واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱ شهريور ۱۳۹۳ (۱۶:۵۰ب.ظ)
ولايتي تأکيد کرد: ضرورت نگارش دانشنامه «هنرهاي اسلامي- ايراني» نشست 165 کميته فرهنگ و تمدن اسلام وايران شوراي عالي انقلاب فرهنگي، روز شنبه 1393.6.1 به رياست دکتر علي اکبر ولايتي در محل دبيرخانه اين شورا برگزار شد.
به گزارش خبرگزاري موج، در ابتداي اين جلسه، گزارش پيگيري اجراي مصوبات نشست گذشته توسط دبير کميته ارائه شد.
پس از ارائه اين گزارش، رئيس دانشگاه اصفهان گزارشي از برگزاري همايش هنرهاي درحال فراموشي با عنوان «حمايت و احياي هنرهاي اسلامي - ايراني» به استحضار اعضاي جلسه رساند.
بر پايه اين گزارش، همايش مزبور، در ارديبهشت ماه 1394 برگزار خواهد شد.
در ادامه جلسه، رئيس سازمان اسناد کتابخانه ملي جمهوري اسلامي از آمادگي اين کتابخانه براي تدوين و نگارش دايرهالمعارف «فرهنگ» خبر داد.
وي با اشاره به اين موضوع که «تمدن» ذيل «فرهنگ» دستهبندي ميشود، گفت: مبحث «هنر» در اين دانشنامه جزو مباحث مورد توجه است که با تأکيد بر «هنر اسلام و ايران» تدوين خواهد شد.
در ادامه جلسه، دبير کميته علمي همايش گراميداشت «حکيم ناصرخسرو» از برنامههاي اين کميته در راستاي بررسي بهتر و دقيقتر افکار علمي اين حکيم مسلمان ايراني خبر داد.
وي گفت: ابعاد علمي شخصيت ناصرخسرو، در 13 فصل تقسيمبندي شده و بيش از 30 نفر از استادان حوزه و دانشگاه پيرامون اين 13 فصل به نگارش مقاله خواهند پرداخت.
خانم دکتر داوري افزود: يکي از مهم ترين بخشهاي زندگي ناصرخسرو، ابعاد سياسي و اجتماعي شخصيت وي و تأثير او بر جريانهاي سياسي و فرهنگي عصر خود است، که در اين زمينه مقالات متعددي نگاشته مي شود.
سپس دکتر غلام حسين رحيمي، مؤلف کتاب «مفهوم صنعت و فناوري در منابع تمدن اسلامي» به تشريح ابعاد اين کتاب پرداخت.
وي گفت: در اين کتاب به صورت مختصر به ابعاد و وجوه مختلف نگاه دانشمندان مسلمان به موضوع «فلسفه صنعت و فناوري» پرداخته شده است.
عضو هيأت علمي دانشگاه تربيت مدرس ادامه داد: رويکرد نوين به موضوع صنعت و فناوري و دستهبندي نگاه متفکرين مسلمان به اين موضوع، ميتواند در آثار ديگري ادامه پيدا کند.
دکتر صالحي، معاون فرهنگي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي هم گزارشي از روند برگزاري همايش گراميداشت «ابونصر فارابي» ارائه داد.
دکتر علي اکبرولايتي در مورد مباحث مطرح شده در اين جلسه، طي سخناني گفت: نگارش دانشنامه «هنرهاي اسلامي- ايراني» اعم از هنرهاي فراموش شده و هنرهاي موجود يک ضرورت است و ميتواند از فراموش شدن ساير شاخههاي هنر اسلامي ِپيشگيري کند.
وي افزود: ميتوان پيشبيني کرد که اين دانشنامه مانند دانشنامه «طب اسلامي ايراني» با استقبال خوبي مواجه شود.
عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي ادامه داد: ساماندهي دانشنامه نگاري براي ايجاد يک سازوکار مرتب و مدون در اين زمينه که با جابجايي افراد دچار تغيير نشود، ضروري است.
دکتر ولايتي با اشاره به اين نکته که دانشنامه «طب اسلامي ايراني» ظرف 10 سال و در 5 مجلد منتشر خواهد شد، گفت: هم اکنون با گذشت 6 سال، 3 جلد اين دانشنامه منتشر شده و طبق برنامه کار در حال پيشرفت است.
وي افزود: دانشنامه «طب اسلامي ايراني» در کنار دانشکده طب سنتي بسياري از افراد را به تواناييها و قابليتهاي «طب اسلامي ايراني» واقف کرد.
عضو هيأت علمي دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي ادامه داد: در مورد «حکيم ناصرخسرو قبادياني» هم گفت: با توجه به شجاعت و جسارت اين فرد در دفاع از حريم اهل بيت (ع) بايد يک گراميداشت متناسب با شخصيت اين حکيم مسلمان ايراني برگزار شود.
رئيس مرکز تحقيقات استراتژيک مجمع تشخيص مصلحت نظام تأکيد کرد: شخصيت ادبي «ناصرخسرو قبادياني» و هنر وي در سرودن شعر در سختترين قالبهاي شعر فارسي هم بايد به نحو مناسبي ارج گذاري شود.
وي در مورد موضوع هنرهاي سنتي هم افزود: به برکت وجود حرم مطهر امامزادگان و در رأس آنها حرم مطهر رضوي (ع) بسياري از هنرهاي سنتي در ايران حفظ و حراست شد و از بين نرفت.
عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي در پايان ادامه داد: تجليل از مفاخري مانند «فردوسي» و «ناصرخسرو» تجليل از آزادگي و مناعت طبع اين بزرگان ادب و شعر فارسي است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 152]