تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 3 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):براى بهشت درى است‏بنام (ريان) كه از آن فقط روزه داران وارد مى‏شوند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1832940154




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

بی‌توجهی مسئولان به کار پژوهشی/ هنر ثبت‌شده نقالی را دریابید


واضح آرشیو وب فارسی:مهر:


فرهنگ و هنر > تئاتر
بی‌توجهی مسئولان به کار پژوهشی/ هنر ثبت‌شده نقالی را دریابید
نشست خبری مجموعه تخصصی «نقالی هنر کاربردی» یکشنبه 26 مرداد ماه در سالن مشاهیر مجموعه تئاتر شهر برگزار شد.



به گزارش خبرگزاری مهر، حسین جمالی مدیر این پروژه نمایشی در ابتدای این نشست خبری با اشاره به اینکه سال آخر دانشگاه با شیوه اجرایی نمایش‌های ایرانی آشنا شده است افزود: من متوجه شدم که نمایش‌های ایرانی چقدر پتانسیل اجرایی دارند و چه نمایش‌های پرانرژی و سرحالی را می‌توان با این شیوه کار کرد. ما فعالیت خود را با نمایش «مجلس شبیه خوانی رومئو و ژولیت» آغاز کردیم و بعد از آن در طول 10 سال فعالیت متوجه خلاء‌هایی شدیم که در این زمینه وجود دارد. بنابراین تصمیم گرفتیم با بررسی آنها راهکارهایی برای رفع این خلاء پیدا کنیم و به همین دلیل تصمیم به برگزاری نشست‌های تخصصی گرفتیم.

او افزود: اگر کسی بخواهد کاری در زمینه نمایش‌های سنتی ایران انجام دهد هیچ منبعی برای دریافت اطلاعات پیدا نمی‌کند بنابراین ما تصمیم گرفتیم در این نشست‌ها سرفصل‌های مختلف را بررسی کنیم تا نتیجه آنها را به صورت کتاب و فیلم به مخاطبان ارائه دهیم. با توجه به اینکه سه سال قبل نقالی در یونسکو ثبت شد، هنوز مرجع مشخصی برای شناخت آن نداریم. ما سعی می‌کنیم مرجع تصویری و نوشتاری تهیه کنیم که هم به یونسکو ارائه دهیم و مردم خودمان بتوانند از آن استفاده کنند. جمالی با اشاره به مشکلات عرصه پژوهش گفت: مهمترین مشکل این است که مسئولان توجهی به کار پژوهشی نمی‌کنند. همه مدیران داعیه این را دارند که در ایران کار پژوهشی صورت نمی‌گیرد، در حالی‌که ما 10 سال است مشغول این کار هستیم و هیچ کس از ما حمایت نمی‌کند. باید همه مدیران توجه کنند که نقالی یک هنر کاربردی است و با تحقیق و پژوهش در آن شاید در آینده بتوان به یک شیوه هنر ایرانی دست پیدا کرد. نقالی یک نمایش یک نفره است که بازیگر بدون هیچ امکاناتی می‌تواند یک درام بزرگ مانند هملت را به مخاطب انتقال دهد. وقتی مسئولان از کمبود مالی صحبت می‌کنند ما می‌گوییم شیوه‌ای وجود دارد که هزینه کمی می‌خواهد، اما باز هم از ما حمایت نمی‌شود.

سرپرست گروه «نیست» با بیان اینکه ثبت نشدن نمایش‌های ایرانی در طول تاریخ باعث آسیب رسیدن به آنها شده است، بیان کرد: ما باید بدانیم هر شیوه نمایش ایرانی چه ویژگی‌هایی دارد و چگونه شکل گرفته است. نباید هر کس برداشت خودش را از نقالی یا سیاه‌بازی ارائه دهد. هر کدام از اینها دارای چهارچوب‌هایی هستند، اما چوت هیچ وقت اصول آنها ثبت نشده کم کم افرادی که خلاقیت ندارند بدون اینکه بخواهند به بدنه نمایش آسیب می‌زنند. اجرا کننده نقالی باید با مسائل روز جامعه آشنا باشد و برای مخاطب خبر بگوید. او در صورت عدم آگاهی خودش به بدنه این نمایش‌ها آسیب می‌زند و باعث ایجاد دافعه در تماشاگر می‌شود. جمالی با اشاره به اینکه از نقالی می‌توان به یک سیستم جامع رسید گفت: این سیستم می‌تواند الگویی برای نمایش جهان باشد. مسئله این است که اگر ما روی شیوه اجرایی نمایش ایرانی درست کار کنیم قدم اول را برداشته‌ایم و از این طریق می‌توانیم سیستم نمایشی نمایش‌های ایرانی را به دست آوریم. سیستمی که مشخص می‌کند در این کارها طراحی وجود دارد، ادبیات نمایشی، بازیگری و... وجود دارد و این شیوه در مدت هزار سال شکل گرفته است. روح الله جعفری کارگردان و پژوهشگر تئاتر هم در ادامه این نشست خبری با بیان اینکه نقالی عصاره تمام اطلاعاتی است که یک نقال می‌خواهد بدون واسطه به مخاطب خود ارائه دهد توضیح داد: به نظر من نقال فقط یک بازیگر نیست، بلکه بازیگری یکی از عناصری است که در کنار علم خود در اختیار دارد. نقال باید خودش را به روز کند و وامدار اطلاعاتی باشد که در جامعه شکل می‌گیرد.

مجید رحمتی بازیگر و دبیر اجرایی همایش هم با اشاره به اینکه نقالی را از ده سال قبل شروع کرده است گفت: شیوه‌های نمایش ایرانی را به دو بخش می‌توان تقسیم کرد. اول نوع سنتی آن است که کسی در مکتب یک استاد آموزش ببیند و بخش دوم شیوه کاملا علمی آن است. من قبل از دانشگاه در روستای خودمان فقط تعزیه می‌دیدم و اجرا می‌کردم، ولی بعد در دانشگاه دیدم چقدر تنوع در آنها وجود دارد. ما اگر بخواهیم نقالی را به همان شیوه قدما ارائه دهیم به یک کار موزه‌ای تبدیل می‌شود، پس باید ببینیم این شیوه اجرایی چه فاکتورهای کاربردی دارد. او ادامه داد: ما سالها است در این زمینه به پژوهش و اجرا می‌پردازیم و اگر دانشگاهها و مراکز مختلف با ما همکاری کنند آمادگی کامل داریم که با آنها همکاری کنیم و یک طرح مدون به مراکز علمی ارائه دهیم. آرزوی من این است که یک هنرستان نمایش‌های ایرانی داشته باشیم که فارغ التحصیل نمایش ایرانی داشته باشد.

مجموعه نشست‌های تخصصی نقالی- هنر کاربردی از 24 تا 30 مرداد ماه ساعت 6 بعدازظهر در سالن کنفرانس مجموعه تئاترشهر با حضور قطب‌الدین صادقی، داوود فتحعلی بیگی، محمدحسین ناصربخت، اردشیر صالح پور، حمیدرضا اردلان و هدایت هاشمی برگزار می‌شود. عکاس: فهیمه حکمت اندیش


۱۳۹۳/۵/۲۶ - ۱۶:۳۴





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 55]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سینما و تلویزیون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن