واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
فرهنگ و هنر > موسیقی و هنرهای تجسمی
پنجمین فصلنامه «پژوهش هنر» منتشر شد/ پژوهشی درباره «درفش شهداد»
فصلنامه «پژوهش هنر» پنجمین شماره خود را با موضوع «پرچم ایران در گذر تاریخ» منتشر کرد که در این شماره پرچم ملی ایران از مناظر متعدد تاریخی، فرهنگی-هنری، ادبی، حماسی، سیاسی-اجتماعی، حقوقی- عرفی، آیینی و نشانهای از سوی پژوهشگران و دانشگاهیان مورد مطالعه قرارگرفته است.
به گزارش خبرگزاری مهر، در شماره ویژه پرچم فصلنامه «پژوهش هنر» که اولین منبع پژوهشی چند مولفی درباره پرچم ایران محسوب میشود، ابعاد تاریخی، حماسی، فرهنگی، ادبی، هنری، اجتماعی، نشانهشناسی و پژوهشی پرچم ایران بررسی شده است. این شماره با گفتار و آثاری از نصرتالله بختورتاش، سید بدرالدین احمدی، فاروق صفیزاده، شاهرخ خدایاری، مهناز عبداللهخان گرجی، محبوب شهبازی، مهدی محمدزاده، بهنام زنگی، سعید مهدویفر، زینب میرعلی، آناهیتا مقبلی،سید ابوالحسن ریاضی و دیگر پژوهشگران منتشر شده است. پرچم و پیوندهای ملی، تداوم اهتزاز پرچم های فرهنگساز بر مدیریت تعالی تبار ایرانی، نقش پرچم در پاسداری از ملیت و هویت ملی، کارکرد محتوایی پرچم در دیوارنگاره های معاصر ایران، بررسی نقوش پرچم در نگاره های شاهنامه های طهماسبی و بایسنقری، نشانه شناسی درفش ایرانیان بر بنیاد شاهنامه فردوسی، آداب دیپلماتیک پرچم، پژوهشی پیرامون درفش شهداد قدیمی ترین پرچم شناخته شده در جهان، سیر تاریخی استفاده از پرچم در ایران پیش از اسلام، بررسی سیر تاریخی پرچم در ایران از دوره اسلامی تا دوره معاصر، تحولات معنایی و کاربردی واژه پرچم در فرهنگ و زبان فارسی از جمله مقالات و مطالبی است که در این شماره انتشار یافته است. ضرورت احیا و چگونگی مرمت و نگهداری پرچم های تاریخی، بررسی ساختار بصری پرچم کشورهای جهان، درفش در متون حماسی منظوم، تأملی بر پرچم های حاوی نوشتار دینی در نگارگری و نقاشی قهوه خانه ای، سیر تحول فرم در سرپرچم های نگاره های شاهنامه فردوسی در خلال قرون 9 تا آغاز 12 هجری قمری، بررسی پرچم ایران در دوره فرمانروایی تیمور گورکانی، نشان های مذهبی در پرچم های کشورهای اسلامی، ننشانه شناسی درفش ایرانیان بر بنیاد شاهنامه فردوسی، گونه شناسی پرچم و بیرق در ایران، بررسی طرح و نقش در پرچم های فراملی، بررسی نقشمایه عقاب بر روی پرچم ایران دوره هخامنشی و نمادهای مهری بر پرچم هخامنشی و تأثیرات فرهنگی از دیگر مطالب این دوره از فصلنامه پژوهش هنر است.
این فصلنامه آموزشی، پژوهشی و تحلیلی در 168 صفحه گلاسه و به صورت نفیس به چاپ رسیده و با قیمت 14000 تومان عرضه شده است. صاحب امتیاز، مدیر مسئول و سردبیر این فصلنامه بهنام زنگی و سردبیر تخصصی پنجمین شماره آن محمود طاووسی است. حبیب الله آیت اللهی، محمود طاووسی، غلامعلی حاتم، یعقوب آژند، محمدرضا بمانیان، مصطفی گودرزی، محمد خزایی، پریسا قزوینی شاد، ایرج اسکندری، اصغر فهیمی فر، مهدی محمدزاده، فرزانه فرخ فر، فرزانه چاوش باشی شورای علمی این فصلنامه را تشکیل می دهند که به عنوان استاد، استادیار و دانشیار در دانشگاه های هنر شاهد، آزاد اسلامی، تهران، تربیت مدرس، الزهرا، فردوسی مشهد و هنر اسلامی تبریز تدریس می کنند. پژوهش هنر بهعنوان رسانه جامعه هنر امیدوار است از طریق انتشار دستاوردهای پژوهشی درباره پرچم ایران در این شماره، خلاء ناشی از کمبود منابع معتبر علمی در زمینه پرچم ایران و ابعاد متنوع و متعدد آن جبران شود. پژوهش هنر نشریه ای آزاد است که به عنوان «رسانه جامعه هنر» با هدف توسعه «فرهنگ هنر» از طریق انتشار دستاوردهای پژوهشگران و تجربه های هنرمندان و ابداعات نخبگان منتشر می شود. در هر شماره از این فصلنامه یکی از موضوعات عرصه فرهنگ و هنر بررسی می شود و دیدگاه، تجارب و آرای هنرمندان، پیشگامان، استادان و مدیران مرتبط با آن موضوع مطرح می شود. پژوهش هنر برای پیوند میان عرصه های علمی، پژوهشی، دانشگاهی که در حیطه فرهنگ و هنر فعالیت می کنند، با جامعه مخاطبان، سازمان ها و نهادهای مرتبط و مدیران برنامه ریزی و اجرایی حوزه های مربوطه بنیان نهاده شده است و عملکرد نهادهای علمی و اجرایی مرتبط با موضوع هر شماره و دستاوردها و کاستی هایشان را بررسی می کند. در این شماره، پرچم ملی ایران از مناظر متعدد تاریخی، فرهنگی-هنری، ادبی، حماسی، سیاسی-اجتماعی، حقوقی- عرفی، آیینی و نشانهای از سوی پژوهشگران و دانشگاهیان مورد مطالعه قرارگرفته است و دستاوردهای آن بهعنوان مرجعی علمی برای موضوع ملی پرچم در اختیار علاقمندان قرارمیگیرد. در شماره آینده این فصلنامه، کارآفرینی در هنر مورد بررسی قرار خواهد گرفت. برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید به پایگاه اطلاعرسانی پژوهش هنر بهنشانیwww.pajouheshehonar.com مراجعه کنید.
۱۳۹۳/۵/۲۷ - ۱۲:۴۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 43]