تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 23 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هیچ تهیدستی سخت تر از نادانی و هیچ مالی سودمندتر از عقل نیست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1852419435




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

آیا در استرالیا هم فیلمنامه‌های سفارشی وجود دارد؟


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: در کارگاه آموزشی "طرح، ایده و اقتباس فیلمنامه" مطرح شد:
آیا در استرالیا هم فیلمنامه‌های سفارشی وجود دارد؟
در اولین روز ار کارگاه آموزشی «طرح، ایده و اقتباس» عنوان شد: یک فیلمنامه‌نویس همیشه باید سعی کند ضرباهنگ روایی داستان را برای به تصویر کشیدن داستان حفظ کند.


به گزارش حوزه سینما باشگاه خبرنگاران به نقل از ستاد خبری دومین جشنواره فیلم ویدئویی (یاس)، اولین کارگاه‌ تخصصی دومین جشنواره فیلم یاس با موضوع «طرح، ایده و اقتباس فیلمنامه» با حضور «گریک هدریک»؛ فیلمنامه‌نویس و تهیه‌کننده استرالیایی، «رضا مقصودی»؛ نویسنده و جمعی از فیلمنامه‌نویسان، سینماگران و علاقمندان به این حوزه برگزار شد.

در ابتدای این کارگاه  رضا مقصودی با اشاره به محوریت موضوع جلسه گفت: در این جلسه قصد داریم با توجه به حضور یک فیلمنامه‌نویس استرالیایی که کار تهیه‌کنندگی را هم بر عهده دارد به مسائل و مشکلات تولید فیلمنامه در ایران و استرالیا بپردازیم.

وی ادامه داد: تهیه کنندگی و نویسندگی توامان باشد اتفاقی نادر بوده  و بهتر است از هدریک درباره این تجربه نایاب او جویا شویم.

هدریک در ادامه با تاکید بر اینکه تهیه‌کنندگی همزمان با فیلمنامه‌نویسی قدرت بیشتری به فرد فیلمنامه‌نویس می‌دهد، گفت: حدود 17 سال صرفا کار نویسندگی را دنبال می‌کردم اما پس از سال‌ها به این نتیجه رسیدم که برای کنترل بیشتر بر محصول نهایی‌ام  بهتر است، تهیه کنندگی اثر را نیز به عهده گیرم، چرا که متوجه شدم تغییرات زیادی بر فیلمنامه‌های نوشته شده من تا زمان ساخت فیلم اعمال می‌شود ضمن اینکه کارگردانی مهارت متفاوتی است و زمانی موفقیت آمیز می‌شود که کارگردان  نگاه نزدیکی با فیلمنامه‌نویس داشته باشد.

مقصودی در واکنش به صحبت‌های وی افزود: این اتفاقی است که در ایران نیز می‌افتد در نتیجه تعداد کارگردانانی که فیلمنامه‌نویس هستند، بسیار زیاد و کارگردانانی که از فیلمنامه‌های دیگر افراد استفاده می‌کنند، کم است. از سوی دیگر قضیه فیلمنامه‌های سفارشی پیش می‌آید که سبب می‌شود فیلمنامه‌نویس از روی علاقه کار خود را انجام ندهد.

وی در ادامه جلسه خطاب به هدریک از او پرسید: آیا در استرالیا هم قضیه فیلمنامه‌های سفارشی وجود دارد؟

هدریک در پاسخ یادآور شد: در استرالیا دو شبکه دولتی و یک شبکه خصوصی وجود  دارد و  ما فیلمنامه‌نویسان برای تولید یک فیلمنامه ابتدا در نظر می‌گیریم که آنها متقاضی چه نوع فیلمنامه‌هایی هستند. قاعدتا شبکه‌های خصوصی به دنبال آثاری‌اند که برای بییندگان الهام‌بخش باشد و همچنین ملال‌آور و خسته کننده نباشد بنابراین ما هم این اصول را به شدت در نظر می‌گیریم.

وی با اشاره به تفاوت فیلمنامه‌ در شبکه‌های خصوصی و دولتی در استرالیا، افزود: در شبکه‌های خصوصی گستره مخاطبان و رسیدن به حداکثر تعداد آنها حائز اهمیت است اما شبکه ها دولتی بیشتر به سبک زندگی و فرهنگ کشور اهمیت می‌دهند.

علی اکبر قاضی نظام نیز که در این کارگاه حضور داشت در پاسخ به یکی از شرکت کنندگان کارگاه  مبنی بر اینکه یکی از مشکلات فیلمنامه نویسی در تلویزیون را ناشی از ورود جوان ترها به این حوزه برای تحمیل شرایط اقتصادی و هزینه های کم تولید می دانست، گفت: این مشکل از زمانی در تلویزیون شدت گرفت که با مشکل بودجه مواجه شد. بنابراین تهیه کنندگانی وارد کار شدند که آشنایی چندانی با این حرفه نداشتند و به طور تخصصی به آن نمی پرداختند. در حالی که دانشکده صداوسیما خود رشته های تخصصی تهیه کنندگی و فیلمنامه نویسی را آموزش می دهد.

در ادامه این جلسه سوالاتی مبنی بر روند به تصویب رسیدن طرح و فیلمنامه در تلویزیون استرالیا پرسیده شد و هدریک درباره هرکدام اظهار نظر کرد. 

هدریک با اشاره به فشار‌های مالی و محدودیت‌های بودجه در فیلمنامه نویسی اشاره می‌کرد، گفت: بهترین شوهای تلویزیونی در کشور ما حاصل همین فشارهای مالی است چرا که سبب بروز راه حل‌های خلاقانه می‌شود.

هدریک با اشاره به وضعیت سانسور نیز گفت: در استرالیا خط قرمر نداریم اما سانسور همیشه برایمان وجود دارند. مثلا به خشونت جنسی تا حدی در فیلم‌ها  می‌توان پرداخت که شکایت دولتی علیه آن نباشد اما اگر این اتفاق بیافتد مسئولان شبکه تلویزیونی باید مقامات دولتی را توجیه کنند و پاسخگو باشند. 

هدریک در بخش دیگر این کارگاه از کتاب‌های «ویلیلم گلدمن» به عنوان راهنمایی برای فیلمنامه‌نویسی نام برد و گفت: معتقدم اجباری برای خواندن تئوری‌های کلاسیک فیلمنامه نویسی وجود ندارد زیرا نباید ابزار نقد را با خلاقیت اشتباه گرفت و طوری شود که با این امور جلوی بروز خلاقانه اثری هنری گرفته شود.

مقصودی نظر هدریک را را درباره نویسندگی گروهی پرسید و هدریک در پاسخ گفت: ارزش کار گروهی برای معماری اولیه فیلمنامه بسیار بالاست اما من هرگز نتوانستم در مرحله نوشتن اولیه این کار را انجام دهم زیرا در ابتدا تا حدی ایده در سر دارم که احساس می‌کنم مشورت با افکار دیگر برایم مزاحمت ایجاد می‌کند. من برای حفظ ایده اولیه‌ام تا پایان کار بسیار تلاش می‌کنم.

وی ادامه داد:از آنجاکه فصل مشترک همه ژانرهای من دوراهی‌های اخلاقی بوده، همیشه دغدغه‌ام را روی این گذاشته‌ام که مخاطب را خسته نکنم.

هدریک گفت: یک فیلمنامه‌نویس همیشه باید سعی کند ضرباهنگ روایی داستان را برای به تصویر کشیدن داستان حفظ کند.

وی همچنین درباره اختصاص حق کپی رایت به تهیه کنندگان در این کشور گفت: قانون کپی رایت در تلویزیون استرالیا اینگونه است که نویسنده باید از حق خود در نگارش یک متن صرف نظر کند و آنقدر شهامت داشته باشد که وقتی مسئول تهیه یک فیلم نیست به تهیه کننده حق آن را واگذار کند. 

وی در پایان با تاکید بر لزوم ضرورت تحقیق در فیلمنانه نویسی این امر را مهمترین وجه یک اثر ماندگار دانست و افزود: از آنجا که بیشتر به ژانرهای جنایی، پزشکی و حقوقی می‌پردازم، برای نوشتن یک فیلمنامه همیشه اولین کار را به تحقیق اختصاص داده‌ام و در این راه با حقوقدانان، پزشکان، پلیسان و حتی مجرمان زیادی مشورت می کنم تا لایه‌های پنهان فیلمنامه برایم روشن شود.

گفتنی است گریک هدریک؛ نویسنده و تهیه کننده استرالیایی است که در کارنامه کاری وی تولید و تهیه بیش از از 200 ساعت فیلم درام و 20 سریال تلویزیونی و دریافت بیش از 40 جایزه بین المللی در کارنامه وی دیده می شود.

 کارگاه‌های آموزشی دومین جشنواره بین المللی فیلم ویدئویی یاس از دوم تا پنجم شهریور ماه ادامه دارد.


انتهای پیام/ اس







تاریخ انتشار: ۰۳ شهريور ۱۳۹۳ - ۰۲:۳۴





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن