واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: استاندار خراسان رضوی: صنعت این استان در جذب منابع مالی مشکل اساسی دارد مشهد - ایرنا - استاندار خراسان رضوی گفت: صنعت و تولید استان در جذب منابع مالی از بخشهای مختلف کشور اعم از بانکها، فاینانس خارجی و ستاد اشتغال با مشکلات اساسی دست و پنجه نرم می کند.
به گزارش ایرنا، ˈعلیرضا رشیدیانˈ روز چهارشنبه در در گردهمایی روسای سازمانهای صنعت، معدن و تجارت استانهای کشور در هتل بزرگ طرقبه مشهد، افزود: یکی از موانع جدی توسعه بخش صنعت و تولید خراسان رضوی سرمایه گذاری و تسهیلات بانکی است.
وی بیان کرد: پارسال سه هزار میلیارد ریال تسهیلات بانکی به خراسان رضوی اختصاص یافت در حالی که حتی یک واحد تولیدی در استان نتوانست به سبب قوانین و مقررات سخت بانکها از این تسهیلات برداشت کند.
وی گفت: بانک مرکزی با ابلاغ بخشنامه های مختلف دست مسوولان استانی را برای کوچکترین دخالت در رفع موانع جذب تسهیلات بانکی بسته است.
وی افزود: معاون برنامه ریزی رییس جمهوری به خراسان رضوی قول پرداخت مبلغ قابل توجهی از فاینانس خارجی را دادند اما جذب این فاینانس دارای سیکل طولانی و ناامیدکننده ای است که عملا استان را از دریافت آن منع می کند.
نماینده عالی دولت در خراسان رضوی اظهار کرد: ستاد اشتغال کشور نیز تسهیلاتی را به این استان ختصاص داده است اما به دلایل مختلف و موانع موجود هنوز موفق به جذب آنها در استان نشده ایم.
رشیدیان با اشاره به مزیتهای اقتصادی خراسان رضوی گفت: وجود بارگاه منور حضرت رضا (ع) در مشهد، جمعیت 25 میلیون نفری زائر از داخل کشور و 1.5 میلیون نفری زائر از خارج از کشور را سالانه جذب استان می کند که هم یک مزیت بوده و هم مشکلات اقتصادی خودش را دارد.
وی افزود: خراسان رضوی به دلیل قرارگرفتن در مسیر کریدور ترانزیتی شمال – جنوب دارای شرایط خاص اقتصادی است به طوری که 30 درصد صادرات کشور به افغانستان و 50 درصد صادرات کشور به آسیای میانه در سال از طریق این مسیر ترانزیتی انجام می گیرد.
وی بیان کرد: بخش خدمات و امور صنفی نیز در خراسان رضوی بویژه مشهد به لحاظ وجود زائر و مجاور بسیار فعال بوده و ظرفیت قابل توجهی به شمار می رود.
وی اظهار کرد: خراسان رضوی دارای شش هزار و 200 واحد صنعتی – معدنی است که تفاوت عمده ای با سایر نقاط کشور دارد زیرا بیش از 90 درصد سرمایه گذاران این واحدها بخش خصوصی هستند.
استاندار خراسان رضوی گفت: از کل مواد معدنی شناخته شده در کشور 46 نوع ماده متعلق به این استان است که مهمترین آن معدن سنگ آهن سنگان خواف می باشد.
وی افزود: متاسفانه شرکت ایمیدرو صنعت فولاد بخش سنگان خواف را به مزایده گذاشته است در حالی که رونق این بخش و جلوگیری از خام فروشی سنگ آهن نیاز به سرمایه گذاری دولت دارد.
وی بیان کرد: تولید ایران خودرو در خراسان رضوی تولید کارمزدی است که برای رونق این بخش و اشتغال بیشتر و افزایش سهم استان از صنعت خودروی کشور باید از این حالت خارج شود و به صورت واحد مستقل فعالیت کند.
نماینده عالی دولت در خراسان رضوی گفت: ارتباط مطلوبی بین بخش خصوصی و مسوولان دولتی در استان برقرار شده و در این زمینه چهارکارگروه با مدیریت بخش خصوصی در استانداری به منظور حل مشکلات صنعتگران بخش خصوصی تشکیل شده است.
رشیدیان افزود: دادگستری خراسان رضوی نیز اخیرا نسبت به صدور کارتهای اعتباری برای کارآفرینان استان اقداماتی انجام داده که برای اجرایی شدن این طرح نیاز به آیین نامه از سوی وزارت صنعت ، معدن و تجارت وجود دارد.
وی قدیمی بودن شهرک های صنعتی استان را از دیگر مشکلات بخش صنعت منطقه عنوان کرد و گفت : این واحدها با گسترش شهر در محدوده قرار گرفته و مشکلات زیست محیطی بسیاری دارند لذا برای ایجاد تصفیه خانه در آنها باید تسهیلات بانکی با دوره بازپرداخت طولانی،اختصاص یابد.
وی بیان کرد: گران شدن حامل های انرژی، بالارفتن کارمزد کارگران، وضع مالیات های سنگین، مالیات بر ارزش افزوده، قوانین و مقررات دولت پیشین، تامین زیربناها از جمله آب و برق و گاز فشار زیادی به بخش صنعت خراسان رضوی وارد کرده است.
وی ادامه داد: مقام معظم رهبری زمانی انجام کار انقلابی در ادارات دولتی را مورد تاکید قرار دادند لذا کار انقلابی در ادارات راه اندازی کار مردم و رسیدگی به مشکلات آنان است نه اینکه مرتبا قوانین و بخشنامه های جدید تعیین شود.
استاندار خراسان رضوی گفت: برای خروج از رکود باید به بخش خصوصی کمک شود لذا باید قوانین به نفع بخش خصوصی تغییر کند و دولت در خدمت این بخش باشد تا شاهد رونق تولید و صنعت در کشور باشیم.
وی عدم افزایش قیمت نان و در مقابل بالا رفتن هزینه های تامین آرد و پخت نان از مشکلات نانواییهای استان برشمرد و گفت: باید تدبیری اندیشیده شود که هم نانواییها قادر به تامین هزینه های خود باشند و هم مردم از بالارفتن قیمت نان متضرر نشوند.
وی با اشاره به مشکلات بخش صادرات خراسان رضوی گفت: متاسفانه صادرکنندگان استان به محض به دست آوردن بازار صادراتی در یک کشور به دلیل شرایط متلاطم اقتصاد داخلی به سرعت بازار را از دست می دهند لذا باید ثبات اقتصادی در کشور بوجود آید.
وی افزود: توجه به سیاست های مالی و ارزی در کشور ضروری است زیرا باید قیمت تولید کالا به گونه ای تعیین شود که سود صادرکننده در آن لحاظ گردد.
وی در پایان کاهش هزینه های جابجایی کالاهای صادراتی، لغو اخذ وجه از کامیون های ورودی در مرز شرقی، تسهیل روابط خراسان رضوی با کشورهای آسیای میانه به منظور رونق مبادلات تجاری را خواستار شد.
7489/659
08/05/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 43]