واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۹ شهريور ۱۳۹۳ (۲:۲۰ق.ظ)
ظرفيتهاي لازم براي دستيابي به اقتصاد دانشبنيان در دانشگاهها مهيا شده است با تخصيص اعتبارات و منابع لازم به دانشگاه ها ظرفيت هاي لازم را براي دستيابي به اقتصاد دانش بنيان مهيا کرده ايم. همين دانش آموختگان ما هستند که در ساير کشورها بنيان هاي اقتصاد دانش بنيان را پايه ريزي مي کنند.
به گزارش خبرگزاري موج، رئيس دانشگاه علوم پزشکي تهران با اشاره به اقدام تازه معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري براي توسعه شرکت هاي دانش بنيان گفت: مشوق هاي معاونت علمي بر توسعه شرکت هاي دانش بنيان زير نظر دانشگاه کمک زيادي مي کند.
علي جعفريان، رئيس دانشگاه علوم پزشکي تهران درباره نقش دانشگاه ها در پيشبرد اهداف اقتصاد دانش بنيان گفت: ظرفيت علمي دانشگاه ها رشد خوبي داشته، منتها اين رشد متناسب با منابع و اختياراتي بوده که به آنها اختصاص داده شده است.
جعفريان با تأکيد بر لزوم تخصيص اختيارات و منابع لازم به دانشگاه ها ادامه داد: با تخصيص اعتبارات و منابع لازم به دانشگاه ها ظرفيت هاي لازم را براي دستيابي به اقتصاد دانش بنيان مهيا کرده ايم. همين دانش آموختگان ما هستند که در ساير کشورها بنيان هاي اقتصاد دانش بنيان را پايه ريزي مي کنند.
بنابراين ظرفيت ذهني و نيروي انساني متخصص در دانشگاه هاي ما توليد مي شود منتها بايد به صورت مناسب ساماندهي شوند تا يک اقتصاد دانش بنيان موفق در کشور ايجاد کنيم.
وي با اشاره به پيشنهاد جديد معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري به دانشگاه ها مبني بر اعطاي جايزه 5 درصد از فروش محصولات شرکت هاي دانش بنيان وابسته تصريح کرد: پيشنهاد جديد اين معاونت حرکتي است در راستاي ايجاد شرکت هاي دانش بنيان با استفاده از ظرفيت هاي دانشگاه؛ در واقع معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري بيان مي کند که شرکت هاي دانش بنياني که از دل دانشگاه بيرون مي آيند به اقتصاد دانشگاه کمک خواهند کرد يعني با توجه به ميزان فروش شرکت دانش بنيان وابسته به دانشگاه، از محل اعتبارات دولتي بودجه به دانشگاه مذکور تخصيص داده مي شود تا دانشگاه زيرساختهاي خود را تقويت کند.
رئيس دانشگاه علوم پزشکي تهران درباره حلقه مفقوده ارتباط صنعت و دانشگاه خاطرنشان کرد: در واقع اين يک حلقه مفقوده نيست بلکه يک زنجيره مفقوده است، اول اينکه نياز صنعت و دانشگاه به يکديگر بدرستي تعريف نشده است، از طرف ديگر صنعت يک بخش خصوصي تلقي شده و دانشگاه يک بخش دولتي که به سختي به هم اعتماد مي کنند. جداي از اين موارد دانشگاهيان ما علاقه اوليه اي که دارند حضور در فعاليت هاي دانشگاهي است نه صنعتي.
جعفريان ادامه داد: در رشته هاي علوم پزشکي ضابطه ما اين است که بايد براي کسي که بازار کار برايش وجود دارد ظرفيت ايجاد کنيم تا اين که پزشک و دندانپزشکي تربيت کنيم که بازار کار ظرفيتي براي پذيرش آنها نداشته باشد و اين موضوع خلاف عقل است. بنا به دلايل مذکور هنوز دانشگاه براي ارتباط با صنعت راه زيادي دارد.
وي افزود: همچنين لازم است تعريف درستي از مشکل صنعت که در دانشگاه قابل حل است داشته باشيم و دانشگاه هم آنقدر قدرت مانور داشته باشد که بتواند اين موضوع را حل و فصل کند، براي اين موضوع هم بايد دانشگاه را مستقل در نظر بگيريم.
رئيس دانشگاه علوم پزشکي تهران يادآور شد: در واقع موضوعات مطرح شده پيش زمينه اي خواهد بود براي دستيابي به اقتصاد مقاومتي که مورد تأکيد مقام معظم رهبري است، به عنوان مثال درمان هايي که خارج از کشور با هزينه هاي بالا انجام مي شد در داخل و با هزينه هايي بسيار کمتر انجام داديم، اين يعني اقتصاد مقاومتي که 15 سال است در کشور اجرا مي شود. بايد اين الگو در صنعت هم مورد استفاده قرار گيرد.
جعفريان درباره استفاده از ظرفيت هاي بخش خصوصي در امر پژوهش تصريح کرد: کمک گرفتن از بخش خصوصي خوب است اما نه اينکه همه امور را به بخش خصوصي بسپاريم چرا که بخش خصوصي علاقه کمتري به سرمايه گذاري در امر پژوهش دارد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]