واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: فارغ التحصیلان دانشگاهی پشت میز نشینی را ترجیح می دهند قزوین - ایرنا - نماینده مردم قزوین، آبیک و البرز در مجلس شورای اسلامی گفت: بسیاری از فارغ التحصیلان دانشگاهی کارمند شدن و پشت میز نشینی را به کارهایی چون حضور و فعالیت در شرکت های خصوصی حتی با حقوق بیشتر ترجیح می دهند.
به گزارش ایرنا، حجت الاسلام و المسلمین ˈسید مرتضی حسینیˈ روز سه شنبه در جمع مدیران اداره کل آموزش فنی و حرفه ای استان قزوین افزود: پشت میزنشینی در ادارات و دستگاه های دولتی تنها راه برای اشتغال تحصیل کردگان نیست.
وی در این آیین که به مناسبت گرامیداشت هفته مهارت در مرکز فنی و حرفه ای شهرستان البرز برگزار شد، تاکید کرد: کار آفرینی و توجه به ظرفیت های بخش خصوصی در حوزه اشتغال باید بیشتر مورد توجه تحصیل کردگان جویای کار قرار بگیرد.
دبیر اول کمیسیون فرهنگی مجلس اظهار کرد: دولت با حجم زیادی از کارمندان اضافی رو به رو است و امکان جذب و تزریق نیروهای جدید را ندارد.
حسینی تمایل فارغ التحصیلان به پشت میزنشینی و کارمندی را از نقاط ضعف در حوزه اشتغال دانست و گفت: بخش زیادی از این مشکل از طریق توجه به آموزش فنی و حرفه ای و ارتقای مهارت ها در سطح جامعه قابل حل است.
نماینده مردم قزوین، آبیک و البرز در مجلس شورای اسلامی با یادآوری گزارش معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رییس جمهوری به مجلس اظهار داشت: این گزارش نشان می دهد که دولت 800 هزار کارمند اضافی دارد و این در حالی است که ژاپن با بیش از 1.5 برابر جمعیت ایران دارای 350 هزار کارمند دولتی دارد.
وی با انتقاد از این که بخش زیادی از اعتبارات دولت به جای پرداختن به امور زیرساختی و سرمایه گذاری صرف هزینه های جاری و پرداخت حقوق کارمندان می شود، اظهار کرد: این رویه صحیح و منطقی نیست.
دبیر اول کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با تاکید بر این که ˈهنر ما باید اداره کشور با درآمدهای غیرنفتی باشدˈ گفت: باید منابع نفتی خود را به جای صرف امور جاری و غیرضرور صرف سرمایه گذاری و احداث زیرساخت های مورد نیاز کنیم.
حسینی نقش آموزش های فنی و حرفه ای و توانمندسازی مهارتی مردم را در ایجاد فرصت های شغلی جدید و رشد اقتصادی کشور مهم دانست و افزود: باید با فرهنگ سازی مناسب و جذب کارجویان زمینه لازم را برای افزایش توان مهارتی جامعه فراهم کنیم.
نماینده قزوین، آبیک و البرز در مجلس شورای اسلامی گفت: باید با ارتقای سطح مهارت در جامعه شرایطی فراهم شود که مردم در همه جا حتی منازل خود قادر به اشتغال و کسب درآمد باشند.
حسینی افزایش مهارت های جویایندگان کار را کمک به تحقق اهداف سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی عنوان کرد و افزود: برای نمونه در بخش قالی بافی ظرفیت های زیادی وجود دارد که از آن استفاده نشده است در حالی که قالی ایرانی طرفداران و مشتریان بسیاری در دنیا دارد.
دبیر اول کمیسیون فرهنگی مجلس بر توجه به مسایل اخلاقی، تربیتی و پرورشی در کنار آموزش تاکید کرد و گفت: بی توجهی به این موضوعات آسیب های زیادی را به جامعه وارد می کند.
حسینی خاطر نشان کرد: مجلس شورای اسلامی به نقش مهم آموزش فنی و حرفه ای در حوزه اشتغال و کارآفرینی واقف و آماده هرگونه حمایت برای تقویت این سازمان و ارتقای مهارت ها در سطح جامعه است.
رجب رحمانی نماینده مردم تاکستان در مجلس شورای اسلامی نیز در این آیین گفت: بدون توجه به ارتقای مهارت و تخصص در جامعه نمی توان به اهداف مورد نظر در حوزه اشتغال دست یافت.
وی بیکاری جوانان را یکی از دغدغه های مهم مردم و مسوولان برشمرد و افزود: با حرفه آموزی جوانان مطابق با نیازهای کشور و جامعه می توان بخش قابل توجهی از جمعیت بیکار کشور را صاحب شغل کرد.
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی یادآور شد: دولت تسهیلات و امکانات خوبی برای حرفه آموزی و ارتقای مهارت جوانان فراهم کرده است و این قشر باید از این ظرفیت به شکل بهتری استفاده کنند و آن را فرصتی برای ورود به بازار کار و کارآفرین شدن بدانند.
هفته مهارت همه ساله از ششم مرداد ماه آغاز می شود اما امسال به دلیل تقارن این روز با تعطیلات عید سعید فطر در فاصله زمانی 11 تا 17مرداد برگزار شده است.
7392/ 614/ 2025
14/05/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 55]