واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: استقبال فارغ التحصیلان دانشگاهی از آموزش های فنی و حرفه ای همدان- ایرنا- مدیر کل فنی و حرفه ای همدان گفت: 72 درصد مراجعان این مرکز را دانش آموختگان رشته های مختلف دانشگاهی تشکیل می دهند.
به گزارش ایرنا ˈعلیرضا مهرابیˈ روز دوشنبه در جمع خبرنگاران به مناسبت بزرگداشت هفته کارآفرینی افزود: مراجعه دانش آموختگان به فنی و حرفه ای گویای نبود همخوانی بین عرضه و تقاضای تحصیلات دانشگاهی با نیازهای روز جامعه است.
وی اضافه کرد: تعداد زیادی از رشته هایی که در دانشگاه ها آموزش داده می شود در بازار نیاز کمتری به آنها احساس می شود بنابراین باید رشته های اشباع شده حذف و رشته های جدید وارد دانشگاه ها شود.
وی ادامه داد: در این رابطه مرکز مهارت های پیشرفته در دانشگاه ها راه اندازی شده و سال گذشته 193 هزار نفر ساعت آموزش های مهارتی را دریافت کردند.
وی همچنین با بیان اینکه 85 درصد مراجعان فنی و حرفه ای استان نیز فاقد هرگونه مهارت هستند افزود: 75 درصد آنها نیز افرادی هستند که بین 15 تا 30 سال سن دارند و شرایط انتخاب کار هستند.
مدیر کل فنی و حرفه ای همدان در ادامه از تخصیص 21 میلیارد ریال برای مشاغل خانگی این بخش خبر داد و گفت: مشاغل خانگی فنی و حرفه ای شامل 21 رشته نظیر قالب بافی است.
مهرابی افزود: از ابتدای سال جاری تاکنون نیز برای 162 نفر از طریق فنی و حرفه ای اشتغال ایجاد شده و این آمار سال گذشته 470 نفر بوده است.
وی در ادامه بر اهمیت تحقق عدالت آموزشی به عنوان یکی از محوری ترین اهداف آموزش های فنی و حرفه ای در استان تاکید کرد و گفت: سال گذشته 366 هزار نفر ساعت در روستاهای استان آموزش دیدند.
وی گفت: همچنین 306 هزار نفر ساعت در حوزه زندان، سه هزار و 384 نفر ساعت در حوزه درمان اجباری و معتادان بهبود یافته، 130 هزار نفر ساعت صنایع و صنوف، 189 هزار نفر ساعت در حاشیه های شهر و 103 هزار نفر ساعت در پادگان ها آموزش های فنی و حرفه ای را فراگرفتند.
مهرابی تعداد آموزش دیدگان امسال فنی و حرفه ای همدان را یک میلیون و 300 هزار نفر ساعت عنوان کرد و گفت: این میزان سال گذشته چهار میلیون و 340 هزار نفر ساعت بوده است.
وی با بیان اینکه 180 آموزشگاه آزاد در استان فعال است و سال گذشته چهار میلیون و 230 هزار نفر ساعت آموزش دیدند افزود: 605 هزار نفر ساعت نیز امسال در استان آموزش دیدند.
وی همچنین گفت: برای 61 هزار نفر در حوزه صنعت ساختمان سال گذشته گواهینامه مهارت صادر شده و 21 هزار نفر قالیباف و 18 هزار و 300 نفر نیز در حوزه صنعت ساختمان بیمه شدند.
وی از الکترونیکی شدن روند صدور گواهینامه ها در استان خبر داد و افزود: این اقدام به منظور خدمت رسانی سریع به ارباب رجوع و همچنین دسترسی بین المللی به گواهینامه های فنی و حرفه ای انجام شده است.
وی در ادامه از امضای بیش از 50 تفاهمنامه و قرارداد با دستگاه های دولتی برای آموزش های فنی و حرفه ای در استان خبر داد و گفت: 43 درصد آموزش های کار و دانش در استان توسط فنی و حرفه ای انجام می شود.
مهرابی از تحصیل 325 دانشجو در دانشگاه علمی کاربردی مهارت فنی و حرفه ای همدان خبر داد و گفت: این مرکز راه اندازی شده تا دانشجویان بتوانند دانش فنی خود را ارتقا دهند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود از برنامه ریزی برای اجرای دیپلماسی مهارت خبر داد و گفت: از طریق آموزش ها قدرت و توان علمی را بالا برده می توان از طریق فن آوری فرهنگ غنی و مذهب خود را در کشورها مختلف گسترش داد.
مهرابی اظهار کرد: ایران می تواند از طریق فن آوری، تخصص های فنی و علمی خود را به عنوان ابرقدرت مهارتی در دنیا معرفی کند.
در استان همدان 180 آموزشگاه آزاد و 100 آموزشگاه دولتی فنی و حرفه ای فعال است و سالانه حدود چهار هزار دوره آموزشی در این استان برگزار می شود.
7521/2624
13/05/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]