محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1830606113
واردات خودرو در دست چه کسانی است
واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
واردات خودرو در دست چه کسانی است
«گرامیها»، «حدادزادهها»، «نوریانیها»، «دیلمیها» و ...؛ هر جا سخن از «واردات خودرو» در میان باشد، این نامها بیش از هر نام دیگری میدرخشند.
به این مطلب امتیاز دهید
به گزارش سرویس اقتصادی جام نیوز، نه اینکه تجارت اصلی همه این نامها، «خودرو» باشد، اما گزاف نیست اگر بگوییم بیشترشان بهواسطه «واردات خودرو» شناخته میشوند و این بخش از تجارت آنها است که بهنوعی برایشان «پرستیژ» و کلاس کاری به ارمغان آورده است. نگاهی به گذشته این نامها، نشان میدهد خانوادگی «تاجر» بوده و حتی از سالها قبل از انقلاب به کار تجارت میپرداختهاند و اگرچه حالا بیشتر به واسطه «واردات خودرو» نامشان بر سر زبانها است، اما منابع اصلی درآمد آنها «خودرو» نیست، البته به جز «حدادزادهها».
سلطانی که دیگر سلطان نیست
هرچند کارشناسان معتقدند با توجه به حضور برندهای مختلف در بازار خودروهای خارجی ایران، نمیتوان سلطان و برندی شماره یک را برای این «بازار» معرفی کرد، اما به هر حال نامهایی که به آنها اشاره شد، هماکنون اصلیترین تاجران خودرو در ایران به شمار میروند. در این بین، شاید بتوان از «حدادزادهها» بهعنوان خاندانی که تجارت اصلیشان در واردات خودرو است، نام برد.
پیشینه تجارت در خانواده حدادزاده، به «ناصر حدادزاده» برمیگردد که شرکت ایرتویا را در دست داشت و در واقع نمایندگی رسمی واردات محصولات تویوتا به ایران بود.
تا همین چند سال پیش و قبل از حضور پررنگ خودروهای کرهای در ایران، تویوتا اصلیترین برند در بازار خودروهای خارجی کشور و به اصطلاح «سلطان» آن بود؛ اما حالا دیگر خبری از ابهت گذشته نیست و این موضوع البته با اعمال تحریمها علیه ایران، ارتباط دارد.
«حدادزادهها» البته پس از افول حضور تویوتا در ایران، بیکار ننشستند و این بار به سراغ رنو رفتند تا واردات محصولات این خودروساز فرانسوی را در اختیار بگیرند. آنها با تاسیس شرکتی به نام «نگین خودرو» به نماینده خودروهای وارداتی رنو در ایران تبدیل شدند تا بهنوعی افول ایرتویا را جبران کنند، هرچند چندان موفقیتی در این راه کسب نکردند و خودروهای وارداتی رنو هنوز آن طور که باید و شاید، در بازار ایران جا نیفتادهاند. هرچه هست، «حدادزادهها» که جدای از واردات خودرو، به ساختمان سازی نیز مشغول هستند، کم یا زیاد، هنوز هم نماینده رسمی واردات خودروهای تویوتا و رنو به ایران محسوب میشوند و شاید اگر مذاکرات هستهای به نتیجه برسد و تحریمها لغو شوند، ایرتویا باز هم بتواند به دوران اوج خود برگردد.
چای و برنج و خودرو
شاید گزاف نباشد اگر «خانواده گرامی» را مشهورترین نام در واردات خودرو به ایران بدانیم، خانوادهای که البته بخش عمده تجارتش به مواد غذایی از جمله چای و برنج مربوط میشود. با این حال، این روزها «گرامیها» را بیشتر با واردات خودرو میشناسند و هر جا صحبت از «هیوندایی موتورز» و «کیاموتورز کره» به میان میآید، نام این خاندان است که میدرخشد! روزگاری میتسوبیشی، دورانی کوماتسو و حالا نیز هیوندایی و کیا و البته جیلی! این کارنامه کاری «گرامیها» در حوزه واردات خودرو است که شروع آن به حول و حوش سال 1990 میلادی برمیگردد. «گرامی بزرگ» که از وی بهعنوان یکی از تاجران بنام کشور در پیش از انقلاب یاد میشود، اکنون در قید حیات نیست و در حال حاضر پسر وی –احمد گرامی- است که تجارت خودرو در خاندان گرامی را مدیریت میکند. «آسان موتور» و «اطلس خودرو» دو شرکت بزرگی به شمار میروند که تحت مدیریت خاندان «گرامی» به واردات خودرو مشغولند و اولی محصولات هیوندایی را وارد کشور میکند و دومی نیز خودروهای کیا را. «گرامیها» البته به جز این دو، شرکتی دیگر را نیز به نام «جیلیران» (آسان خودرو سابق) تشکیل دادند که نماینده رسمی «جیلی موتورز» چین محسوب میشود و دو-سه سالی است که محصولات این خودروساز را به ایران وارد میکند. تا یکی دو سال پیش، آمار واردات خودرو نشان میداد بیشتر خودروهای خارجی توسط همین سه شرکت (اطلس خودرو، آسان موتور و جیلیران) به ایران وارد میشدند و با این حساب، «گرامیها» سلطان واردات خودرو بودند، اما حالا «بازار» اصلا دیگر سلطانی ندارد.
صنعتگران وارد کننده
اگرچه «گرامیها» با وجود سابقه کمتر از «حداد زادهها»، توانستند این خانواده را در عرصه واردات خودرو جا بگذارند و از همین رو این روزها هیوندایی و کیا بیش از امثال تویوتا در خیابان های کشور به چشم میآیند، اما «گرامیها» هنوز هم به لحاظ «بزرگی» و «گستردگی کار» به پای خاندان «فردوس» نرسیدهاند.
«خانوده فردوس» را همه با نام «صنایع ماموت» میشناسند و البته اسکانیا. شاید فرق بزرگ «خاندان فردوس» با دیگر خانوادههای درگیر با واردات خودرو این باشد که آنها (فردوسها) بیش از آنکه واردکننده باشند، صنعتگر به شمار میروند و حتی خیلی از همین اسکانیاهایی که در جادههای ایران تردد میکنند نیز در داخل کشور و توسط آنها مونتاژ میشوند.
از ساعت فروشی تا واردات خودرو
نسل اول، ساعت فروش؛ نسل دوم، تجارت لوازم خانگی و نسل سوم، واردات خودرو؛ این کارنامه کاری خانواده «دیلمیها» به شمار میرود، خاندانی که اگرچه هنوز هم عمده فعالیتش در حوزه لوازم خانگی است، اما خودروهای «امجی» و «آلفارومئو» نیز توسط آنها راهی خیابانهای ایران شدند.
بدونشک شرکت گلدیران (نماینده انحصاری واردات لوازم خانگی ال جی به ایران) را خیلی از خانوادههای ایرانی میشناسند، شرکتی که یکی از «دیلمیها» مدیریت آن را بر عهده دارد و در حال حاضر بخش قابلتوجهی از بازار لوازم خانگی در اختیار شرکت موردنظر است. هرچند شروع تجارت «دیلمیها» به دهه 30 برمیگردد، اما اوجگیری فعالیتهای اقتصادی این خانواده، از دهه 60 آغاز شد، چه آنکه در آن دهه، کالاهای کرهای کمکم در حال جا افتادن در ایران بودند و با رشد کرهایها، «دیلمیها» هم خود را بالا کشاندند. ارتباط خوب «دیلمیها» با کرهایها، اما سبب نشد که این خانواده به سراغ خودروهای کرهای بروند و ناگهان سر از چین و ایتالیا درآوردند تا از اولی، امجی را وارد کنند و از دومی آلفارومئو را.
نور کم بیام و
در جامعه ایران، برخی خودروهای وارداتی به نماد مرفه بودن تبدیل شدهاند و در کنار آن، نماینده تکنولوژی و کیفیت برتر نیز به حساب میآیند و در این بین، «بیامو» جایگاه خاص خود را دارد؛ خودرویی که نامش با خاندان «نوریانی» گره خورده است. البته اگر ریشه «بیامو» را جستوجو کنیم، باید از «وهاب زادگان» تاجر بزرگ کشور در قبل از انقلاب نام ببریم، کسی که در آن دوران شریک تجاری آلمان و ژاپن با ایران به شمار میرفت و بعد از انقلاب، خانواده نوریانی که موتورسیکلتهای بیام و را وارد میکردند، امتیاز واردات خودروهای بیام و را نیز از دولت (این امتیاز در دوران انقلاب از وهاب زادگان گرفته شد)، خرید. حدود 14 سال پیش، خانواده نوریانی موسسهای را با نام خود تاسیس کردند و «پرشیا خودرو» که زیرمجموعه این موسسه بود، واردات بیام و را بر عهده گرفت. این در حالی بود که بعدها به دلیل مشکلات اقتصادی، امتیاز موسسه نوریانی به فرد دیگری واگذار شد و در حال حاضر نیز بیام و حضور چندان پررنگی در بازار ایران ندارد.
...اما پورشه و مازراتی
اما سری هم به خاندان «بهبهانی» بزنیم که اگرچه واردات خودرو بخش بسیار کوچکی از بیزینس این خانواده است، اما واردات خودروی لوکسی به نام «پورشه» بهنوعی «پرستیژ» تجارت «بهبهانیها» را بالا برده است. خاندان بهبهانی، عمده فعالیت خود را در صنعت نساجی متمرکز کرده و به واردات لوازم بهداشتی و آرایشی نیز مشغول است و در کنار آنها، به سراغ واردات خودرو هم رفته تا نمایندگی انحصاری یکی از گرانترین و لوکسترین خودروهای دنیا در ایران را نیز داشته باشد. با این حال، قوانینی که وزارت «صنعت، معدن و تجارت» برای واردات خودرو گذاشته و طبق آن ورود محصولات دارای حجم موتور بالای 2500 سیسی را ممنوع کرده است، سبب شده تا تجارت خودرویی بهبهانیها با چالش مواجه شود. در کنار پورشه، اما دیگر خودرو لوکس و بسیار گران قیمت وارداتی به کشور، «مازراتی» نام دارد که خانوادهای از اردبیل به نام «فتحی بیطرف» پشت واردات آن است. «بیطرفها» نیز مانند «بهبهانیها» تجارت اصلیشان خارج از نمایشگاههای خودرو است و از آنها بهعنوان یکی از بزرگان حوزه امدیاف (MDF)، یاد میشود، اما به هر حال واردات خودروهایی با شهرت مازراتی نیز در کارنامه تجارت آنها جای گرفته است. این در حالی است که داستان پورشه، دامان مازراتی را هم گرفته و واردات این خودرو به کشور در مقطع فعلی، تقریبا متوقف است./دنیای اقتصاد/110
۱۶/۰۶/۱۳۹۳ - ۱۴:۲۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[مشاهده در: www.jamnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]
صفحات پیشنهادی
واردات خودرو در دست چه كساني است؟
واردات خودرو در دست چه كساني است اين روزها گراميها را بيشتر با واردات خودرو ميشناسند و هر جا صحبت از هيوندايي موتورز و كياموتورز كره به ميان ميآيد نام اين خاندان است كه ميدرخشد گرامیها حدادزادهها نوریانیها دیلمیها و هر جا سخن از واردات خودرو درواردات خودرو در دست چه کسانی است؟
واردات خودرو در دست چه کسانی است تاریخ انتشار يکشنبه ۱۶ شهريور ۱۳۹۳ ساعت ۱۳ ۲۶ نه اینکه تجارت اصلی همه این نامها «خودرو» باشد اما گزاف نیست اگر بگوییم بیشترشان بهواسطه «واردات خودرو» شناخته میشوند و این بخش از تجارت آنها است که به&zwnواردات خودرو در دست چه كساني است؟ |اخبار ایران و جهان
واردات خودرو در دست چه كساني است اين روزها گراميها را بيشتر با واردات خودرو ميشناسند و هر جا صحبت از هيوندايي موتورز و كياموتورز كره به ميان ميآيد نام اين خاندان است كه ميدرخشد کد خبر ۴۳۲۶۱۲ تاریخ انتشار ۱۶ شهريور ۱۳۹۳ - ۰۸ ۱۲ - 07 September 2014 گرامیها حدادزبی بی سی: واردات ۴۳ هزار و۹۸۶ دستگاه خودرو خارجی به ایران
بی بی سی واردات ۴۳ هزار و۹۸۶ دستگاه خودرو خارجی به ایران گمرک ایران گزارش داده که در پنج ماه اول سال تا پایان مرداد ۴۳ هزار و۹۸۶ دستگاه خودرو خارجی وارد ایران شده است که نسبت به دوره مشابه سال قبل حدود دو و نیم برابر افزایش نشان می دهد به این مطلب امتیاز دهید به گزارشواردات خودروهای لوکس با مجوز هیئت دولت توسط افراد خاص/ ورود تنها 75 دستگاه خودرو بالای 2500 سیسی به کشور
اختصاصی باشگاه خبرنگاران واردات خودروهای لوکس با مجوز هیئت دولت توسط افراد خاص ورود تنها 75 دستگاه خودرو بالای 2500 سیسی به کشور رئیس سازمان توسعه و تجارت با اشاره به ممنوعیت ثبت سفارش خودروهایی با حجم موتور بیش از 2500 سی سی از مهر 91 گفت خودروهایی که تاکنون به کشور وارد شدهرانت واردات خودرو در دست خودروسازان
رانت واردات خودرو در دست خودروسازانتاریخ انتشار سه شنبه ۴ شهريور ۱۳۹۳ ساعت ۱۵ ۴۴ رئیس هیأت تحقیق و تفحص از صنعت خودرو با بیان اینکه رانت واردات خودرو نیز در دست خودروسازان است گفت اگر شورای رقابت به وظایف قانونی خود عمل نکند مجلس این شورا را سر جای خود خواهد نشاند علیرئیس تحقیق و تفحص از خودرو در گفتوگو با فارس: شورای رقابت وظایف خود را نمیداند/ رانت واردات خودرو در دست خود
رئیس تحقیق و تفحص از خودرو در گفتوگو با فارس شورای رقابت وظایف خود را نمیداند رانت واردات خودرو در دست خودروسازان است تحقیق و تفحص از صنعت خودرو تازه ابتدای کار بودرئیس هیأت تحقیق و تفحص از صنعت خودرو با بیان اینکه رانت واردات خودرو نیز در دست خودروسازان است گفت اگر شورای رواردات خودرو در دست چه كسانی است؟
واردات خودرو در دست چه كسانی است گرامیها حدادزادهها نوریانیها دیلمیها و هر جا سخن از واردات خودرو در میان باشد این نامها بیش از هر نام دیگری میدرخشند روزنامه دنیای اقتصاد گرامیها حدادزادهها نوریانیها دیلمیها و هر جا سخنقیمت روز خودروهای وارداتی
قیمت روز خودروهای وارداتی قیمت خودروهای وارداتی در هفته جاری تغییر چندانی نسبت به قیمت این محصولات در هفته گذشته نداشته است به این مطلب امتیاز دهید به گزارش سرویس اقتصادی جام نیوز به گفته فعالان بازار خودرو رکود بازار خودروهای وارداتی همچنان ادامه دارد فعالان بازار خودرو معتقدقیمت روز خودروهای وارداتی |اخبار ایران و جهان
قیمت روز خودروهای وارداتی قیمت خودروهای وارداتی در هفته جاری تغییر چندانی نسبت به قیمت این محصولات در هفته گذشته نداشته است کد خبر ۴۳۰۱۰۳ تاریخ انتشار ۰۷ شهريور ۱۳۹۳ - ۰۸ ۵۰ - 29 August 2014 قیمت خودروهای وارداتی در هفته جاری تغییر چندانی نسبت به قیمت این محصولات در هفته گذشتهآیا واردات خودروی خارجی توهین است؟
آیا واردات خودروی خارجی توهین است تاریخ انتشار پنجشنبه ۶ شهريور ۱۳۹۳ ساعت ۰۷ ۴۴ در شرایطی که آمارها از رشد ورود خودروهای خارجی حکایت دارند دیروز یکی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی طی تذکری در صحن علنی خواستار توقف واردات خودرو به کشور شده و از توان خودروسازان داخلی برای افزایخودروهایی که روی دست میمانند!
خودروهایی که روی دست میمانند چند ماه میشود که تولید خودرو در ایران از حالت رکود خارج شده و در مسیر صعود نیز قرار گرفته است و این موضوع میتواند تضمینی برای اشتغال و کاهش هزینههای تولید باشد اما تازهترین آمار وزارت صنعت معدن و تجارت در حالی از رشد حدودا 74 درصدی تقیمت خودروهای وارداتی در بازار+جدول
قیمت خودروهای وارداتی در بازار جدول قیمت خودروهای وارداتی در هفته جاری با نوسانات اندکی همراه بوده است ایسنا به گفته فعالان بازار خودرو قیمت برخی خودروهای وارداتی در هفته جاری در حد اندکی کاهش و برخی نیز افزایش یافته است در این میان فعالان بازار خودرو از ثبات قیمتی بیشتر خودروهتولید روزانه 1200 دستگاه خودرو تیبا تا پایان سال
قائم مقام مدیرعامل گروه خودروسازی سایپا خبر داد تولید روزانه 1200 دستگاه خودرو تیبا تا پایان سال قائم مقام مدیرعامل گروه خودروسازی سایپا از تولید روزانه 1200 دستگاه خودرو تیبا و تیبا2 تا پایان سال جاری خبر داد و گفت بر اساس برنامه ریزی های گروه تولید محصولات ایکس 100 به تدریجدر قیمتگذاری خودروهای وارداتی ورود نمیکنیم
دوشنبه ۳ شهریور ۱۳۹۳ - ۰۹ ۳۷ رییس شورای رقابت با بیان اینکه در حال حاضر بین خودورهای وارداتی رقابت وجود دارد گفت شورا به قیمت گذاری این خودروها ورود نمیکند رضا شیوا در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا با بیان اینکه بیشتر خودروهای وارداتی بالای 2000 سی سیضوابط واردات خودرو سواري دو كابين هايلوكس اعلام شد
از سوی گمرک ضوابط واردات خودرو سواري دو كابين هايلوكس اعلام شد گمرک ایران در بخشنامه ای ضوابط واردات خودرو سواري دو كابين هايلوكس با حجم موتور 2700 سي سي را به گمرکات اجرایی ابلاغ کرد به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران گمرک ایران در بخشنامه ای ضوابط واردات خودرو سواري دوچوب دو سر طلا در دست خودروسازان |اخبار ایران و جهان
چوب دو سر طلا در دست خودروسازان کد خبر ۴۲۹۴۷۲ تاریخ انتشار ۰۴ شهريور ۱۳۹۳ - ۲۰ ۲۵ - 26 August 2014 رئیس هیأت تحقیق و تفحص از صنعت خودرو با بیان اینکه رانت واردات خودرو نیز در دست خودروسازان است گفت اگر شورای رقابت به وظایف قانونی خود عمل نکند مجلس این شورا را سر جای خود خواه-
اقتصادی
پربازدیدترینها