واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
فرهنگ و هنر > موسیقی و هنرهای تجسمی
محافظان موسیقی مازندران هنوز بیمه نیستند/ بیتوجهی مسئولان به هنر بومی
سرپرست گروه موسیقی «تبری» مازندران از کم توجهیهای دولت و مسوولان صنفی حوزه موسیقی در زمینه بیمه تامین اجتماعی هنرمندانی که در زمینه هنرهای بومی فعالیت دارند، انتقاد کرد.
سید جلال محمدی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه غیر از یک نفر هیچکدام از اعضای این گروه صاحبنام موسیقی نواحی مازندران از خدمات بیمه تامین اجتماعی برخوردار نیستند، توضیح داد: گروه ما متشکل از خواهران و برادرانی است که بیش از 300 سال است به صورت آبا و اجدادی به معرفی فرهنگ موسیقایی استان مازندران مشغول هستند و ما هم به تبعیت از این سنت خانوادگی بیش از 24 سال است که به سهم خود به فعالیتهایی از این دست مشغولیم. وی ادامه داد: قصد تبلیغ بیهوده گروهمان را ندارم زیرا اجراهای متعدد ما در داخل و خارج از کشور نشاندهنده استقبال مخاطبان از فعالیتهایمان است اما با تمام این احوال و البته تلاش هایی که انجام شده هنوز اقدام مناسبی برای بیمه کردن تمامی گروه انجام نشده و فعلا فقط من از تسهیلات و خدمات بیمه تامین اجتماعی بهره مند هستم.
این نوازنده و آهنگساز گفت: با وجود اقدامات و پیگیریهایی که از طریق خانه موسیقی انجام شده به ما اعلام شده به دلیل مشکلات مالی که بیمه تامین اجتماعی با برخی از نهادهای صنفی دارد هنوز امکان بیمه کردن همه اعضای گروه نیست اما پرونده ارجاع شده به این نهاد در دست پیگیری و و اقدام است که به محض حصول نتیجه به ما اعلام خواهد شد. محمدی با اشاره به اقدامات اداره ارشاد استان مازندران برای تسهیل روند اداری بیمه هنرمندان گروه تصریح کرد: این مساله به اداره ارشاد استان مربوط نمی شود چراکه در این زمینه اختیاری ندارد که بخواهد کاری را انجام دهد. به هر حال امیدوارم این روند که امید میرود نتیجه انجام آن پشتوانه خوبی برای هنرمندان موسیقی نواحی باشد، تسریع پیدا کند و همه اعضای گروه و البته تعدادی دیگر از هنرمندان شریف موسیقی نواحی مازندران از خدمات بیمه تامین اجتماعی برخوردار باشند.
این هنرمند در بخش دیگری از صحبتهای خود بیان کرد: ما در این سالها با وجود تمام مشکلات فعالیت هایمان را متوقف نکردیم و در این راه بعضا با دست خالی هم به کارهایمان ادامه دادیم. هنوز خیلی ها نمی دانند موسیقی که اقوام ایرانی از آن استفاده می کردند بیخود و بی جهت نبوده است و آنها از موسیقی در ارتباط مستقیم با فعالیتهایی چون دامداری و کشاورزی استفاده می کردند و این همان جریانی است که خارجی ها به تازگی به فواید آن پی بردهاند که ما در چند صد سال گذشته به آن پی برده اند. اینها را گفتم چون گروه ما و تعدادی از هنرمندان در این فضا کار میکنند. سرپرست گروه موسیقی «تبری» در پایان گفت: گفتنیها پیرامون مشکلات موسیقی اقوام بسیار زیاد است که ما بخشی از این مشکلات را در جلسه ای به مدیر دفتر موسیقی وزارت ارشاد گفتیم و همچنان هم امیدوار هستیم این مشکلات روزی مرتفع شود. گروه ما گروهی است که در این سالها بیشترین دعوت دولتی را در سطح استان برای اجرای برنامه زنده و کنسرت ها داشته است اما نمی دانم چگونه است که به لحاظ حمایتی هیچ اتفاقی برای ما نمی افتد.
گروه تبری از جمله گروههای فعال حوزه موسیقی نواحی است که در دو دهه فعالیت رسمی و حرفه ای خود در جشنواره ها و همایش ها و فستیوال های متعددی در استان مازندران و مناطق مختلف کشور شرکت کرده است. این گروه با شرکت در برنامههای مختلف فرهنگی و هنری در استان و کشور بارها توانسته در رشته های تکنوازی، تک خوانی و گروه نوازی موفق به کسب دیپلم افتخار و رتبه های برتر شود. این گروه موسیقایی در حوزه فعالیت های برون مرزی نیز برنامه های مختلفی را در کشورهای آمریکا، کانادا، بلژیک، هلند، فرانسه، انگلیس، الجزایر، ترکیه، سوئد، دانمارک، آلمان و بلاروس برگزار کرده است.
۱۳۹۳/۵/۱۹ - ۰۸:۵۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 63]