واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: 450 روستای خراسان رضوی در تامین آب شرب دچار مشکل هستند مشهد - ایرنا - مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی خراسان رضوی گفت: 450 روستای این استان در زمینه تامین آب شرب به دلیل تداوم خشکسالی دچار مشکل جدی هستند لذا با تانکر به آنها آبرسانی می شود.
ˈمحمد دانشگرˈ روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگاران افزود: تعداد این روستاهای درگیر بحران خشکسالی و بی آبی طی پارسال در این استان 300 مورد بود که با تشدید و تداوم خشکسالی این تعداد امسال به 450 روستا افزایش زیادی داشته است.
وی ادامه داد: این روستاها با کاهش آبدهی و تغییر کیفیت منابع آبی مواجه هستند لذا آب در این مناطق به سمت شور شدن می ورود.
او گفت: هم اینک آبرسانی سیار به این روستاها افزایش یافته که امیدواریم با توجه به تعیین ردیف بودجه مشخص در این زمینه و پیگیری نمایندگان وزارت نیرو اعتبار ویژه ای برای بخش آب شرب روستایی در نظر گرفته شود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی خراسان رضوی افزود: در صورت تخصیص اعتبار می توان بخشی از پروژه های مهم در زمینه تامین آب شرب روستایی را اجرایی نمود.
وی گفت: ایجاد 51 مجتمع ویژه تامین آب شرب 294 روستا برنامه ریزی و طراحی شده که در سال 93 عملیات اجرایی آن آغاز می شود.
او کل اعتبار مورد نیاز برای این پروژه ها را 750 میلیون ریال عنوان کرد.
وی در تشریح وضعیت خشکسالی در خراسان رضوی نیز گفت: متوسط بارندگی در کشور طی امسال نسبت به دوره آماری شش درصد و نسبت به دوره درازمدت 40 ساله 9 درصد کاهش دارد اما در خراسان رضوی این رقمها به ترتیب 21 و 27 درصد می شود که بیانگر شدت خشکسالی و حاد بودن شرایط استان است.
او با بیان اینکه حدود 14 سال است که در استان خشکسالی داریم و همچنان هم تداوم یافته افزود: با توجه به پروانه هایی که شرکت آب منطقه ای استان در این حوزه صادر کرده شاهد کاهش دبی چاهها به میزان هزار و 320 لیتر در ثانیه هستیم.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی هم در ادامه گفت: 72 شهر در استان با یک میلیون و 721 هزار جمعیت و 580 هزار مشترک تحت پوشش این شرکت است و نیاز آبی این مشترکین در پیک مصرف 8،5 مترمکعب در ثانیه می باشد.
ˈمحمدرضا طاهریˈ افزود: به جز چهار شهر استان در سایر شهرها به همین میزان آب تولید می شود و عملا تولید آب در این شهرها به میزان سربه سری است.
وی ادامه داد: یکی از عمده شهرهایی که با کمبود آب مواجه است تربت حیدریه با نیاز آبی630 لیتر بر ثانیه می باشد و اکنون با توجه به اقداماتی که در بحث کاهش بحران آن انجام شده میزان آب تامین شده برای آن به 500 لیتر برثانیه رسیده است.
او گفت: از جمله اقدامات انجام شده برای رفع کمبود آب این شهر شامل تجهیز سه حلقه چاه، خرید یک حلقه چاه جدید، جا به جایی و کف شکنی چاههای موجود و اجاره چاه از ارتش، سپاه و شهرداری است با این حال همچنان کمبود وجود دارد.
وی گفت: گلبهار از دیگر شهرهای دچار مشکل است که با توجه به احداث 50 درصد واحدهای مسکن مهر در این شهر برای جبران کمبود مجوز حفر چهار حلقه چاه از شرکت آب منطقه ای استان گرفته شده است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی افزود: تاکنون دو مورد از این چاهها حفر شده و ظرف 10 روز آینده وارد مدار بهره برداری می شود و دو چاه دیگر نیز در دست حفر است.
وی اظهار کرد: این طرحهای کوتاه مدت برای تامین و حل مشکل آب به صورت مقطعی است اما برای درازمدت باید طرحهای جدیتری اجرای شود.
او گفت: بخاطر مدیریت مصرف اعمال شده طی امسال تاکنون آب در هیچ شهری جیره بندی نشده است.
2713/660
19/05/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]