واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: افزایش قیمت حامل های انرژی صادرات کالا از خراسان رضوی را کاهش داد مشهد - ایرنا - معاون توسعه بازرگانی خارجی سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه و افزایش قیمت حامل های انرژی، صادرات کالا از استان را در سال جاری در مقایسه با سال گذشته کاهش داده است.
ˈمحمد رضا موحدˈ روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در سه ماه اول امسال بیش از 576 هزار تن کالا به ارزش 420 میلیون و 329 هزار دلار از گمرکات این استان به خارج از کشور صادر شد.
وی بیان کرد: صادرات مزبور در مقایسه با مدت مشابه سال قبل از نظر وزن 0.6 درصد و از نظر ارزش چهار درصد کاهش داشته است.
وی با بیان اینکه متوسط قیمت هر تن کالای صادراتی در سه ماه اول امسال 728 دلار بوده است، گفت: عمده کالاهای صادراتی شامل زعفران، انواع نان، شیرینی، رب گوجه فرنگی، سیمان، رنگ و ورنی، کف پوش، لوله و شیلنگ و پسته بوده است.
وی اظهار کرد: این کالاها اغلب به کشورهای افغانستان، ترکمنستان، تاجیکستان، امارات متحده عربی، عراق، قزاقستان، اسپانیا، قرقیزستان، ازبکستان و عربستان صادر شده است.
معاون توسعه بازرگانی خارجی سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: افزایش قیمت حامل های انرژی موجب افزایش قیمت تمام شده کالا شده و این افزایش قیمت در نوع قرارداد طرفین ایرانی و خارجی تاثیر می گذارد و موجب کاهش صادرات می شود.
موحد افزود: عمده صادرات خراسان رضوی به کشور ترکمنستان مصالح ساختمانی بویژه سیمان است که با توجه به افزایش قیمت های حامل های انرژی قیمت تمام شده سیمان نیز افزایش یافت لذا صادرات آن به کشور هدف کم شد.
وی اظهار کرد: یکی از مهمترین کالاهای صادراتی خراسان رضوی، زعفران است که در افزایش و کاهش میزان کل صادرات استان تاثیر بسزایی دارد؛ از این رو اجرایی شدن دوباره مصوبه ایجاد عوارض صادراتی برای بیش از 30 گرم زعفران باعث کاهش صادرات این محصول گردید.
وی بیان کرد: پارسال اخذ عوارض صادراتی برای بیش از 30 گرم صادرات زغفران لغو شده بود اما از اردیبهشت ماه امسال دوباره اجرایی شد که خوشبختانه با پیگیری های اتاق بازرگانی و دیگر مسوولان اقتصادی کشور دوباره ملغی شدن این مصوبه اعلام گردید.
معاون توسعه بازرگانی خارجی سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی موانع موجود در نقل و انتقال پول برای صادرکننده یا واردکننده را از دیگر مشکلاتی برشمرد که صادرات کالا از این استان را کاهش داده است.
موحد گفت: صادرکننده یا وارد کننده نمی تواند پول یا ارز بیش از حد مجاز با خود حمل نماید زیرا به اتهام قاچاق ارز، مجرم شناخته می شود لذا به ناچار از صرافی ها و تجار معروف کمک می گیرد به طوری که تاجر افغانستانی در ایران پول خود را از تولیدکننده به ریال تحویل می گیرد و جنس را به افغانستان می فرستد و از کسی که کالا به نام وی به افغانستان وارد شده، پول خود را دریافت می کند.
وی با بیان اینکه مبادلات کالا توسط صادرکنندگان به جای ارزی بودن، ریالی شده است، افزود: وقتی صادر کننده کالای خود را به فردی در امارات متحده عربی می فروشد پول آن را به ریال دریافت می کند و این مساله به ضرر پول ملی است در حالی که وقتی ارز وارد کشور شود در کنار آن اشتغال ایجاد شده و ارزش افزوده کالا بیشتر می گردد.
موحد با بیان اینکه به رغم مشکلات موجود، بسیاری از موانع و محدودیت های اقتصادی در صادرات کالا از ابتدای کار دولت تدبیر و امید برداشته شده است، افزود: درصد کاهش صادرات کالا از خراسان رضوی طی سه ماه امسال در مقایسه با نسبت درصد کاهش صادرات کالا در سه ماه نخست پارسال در مقایسه با مدت مشابه سال 91 کمتر بوده است.
وی گفت: ثبات نرخ ارز و برداشتن بسیاری از موانع قانونی در صادرات کالا از اقدامات مطلوب دولت تدبیر و امید بوده که امید است مراودات پولی در آینده نزدیک وضعیت بهتری پیدا کند.
7489/659
05/05/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 44]