واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: پنج هزار طرح نیمه تمام صنعتی در خراسان رضوی وجود دارد مشهد - ایرنا - دبیر خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: هم اکنون 60 هزار طرح نیمه تمام صنعتی در کشور وجود دارد که از این تعداد پنج هزار طرح متعلق به این استان است.
به گزارش روز شنبه خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی، ˈفیروز ابراهیمیˈ افزود: این در حالی است که هنوز منابع بانکی، جانمایی لازم و مزیت سنجی برای طرحهای نیمه تمام کشور انجام نشده و روز به روز هم به این طرح ها افزوده می شود.
وی صدور بی رویه مجوز طرح های صنعتی را به عنوان یکی از مشکلات حوزه صنعت عنوان و بیان کرد: با صدور بی رویه مجوز برای طرح های صنعتی با دست خود سرمایه های کشور را به مشتی آهن و آجر تبدیل کرده و به زمین پیچ می کنیم اما هیچ گونه تولیدی انجام نمی گیرد.
وی گفت: در شرایطی که این تعداد طرحهای نیمه تمام صنعتی در کشور وجود دارد همچنان صدور مجوزهای تاسیس واحدهای صنعتی ادامه دارد و این به ضرر صنعت کشور است لذا نگاه ما به نیازها و سرمایه های کشور باید واقعی باشد.
دبیر خانه صنعت خراسان رضوی با اشاره به تعطیلی 14 هزار کارخانه در کشور طی چند سال گذشته، گفت: هم اکنون طبق آمار رسمی نرخ مرگ و میر صنعت در کشور بیش از 15 درصد است.
ابراهیمی لازمه خروج از رکود را رونق تولید دانست و افزود: بسته پیشنهادی دولت برای خروج از رکود تورمی آسیب شناسانه به مشکلات اقتصادی پرداخته اما روش های اجرایی این بسته نامشخص است.
وی ادامه داد: چنانچه لایحه حمایت از تولید ملی که طی چند مرحله نسبتا چکش کاری شده است زودتر برای تصویب مجلس برده شود، بهتر خواهد بود.
وی با بیان اینکه در زمینه قوانین اقتصادی مشکل زیاد وجود ندارد، اظهار کرد: برای مثال قانون بهبود فضای کسب و کار یک قانون بسیار عالی است و اگر اجرا شود مشکلات کسب و کار کشور حل خواهد شد، اما مشکل ما در اجرای قوانین است.
ابراهیمی در باره شرایط کنونی اقتصاد کشور گفت: کارشناسان معتقدند خروج از رکود مهمتر از کاهش تورم است این درحالی است که کاهش تورم یکی از دلایل افزایش رکود است.
وی تاکید کرد: اقتصاد کشور باید بطور کامل از مرحله تورمی خارج شده و انرژی آن به منظور خروج از رکود به کار گرفته شود.
دبیر خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی با بیان اینکه طی چند ماه اخیر همواره قیمت ها سرکوب شده است، گفت: با اجرای مرحله دوم طرح هدفمندی یارانه ها حوزه تولید موظف شد تا هیچ افزایش قیمت نداشته باشد.
ابراهیمی افزود: این درحالی بود که دستمزدها 30 درصد افزایش یافت و بسته حمایتی 10 هزار میلیارد تومانی که مقرر شد با اجرای مرحله دوم هدفمندی یارانه ها به حوزه تولید اختصاص داده شود نیز عملی نگردید لذا لازمه خروج از رکود حمایت از تولید است اما این مهم به تولید کشور ضربه می زند.
وی اظهار کرد: به منظور رونق تولید داخلی تسهیلات بانکی باید با نرخ معقول و قابل توجیه در اختیار تولیدکنندگان قرار گیرد، از افزایش هزینه های تولید جلوگیری شود و تمرکز سیاست خارجی بر بهبود روابط با کشورهای خارجی باشد.
ابراهیمی با بیان اینکه تاکنون دولت با روش های انقباضی در کنترل تورم موفق عمل کرده است، گفت: لازمه خروج از رکود پرهیز از گفتاردرمانی و رفتن به سوی عملیاتی کردن قانون ها و تعهد به آنهاست و در کنار پیشنهاد بسته های مختلف باید یک تغییر در روش های اجرایی و سیاست های آن در نظر گرفته شود.
وی همچنین با اشاره به افزایش مالیات بر تولید طی سالهای گذشته افزود: در دو سال گذشته با رشد منفی اقتصاد مواجه بودیم، این درحالی است که در پایان سال 1392 مالیات بر ارزش افزوده از شش درصد به هشت درصد افزایش یافت که این امر تولید را تحت تاثیر قرار می دهد./1
7489 /664
04/05/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 56]