واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: در نشست طرح، ایده و اقتباس فیلمنامه عنوان شد: تلویزیون استرالیا بر یکی بودن فیلمنامه نویسان و تهیه کنندگان یک اثر تاکید دارد خبرگزاری پانا: کارگاه طرح، ایده و اقتباس فیلمنامه دومین جشنواره بین المللی فیلم ویدئویی یاس با حضور گریک هدریک از تهیه کنندگان استرالیایی صبح امروز یکشنبه دوم شهریورماه در لابی هتل نارنجستان برگزار شد.
۱۳۹۳ يکشنبه ۲ شهريور ساعت 12:34
به گزارش خبرنگار فرهنگی پانا، در کارگاه طرح، ایده و اقتباس فیلمنامه که با حضور هنرمندان داخلی و خارجی در قالب دومین جشنواره فیلم ویدئویی یاس برگزار شد، گریک هدریک تهیه کننده استرالیایی با تاکید بر این که روند برنامه سازی تلویزیونی در این کشور بر یکی بودن تهیه کننده و فیلمنامه نویس گرایش بیشتری دارد، بیان داشت: ترجیح من به عنوان مدیر یک کمپانی تلویزیونی در استرالیا بر این است که نویسنده خود تهیه کنندگی یک اثر را برعهده بگیرد. زیرا او می تواند برای محدودیت های بودجه راهکارهای خلاقانه ای را در پیش بگیرد و از طرفی مرتبا راش ها را بررسی و بخش هایی را به آن اضافه و کم کند.
وی افزود: اکنون بیش از 5 درصد فیلمنامه نویسان در استرالیا خود تهیه کننده کارهایشان نیز هستند و این روند باز هم رو به رشد است.
علی اکبر قاضی نظام در پاسخ به یکی از شرکت کنندگان کارگاه که یکی از مشکلات فیلمنامه نویسی در تلویزیون را ناشی از ورود جوان ترها به این حوزه برای تحمیل شرایط اقتصادی و هزینه های کم تولید می دانست، گفت: این مشکل از زمانی در تلویزیون شدت گرفت که با مشکل بودجه مواجه شد. بنابراین تهیه کنندگانی وارد کار شدند که آشنایی چندانی با این حرفه نداشتند و به طور تخصصی به آن نمی پرداختند. در حالی که دانشکده صداوسیما خود رشته های تخصصی تهیه کنندگی و فیلمنامه نویسی را آموزش می دهد.
وی برآیند گفته های گریک هدریک را در ارائه پیشنهاد تشکیل شورای نویسندگان تلویزیونی برای حمایت از حقوق آن ها مفید و موثر ارزیابی کرد و افزود: در استرالیا کیفیت آثار حرف اول را می زند و وسواس زیادی برای بررسی موشکافانه یک اثر به خرج داده می شود.
در ادامه این جلسه سوالاتی مبنی بر روند به تصویب رسیدن طرح و فیلمنامه در تلویزیون استرالیا پرسیده شد و هدریک درباره هرکدام اظهار نظر کرد. وی درباره اختصاص حق کپی رایت به تهیه کنندگان در این کشور گفت: بخشی از قانون کپی رایت در تلویزیون استرالیا بر این قرار دارد که نویسنده باید از حق خود در نگارش یک متن صرف نظر کند و آنقدر شهامت داشته باشد که وقتی مسئول تهیه یک فیلم نیست به تهیه کننده حق آن را واگذار کند.
این تهیه کننده همچنین از صرف هزینه 50 تا 100هزار دلاری برای فیلمنامه های اقتباسی در این کشور خبر داد و درباره جریان تایید یک طرح و آغاز مراحل تولید آن عنوان کرد: ما به عنوان شرکت تولید کننده آثار تلویزیونی با 3 شبکه خصوصی و 2 شبکه دولتی استرالیایی به طور مستمر و حداقل هفته ای یکبار جلسه داریم و از آن ها می خواهیم بیان کنند تاکیدشان بیشتر بر کدام یک از موضوعات زنان، اجتماعی، کارهای نمایشی و ... است. بعد از آن طرحی در قالب دو صفحه به آن ها ارائه می کنیم. نویسنده را در جریان کار وارد کرده تا شبکه را نسبت به تایید طرح قانع کنیم. اگر موفق به این کار شدیم، شبکه هزینه های مربوط به پرداخت 20 صفحه ای از طرح را متقبل می شود و بعد از آن اگر باز هم تمایل به پیشبرد طرح و فیلمنامه داشته باشد برای هر قسمت از سریال یا برنامه 5 صفحه متن می نویسیم و 3 یا 4 جلسه برای هر قسمت زمان بررسی در نظر می گیریم. این فرآیند نزدیک به حدود 3 تا 6 زمان می برد و اگر علاقه مندی مسئولان به ادامه کار هنوز حفظ شده باشد، کمیسیونی برای تعیین زمان تولید شروع می شود و تفاوت آن با سینما این است که این زمان در تلویزیون هیچ وقت تغییر نخواهد کرد.
وی در پایان اشاره کرد: در حال حاضر کمپانی ما با حداکثر 3 نویسنده همکاری می کند که توانایی جلب رضایت مسئولان شبکه را دارند.
گریک هدریک نویسنده و تهیه کننده استرالیایی است که در کارنامه کاری وی تولید و تهیه بیش از از 200 ساعت فیلم درام و 20 سریال تلویزیونی دیده می شود و دریافت بیش از 40 جایزه بین المللی در کارنامه وی دیده می شود.
لازم به ذکر است کارگاه های آموزشی دومین جشنواره بین المللی فیلم ویدئویی یاس از دوم تا پنجم شهریور ماه ادامه دارد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 44]