 94 با تغییر ماهوی تنظیم میشود/احیای سازمان مدیریت آغا
معاون برنامهریزی و نظارت راهبردی رییسجمهور بودجه سال 94 با تغییر ماهوی تنظیم میشود احیای سازمان مدیریت آغاز شده تغییر تشکیلات از همین ماه اختصاص ۲ ۵برابری اعتبار عمرانیمعاون برنامهریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور گفت بودجه سال 94 با تغییرات شکلی و ماهوی تنظیم میشود به گزارخانه کشاورز استان کرمان آغار به کار کرد/ لزوم مدیریت منابع آبی کشور
استانها شرق کرمان خانه کشاورز استان کرمان آغار به کار کرد لزوم مدیریت منابع آبی کشور کرمان - خبرگزاری مهر خانه کشاورز استان کرمان با حضور دبیر کل خانه کشاورز ایران به بهره برداری رسید به گزارش خبرنگار مهر دبیرکل خانه کشاورز ایران صبح شنبه در آیین افتتاح دفتر خانه کشاورز اکمآبی تهران، اصفهان و کرمان به پاییز هم رسید
قائم مقام وزیر نیرو در پاسخ به باشگاه خبرنگاران کمآبی تهران اصفهان و کرمان به پاییز هم رسید محمودی گفت سه شهر تهران اصفهان و کرمان با توجه به پیشبینیهایی که صورت گرفته در پاییز باید به طور ویژه مراقب کمآبیشان باشند محمودی قائم مقام وزیر نیرو در حاشیه رونمایی از سه تیپ مگزارش فارس از نخستین روز اجلاس اساتید بسیجی دانشگاهها محل جولان احزاب سیاسی ورشکسته نیست/مقابله با دشمن در جب
گزارش فارس از نخستین روز اجلاس اساتید بسیجیدانشگاهها محل جولان احزاب سیاسی ورشکسته نیست مقابله با دشمن در جبهه اقتصاد با مدیریت جهادیدر نخستین روز از پانزدهمین اجلاس سالانه اساتید بسیجی صلاحی رئیس سازمان بسیج اساتید سردار احمدیان رئیس مرکز راهبردی سپاه زارعی کارشناس مسائل بینمدیر امور شیلات و آبزیان سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی: مدیریت منابع آبی در آبزیپروری از اولویتهای مدیریت
مدیر امور شیلات و آبزیان سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی مدیریت منابع آبی در آبزیپروری از اولویتهای مدیریت شیلات استمدیر امور شیلات و آبزیان سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی گفت مدیریت منابع آبی مورد استفاده در آبزیپروری از اولویتهای مدیریت شیلات سازمان جهاد کشاورزی استان استرئیس جهاد کشاورزی کرمان عنوان کرد پرداخت تسهیلات اجرای آبیاری زیرسطحی به کشاورزان
رئیس جهاد کشاورزی کرمان عنوان کردپرداخت تسهیلات اجرای آبیاری زیرسطحی به کشاورزانرئیس سازمان جهاد کشاورزی شمال استان کرمان گفت کشاورزان از تسهیلات اجرای آبیاری زیرسطحی به مبلغ 2 میلیارد و 500 میلیون ریال استفاده کنند عباس سعیدی امروز در سفر به شهرستان انار در گفتوگو با خبرنگارتوضیحات فرمانداری رفسنجان درباره حضور داعش / استانداری کرمان تدابیری برای مقابله با داعش پیش بینی کرده است
توضیحات فرمانداری رفسنجان درباره حضور داعش استانداری کرمان تدابیری برای مقابله با داعش پیش بینی کرده است فرمانداری رفسنجان هر چند اظهارات نماینده این شهر درباره نفوذ داعش در بین افاغنه را کاملا تائید نکرده اما تاکید می کند که حدس و گمانهایی در این زمینه وجود دارد و وضعیت از ایمدیرکل کانون پرورش فکری کرمانشاه خبر داد برگزاری آبین اختتامیه جشنواره کودک و نوجوان رضوی در کرمانشاه
مدیرکل کانون پرورش فکری کرمانشاه خبر دادبرگزاری آبین اختتامیه جشنواره کودک و نوجوان رضوی در کرمانشاهمدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان کرمانشاه گفت آیین اختتامیه جشنواره کودک و نوجوان رضوی در استان کرمانشاه برگزار میشود به گزارش خبرگزاری فارس از کرمانشاه رضا موزومهاجرت به کرمان بعلت کمآبی، علت افزایش حاشیهنشینی
چهارشنبه ۱۲ شهریور ۱۳۹۳ - ۱۰ ۰۰ فرماندار کرمان گفت امروز حاشیهنشینی شهر کرمان حاصل شهرهایی است که کمبود آب دارند یک روز بعلت کمآبی کرمان این جمعیت حاشیهنشین و سربار شهر دیگری هستند به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقهی کویر محمدعلی توحیدی در جلسهی شورای حفاوباما هیچ راهبردی برای مقابله با داعش ندارد/ سیاست آمریکا برای تغییر نظام سوریه عامل مستقیم پیدایش داعش در سه
آنتی وار اوباما هیچ راهبردی برای مقابله با داعش ندارد سیاست آمریکا برای تغییر نظام سوریه عامل مستقیم پیدایش داعش در سه سال گذشته است سه سال پیاپی حمایت از همه گروههایی که ممکن بود در برکناری بشار اسد از قدرت توفیق یابند هیولای جدیدی را در خاورمیانه به وجود آورده است که نومحافظبحران آبی کشور با مدیریت به حداقل می رسد/ دست واسطه ها را از بخش علوفه کوتاه می کنیم
استانها شرق خراسان رضوی محمود حجتی بحران آبی کشور با مدیریت به حداقل می رسد دست واسطه ها را از بخش علوفه کوتاه می کنیم مه ولات-خبرگزاری مهر وزیر جهاد کشاورزی گفت در حال حاضر در داخل کشور محدودت منابع آب و سفره های آبی داریم ما باید خودمان را طوری تطبیق بدهیم که بتوانیمغرب راهبردی برای مقابله با داعش ندارد |اخبار ایران و جهان
غرب راهبردی برای مقابله با داعش ندارد لرد ریچارد فرمانده سابق ارتش بریتانیا شامگاه دوشنبه تاکید کرد که غرب راهبرد مشخصی برای مقابله با گروه های افراطی مذهبی و تروریستی چون داعش ندارد کد خبر ۴۳۱۲۱۵ تاریخ انتشار ۱۱ شهريور ۱۳۹۳ - ۰۸ ۵۴ - 02 September 2014 لرد ریچارد فرمانده سابقاستاندار خوزستان: مدیران خوزستان بر اساس مدیریت راهبردی فعلی آمار ارائه دهند
استاندار خوزستان مدیران خوزستان بر اساس مدیریت راهبردی فعلی آمار ارائه دهنداستاندار خوزستان گفت هر یک از مدیران در هر سازمان و دستگاه باید به آمار سازمان مدیریت و برنامهریزی سابق و مدیریت راهبری فعلی استناد کند عبدالحسن مقتدایی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در اهواز با اشارتمام پروژههای آبی کرمانشاه تامین اعتبار شدهاند
جمعه ۳۱ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۲ ۱۴ استاندار کرمانشاه گفت با برنامه ریزیهای صورت گرفته کلیه پروژههای آبی استان تامین اعتبار شدهاند به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقه کرمانشاه مهندس ابراهیم رضایی بابادی در مراسم تودیع و معارفه فرماندار جوانرود ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهمدیرکل امور بانوان استانداری کرمانشاه عنوان کرد حضور کمرنگ زنان در پستهای مدیریتی دستگاههای دولتی کرمانشاه
مدیرکل امور بانوان استانداری کرمانشاه عنوان کردحضور کمرنگ زنان در پستهای مدیریتی دستگاههای دولتی کرمانشاهمدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری کرمانشاه گفت زنان در پستهای مدیریتی دستگاههای دولتی استان کرمانشاه حضوری کمرنگ دارند به گزارش خبرگزاری فارس از کرمانشاه شریفه حکم آبی مهم ترین معضل کرمان/ اختیارات محیط زیستی به کرمان واگذار شود
استانها شرق کرمان رزم حسینی کم آبی مهم ترین معضل کرمان اختیارات محیط زیستی به کرمان واگذار شود کرمان - خبرگزاری مهر استاندار کرمان با اشاره به خشکسالی های 17 ساله در این استان گفت در حال حاضر کم آبی مهم ترین چالش استان بوده که اثرات منفی بر محیط زیست نیز به همراه دارد-
اقتصادی
پربازدیدترینها