واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: فروش مدارس، راهی مناسب برای پاسخگویی به نیازهای آموزش و پرورش بجنورد - ایرنا - معاون سیاسی امنیتی استاندار خراسان شمالی گفت: آموزش و پرورش با فروش مدارس داخل شهر، می تواند بخش زیادی از نیازهای خود را پاسخ دهد.
به گزارش ایرنا ˈمحمدرحیم نوروزیانˈ یکشنبه شب در نشست شورای آموزش و پرورش این استان اظهار کرد: مسوولان این اداره با خطرپذیری و فروش واحدهای با ارزش واقع در بافت مرکزی شهرها، از کمک دیگر دستگاه ها بی نیاز خواهند شد.
وی افزود: با فروش این مدارس، زمین مورد نیاز آنان از طریق اداره کل مسکن و شهرسازی و شهرداری در مکان هایی مناسب در حاشیه شهرها تامین خواهد شد.
معاون استاندار خراسان شمالی همچنین به اجرای طرح ˈمدارس جاده داناییˈ (مجد) دراستان اشاره کرد و گفت: متاسفانه تعدادی از دستگاه های موثر از جمله دانشگاه علوم پزشکی ، سپاه جوادالائمه (ع)، اداره کل راه و شهرسازی و شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر در اجرای این طرح با آموزش و پرورش استان همکاری نکرده اند.
نوروزیان خواستار پاسخگویی این دستگاهها در نشستی دیگر در خصوص دلایل این عدم همکاری شد.
وی خواستارهمکاری و مساعدت تمامی دستگاه ها با آموزش و پرورش برای اجرای طرح مجد شد و گفت: بیشتر مناطق حاشیه شهرها دارای کودکان و نوجوانانی است که در معرض آسیب های اجتماعی قرار دارند.
وی افزود: این کودکان و نوجوانان نیازمند حمایت های دستگاه های مربوط هستند و باید با انجام اقداماتی موثر، بخشی از مشکلات حاشیه نشینی برطرف شود.
مدیرکل آموزش و پرورش خراسان شمالی نیز با اشاره به آغاز طرح فروش مدارس داخل شهرها گفت: برای نخستین بار در کشور یک فضای آموزشی در شهر شیروان به قیمت 12 میلیارد ریال فروخته شد.
ˈسیدمحمد لنگریˈ افزود: 80 درصد این مبلغ برای اجرای یک طرح عمرانی در همان محل هزینه می شود و 20 درصد نیز به عنوان هزینه جاری صرف می شود.
وی در ادامه با اشاره به بالا بودن آمار بی سوادی در این استان گفت: خراسان شمالی جزو شش استانی نخست کشور در بحث بی سوادی است که می طلبد توجه ویژه ای به آن برای ریشه کنی این معضل شود.
لنگری افزود: بیشترین مشکل استان در بحث بازمانده از تحصیل و ترک تحصیل کرده هاست که سالانه تعدادی از افراد گروه هدف از مدرسه باز می مانند.
وی دلایل بازماندگی و ترک تحصیلی دانش آموزان این استان را فقر فرهنگی، مشکلات اقتصادی خانواده ها، تامین نیروی کار و تعصب برخی از خانواده ها نسبت به تحصل دختران عنوان کرد.
وی گفت: طبق آمار ثبت احوال دو درصد از کودکان و نوجوانان این استان زیر پوشش مدارس نیستند و باید به نوعی این افراد جذب آموزشگاه ها شوند.
وی افزود: طبق آمار 16 هزار و 500 کودک زیر هفت سال در استان وجود دارد که باید در مدارس ثبت نام کنند اما تاکنون یک هزار کودک در هیچ مدرسه ای ثبت نام نکرده اند.
لنگری اظهار کرد: کد ملی این کودکان را پیدا کرده ایم اما هیچ نشانی از آنان نداریم تا برای جذب آنان به مدرسه اقدام کنیم.
وی افزود: دستگاه های مربوط از جمله ثبت احوال، بهزیستی و نیروی انتظامی باید به آموزش و پرورش کمک کنند تا این کودکان شناسایی و جذب مدارس شوند.
وی گفت: سال تحصیلی گذشته کد ملی هزار و 400 دانش آموز بازمانده از تحصیل شناسایی شد اما از این تعداد تنها 500 نفر جذب شدند، خانواده 300 نفر دیگر از ثبت نام فرزندان خود خودداری کردند و آدرس مابقی کودکان نیز یافت نشد.
استان خراسان شمالی 867 هزار نفر جمعیت دارد. ک/2
7184/626
19/05/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]