واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۳۰ مرداد ۱۳۹۳ (۱۱:۳ق.ظ)
بررسي بنيان هاي فکري شهريار از نقطه نظر انسان شناسي عضو هيات علمي همايش بينالمللي بزرگداشت استاد شهريار گفت: بنيان هاي فکري شهريار از نقطه نظر انسانشناسي بررسي مي شود.
به گزارش خبرگزاري موج، حميد سفيدگر شهانقي عضو هيات علمي همايش بينالمللي فرهنگ مردم در شعر استاد شهريار با اشاره به ضرورت برگزاري همايش با محوريت استاد شهريار، اظهار داشت: هر جامعه اي چهار نوع سرمايه دارد؛ سرمايه اقتصادي، سرمايه فرهنگي، سرمايه اجتماعي و سرمايه نمادين که گاه يکي از سرمايههاي اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي بعد از گذراندن پروسه اي سخت که اين فرآيند خود در شرايط تاريخي، اجتماعي و سياسي خاصي اتفاق ميافتد، تبديل به «سرمايه نمادين» مي شود و اين «نماد» مي تواند به عنوان بيرقي در دست پرچمداران، يا فانوس دريايي اقيانوس پرتلاطم بحرانهاي اجتماعي و سياسي عمل نمايد.
وي افزود: سرمايه هاي نمادين قابليتهاي زيادي چون ايجاد انسجام اجتماعي، جذب سرمايه، رونق اقتصادي و ... دارند و در زمانه اي که ما زندگي مي کنيم، ملتها بيش از پيش به سرمايههاي نمادين نياز دارند و مي بينيم که تلاش دارند از افراد و شخصيتهاي خيلي معمولي براي خودشان سرمايه نمادين درست کنند.
سفيدگر تاکيد کرد: استاد سيد محمدحسين شهريار به عنوان بزرگترين و محبوبترين شاعر معاصر نه تنها در ايران، بلکه در کشورهايي چون آذربايجان، ترکيه و تاجيکستان نيز به عنوان يک سرمايه نمادين مطرح است که مي تواند در صورت برخورد اصولي و علمي با اين مقوله، برکات زيادي براي کشورمان و کشورهاي منطقه داشته باشد و از اين رو، به عقيده بنده برگزاري چنين همايش هايي يکي از ضروري ترين وظايف دولتمردان و ملت بزرگ ايران بويژه آذربايجان است.
وي با اشاره به پژوهش در دست انجام خود با عنوان " شالوده هاي فکري استاد شهريار از منظر انسانشناسي" اظهار داشت: ما در مواجهه با شهريار فقط با يک شاعر روبرو نيستيم، بلکه با يک متفکر، فيلسوف و مصلح اجتماعي هم روبرو هستيم و با تاملي در آثار او همچون «انسان اولان خنجر بئلينه تاخماز» ميتوان گفت همين يک مصرع نگاه شهريار را به جهان بازگو ميکند.
سفيدگر افزود: ديوان حجيم اين شاعر شهير مملو از اين آموزه هاست که به عقيده بنده بيانگر جهان بيني و اساس انديشگي يک آذربايجاني مسلمان است.
وي گفت: وقتي به اين نوع آثار مکرراً برخورد مي کنيم، به اين نتيجه مي رسيم که اين نوع تفکر اتفاقي و تفنني نيست بلکه بنيانهاي فکري شهريار را تشکيل مي دهد و او نه تنها در اشعار ترکي خود بلکه در اشعار پر تعداد فارسي خود نيز پيام آور اين انديشهي والا و ملکوتي است و بنده در پژوهش ياد شده تلاش مي کنم به بنيان هاي فکري شهريار از نقطه نظر انسانشناسي براساس داده هاي فولکلور آذربايجان بپردازم.
بر اساس اين گزارش، دکتر حميد سفيدگر شهانقي متولد 1346 خوي بوده و فوق ليسانس علم اطلاعات و دانش شناسي و دکتراي فولکلورشناسي است.
از وي تاکنون 19 عنوان کتاب و بيش از 30 مقاله در زمينه هاي فولکلورشناسي و ادبيات ترکي و فارسي منتشر شده است.
حضور در 10 همايش داخلي و خارجي با ارائه سخنراني و انجام بيش از 10 عنوان پژوهش براي مراکز تحقيقاتي مختلف کشور از فعاليتهاي علمي دکتر سفيدگر است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 63]