واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
فرهنگ و هنر > رادیو و تلویزیون رامین ناصرنصیر در گفتگو با مهر:
دسترسی به رستوران از اماکن فرهنگی راحتتر است/ شعار سال تنها برای بنرها
رامین ناصرنصیر که در حوزه بازیگری طنز سابقه چندین ساله دارد به این موضوع اشاره کرد که دسترسی به اماکن فرهنگی همچون سینما، سالن تئاتر و ... سخت است و جوانان برای تفریح به رستورانها دسترسی بیشتری دارند. وی همچنین از اینکه شعار سال که مقوله فرهنگ را مورد تاکید داشت در حد نوشته شدن روی بنرها مانده است.
رامین ناصرنصیر در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به فیلم و سریالهای مورد علاقه مردم در تلویزیون در ژانرهای مختلف بیان کرد: مردم هر کاری را که خوب باشد، دوست دارند و هر کدام از آثار چه طنز و چه ملودرام مخاطب خاص خود را دارد اما شاید گرایش عمومی به خاطر عصبیت و فشارهای اقتصادی در جامعه، به سمت کمدی بیشتر باشد. وی در ادامه در واکنش به این که چقدر سریالهای کمدی تلویزیون را میبیند؟ بیان کرد: خیلی کم فرصت میکنم این آثار را ببینم و اصولا فکر میکنم تماشای تلویزیون بیشتر وقتگذرانی است. البته این را به صورت عام میگویم نه اینکه صرفا صداوسیما مورد نظرم باشد ولی درکل چندان تلویزیون نمیببینم مگر کارهایی مثل «پایتخت» که بخواهم برایشان وقت بگذارم و آنها را ببینم. بازیگر مجموعههای طنز «قهوه تلخ» و «شوخی کردم» با اشاره به نبود سریالهای مناسب در تلویزیون بیان کرد: سریالهای مناسبی که مشخصا سرگرمکنندگی در آنها وجود داشته باشد در تلویزیون پیدا نمیشود و این یک معضل بزرگ کشور ماست که که برای جوانان برنامه های تفریحی و سرگرم کننده وجود ندارد. جوانان علاوه بر امکانات ورزشی به امکانات و تفریحات هنری هم نیاز دارند. در بسیاری از مناطق مسکونی سینما وجود ندارد و یا تئاتر بسیار محدود است. فکر میکنم اگر جوانی دوست داشته باشد بیرون برود شاید بیشترین گزینهای که بتواند انتخاب کند رستوران باشد. ناصرنصیر درباره وضعیت آثار کمدی در تلویزیون بیان کرد: آثار کمدی تلویزیون شرایط خوبی ندارند. اوضاع خود تلویزیون هم خوب نیست و غیر از بدسلیقگی هایی که اعمال میشود بعضی از این آثار دستخوش تصمیمات آدمهایی شدهاند که مقوله طنز را به خوبی نمیشناسند. وقتی همه موضوعات خط قرمزی شود طنز به دعواهای زن و شوهری می پردازد وی ادامه داد: روال برنامههای طنز 90 شبی که در شبکههای 3 و 5 تلاش میشد اجرا شود الان دیگر اصلا وجود ندارد. هرچند که همان زمان هم این برنامهها درگیر کج سلیقگیها و خط قرمزهای کاذب میشدند. درحالیکه خود هنرمندان سیستم اعتقادی را میدانند که چه مسایلی وارد خط قرمزها میشود.
بازیگر مجموعه «پشت کنکوریها» در واکنش به جذاب نبودن فیلمنامهها در مجموعههای طنز بیان کرد: وقتی طیف وسیعی از موضوعات را به دایره خط قرمزیها ببرید در نهایت موضوع دیگری باقی نمیماند. به طور مثال پرداختن به مدیری که در کار خود به نحو خاصی عمل میکند باعث میشود که طنز شما جنبه انتقادی و گزنده داشته باشد. در غیر این صورت مجموعههای کمدی ما تنها موضوعشان روابط خانوادگی و دعواهای زن و شوهری میشود و در حد رقیق و سبکی هم به انتقاد از بروکراسی اداری میپردازند. بودجه تلویزیون کفاف زحمت بیشتر برای نویسندگان را نمی دهد ناصرنصیر ادامه داد: در این صورت طنزهای 90 شبی با بازیگران، قصهها و دیالوگهای تکراری به تدریج جذابیت خود را از دست می دهد. از طرف دیگر هزینهای هم که تلویزیون بابت نویسندگی میدهد کفاف نمیدهد که نویسندگان بخواهند بیش از این زحمت بکشند. بازیگر مجموعه «زن بابا» با اشاره به معضل نویسندگی و فیلمنامهها خاطرنشان کرد: مطمئنا از طرف نویسندگان هم اشکالهایی وجود دارد. نویسندگان حوصله ندارند. من خاطرم هست یکی از مجموعههای طنزی که ما حدود 10 سال پیش در آن بازی کرده بودیم چندی پیش توسط یکی از نویسندگان، داستان و جزییاتش کمی تغییر کرده بود و روی آنتن رفت. اهمیت زیادی در کارها به نقش فیلمنامه داده نمیشود و گاهی اصلا فیلمنامهای وجود ندارد بازیگران هم با خود فکر میکنند ما بامزه و جذاب هستیم، دور هم جمع میشویم دیالوگهایی میگوییم و مردم هم لذت میبرند. سیاست مشخصی در حوزه برنامه سازی وجود ندارد بازیگر مجموعه «باجناقها» در ادامه با تاکید بر جدی گرفتن حوزه طنز توسط هنرمندان از نبود سیاستهای مشخص هنری سخن گفت و بیان کرد: باید از طرف ما بازیگران، نویسندگان و دیگر عوامل یک اثر این جدیت در کارهای کمدی وجود داشته باشد اما بخش مهمی از مساله در تولید آثار کمدی و مخصوصا در کلیت برنامه سازیها به این بازمیگردد که از طرف مسئولان و متولیان امر سیاستگذاری فرهنگی وجود نداشته است. امسال به نام اقتصاد و فرهنگ نامگذاری شده است اما تنها جلوه آن را ما روی پارچهها و بنرها دیدیم. در این حوزه در 6 ماهه اول سال چقدر نظریه پردازی شد و چقدر کارهای عملیاتی صورت گرفته است؟ بازیگر «ساعت خوش» و «پلاک 14» در پایان با بیان اینکه حوزه فرهنگ و هنر در بسیاری از زمینهها پر از ابهام است، گفت: این ابهام در همه جا گریبانگیر است و گاهی شما متوجه نمیشوید که مطلوب چیست و خط قرمزها کدام است؟ هر سیستمی باید در همه حوزهها چشم انداز داشته باشد درحالیکه در حوزه فرهنگ و هنر ما مسیر بلندمدت نداریم و هرکسی که مسئولیت را بدست میگیرد میتواند همه چیز را از ابتدا تعریف کند.
۱۳۹۳/۶/۱۷ - ۰۹:۳۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 43]