واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: مدیرکل راه آهن جنوب: ساخت خط آهن شلمچه - بصره در دست پیگیری است اهواز - ایرنا - مدیرکل راه آهن ناحیه جنوب گفت: مذاکرات در چارچوب ساخت خط آهن شلمچه - بصره بین ایران و عراق در سطوح ستادی به جد در دست پیگیری است.
به گزارش خبرنگار ایرنا، ˈعبدالکریم درویش زادهˈ روز یکشنبه در نشستی با خبرنگاران به منظور تقدیر از فعالان رسانه ای در حوزه راه و راه آهن افزود: به دنبال مذاکرات اولیه بین دو طرف به منظور اتصال شلمچه به بصره، با توجه به استقرار ریل آهن در شلمچه، این خط تا مرز ایران و عراق به طول 15کیلومتر ساخته شده و صادرات سیمان و دیگر محموله های ساختمانی از این طریق به کشور عراق انجام می شود.
وی گفت:برای امتداد خط تا بصره به طول 37کیلومتر و ساخت پلی به طول 700متر نیز، نشست هایی در سطح ستادی با طرف عراقی انجام شده است.
درویش زاده با اشاره به خواست طرف عراقی برای ساخت دهانه پل مزبور به صورت بازشو برای عبور کشتی ها اظهار کرد: این کار هزینه ساخت پل و خط آهن را افزایش می دهد.
وی ادامه داد: این مساله به وزارت راه و شهرسازی منعکس شده و در دست پیگیری قرار دارد.
درویش زاده 15درصد از مجموع ترافیک سنگین حمل بار از طریق خطوط راه آهن کشور را مربوط به خطوط ریلی ناحیه جنوب دانست و افزود: راه آهن جنوب از نظر حمل مسافر و بار به ترتیب رتبه های چهارم و سوم کشور را به خود اختصاص داده است.
وی در خصوص احداث خط آهن اصفهان - شهرکرد و اهواز هم گفت: در سفر اخیر رییس جمهوری به استان چهار محال و بختیاری در زمینه عملیاتی شدن این خط گفت و گو شد،و قرار است بخش خصوصی در این زمینه وارد عمل شود.
مدیرکل راه آهن جنوب اضافه کرد: با احداث خط مزبور حمل و نقل ریلی از خوزستان تا استان های شمالی کشور افزایش یافته و مجموع پودر سنگ مورد نیاز شرکت فولاد خوزستان و دیگر شرکت های فولادی موجود و یا در دست ساخت از طریق این مسیر حمل خواهد شد.
وی از مزیت های ساخت این خط به نقش آن در کاهش مصرف سوخت و صرفه جویی در این بخش اشاره کرد.
درویش زاده در عین حال از برنامه راه آهن برای ساخت ایستگاه جدید راه آهن اهواز خبر داد و افزود: این ایستگاه بزرگ تر و به گونه ای ساخته می شود که در شان مردم اهواز و خوزستان باشد.
درویش زاده ادامه داد: مقاوم سازی پل های خط ریلی اهواز - اندیمشک و پل روگذر ایستگاه هفت تپه هم به ترتیب با 60 و 25درصد پیشرفت کاری و 110 و 80میلیارد ریال اعتبار در دست اجراست.
وی با یادآوری شروع ساخت خط دوم اهواز - بندر امام در سوم خرداد امسال به طول 110کیلومتر و اعتبار یک هزار و 50میلیارد ریال گفت: تاکنون عملیات زیرسازی 40کیلومتر از این خط آماده شده و عملیات تهیه ادوات روسازی آن در دست انجام قرار دارد.
وی از شروع عملیات روسازی این خط در آینده نزدیک خبر داد و افزود: در چارچوب عملیات بهسازی 60کیلومتر از خط موجود اهواز - بندر امام نیز با 130میلیارد ریال اعتبار تاکنون 15کیلومتر از این مجموع بهسازی شده که با اتمام این کار سرعت حرکت قطارها افزایش یافته و باعث سیر روان تردد آنها در این مسیر خواهد شد.
وی افزود: با انجام عملیات تمیر و نگهداری خط ریلی جنوب به منظور افزایش سرعت قطارها در مسیرهای سه گانه خوزستان هم این سرعت به 120کیلومتر در ساعت خواهد رسید.
هم اینک قطارها با سرعت 90کیلومتر در ساعت در این مسیرها تردد دارند.
درویش زاده همچنین با اشاره به تخلیه و بارگیری یک میلیون و 736هزار تن انواع کالا در خطوط ریلی جنوب از ابتدای امسال تا پایان تیر، از رشد چهار درصدی در این بخش در قیاس با مدت مشابه پارسال خبر داد.
وی اضافه کرد: در این مدت 600هزار نفر مسافر جابجا شدند.
وی همچنین از در دست پیگیری بودن عملیات دو خطه کردن خط آهن اهواز - اندیمشک در مرحله دوم پروژه دو خطه کردن خطوط داخلی راه آهن جنوب در خوزستان به طول 140کیلومتر خبر داد.
وی همچنین با مهم خواندن حرفه خبرنگاری به عنوان پیشگامان عرصه دانایی نقش آنان در بالندگی افکار عمومی جامعه را کلیدی خواند.
درویش زاده گفت: خبرنگاران چشم بینا، زبان گویا و انعکاس دهنده اخبار و اطلاعات جامعه به مردم بوده و می توانند نقش بسیار مهمی در تنویر افکار عمومی جامعه داشته و بازگو کننده حقایق و عملکرد مسوولان باشند.
وی شرایط موجود جامعه برای خدمات رسانی و اطلاع رسانی خبرنگاران را مناسب خواند.
طول خطوط اصلی راه آهن در محور جنوب 618 و طول خطوط فرعی آن240کیلومتر است.
خوزستان شش درصد شبکه ریلی کشور را در خود جای داده است و از نظر طول خط رتبه هشت کشور را به خود اختصاص می دهد.
645/640
19/05/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]