محبوبترینها
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1852642447
به نهضت مستندسازی درباره خانواده شهدا نیاز داریم
واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: به نهضت مستندسازی درباره خانواده شهدا نیاز داریم
پژمان لشگریپورتهیه کننده سینما در نشست واکران «سردار» و «نامهای به مادرم» گفت:ما نیاز داریم به نهضت مستندسازی درباره خانواده شهدا. الان ما درباره فتحعلیشاه هم روایت تصویری داریم اما درباره خانواده شهدا نه.
به گزارش جوان، دهمین جلسه از سلسله نشستهای نمایش فیلم «سینماروایت» با نمایش مستندهای «سردار» و «نامهای به مادرم» برگزار شد. مستندهایی که هر دو توسط مرتضی علی عباس میرزایی ساخته شدهاند و هر دو نیز تمرکزی دارند بر زندگی شهدای ترور.
مستند «سردار» روایتی ارائه میدهد از زندگی و شهادت سردار نورعلی شوشتری که نه فقط در هشت سال دفاع مقدس که در همه سالهای بعد از جنگ تا لحظه شهات نیز در حال خدمت در مناطق مرزی بود. «نامهای به مادرم» نیز روایتگر بخشهایی از زندگی یک بانوی شهید کرد به نام ناهید فاتحی کرجو است. بانویی که به دلیل عشقش به انقلاب و امام خمینی (ره) توسط گروهی از اعضای کومله به شنیعترین شکل ممکن به شهادت میرسد. نقطه اشتراک هر دو فیلم وجود راویان جوان در آنها بود. در فیلم اول یک پسر نوجوان شانزده ساله روایت فیلم را برعهده دارد و در فیلم دوم نیز بانویی جوان به مرور بخشهایی از زندگی کاراکتر محوری میپردازد.
منتظریم داعش به وجود آید و بعد تازه یاد فیلمسازی درباره آن میافتیم
در نشست گپ و گفت این مستندها علاوه بر جبار آذین منتقد و روزنامه نگار سینما، پژمان لشگریپور تهیه کننده این دو مستند، عباس رضایی کارگردان و نوجوانی به نام داریوش رضایی که راوی یکی از این دو فیلم بود هم حضور داشتند. آغازکننده بحث آذین بود که با اشاره به وضعیت کیفی این دو مستند از ارزش هدفی گفت که پشت ساخت چنین آثاری نهفته است. آذین با بیان اینکه یکی از کمبودهای اساسی سینما و تلویزیون ایران عدم ورود به تصویرسازی شهدای ترور است از لشگریپور خواست درباره روند تولید این کارها توضیحاتی ارائه کند. لشگریپور با بیان اینکه این دو فیلم بخشی از ده فیلم مستندی است که درباره شهدای ترور تولید شدهاند گفت: «در جشنواره قبلی مقاومت که در آن محمد خزاعی دبیر جشنواره به لزوم ساخت آثاری با محوریت شهدای ترور اشاره کرد، شخصا تصمیم گرفتم در این حوزه ورود کنم. بعد از وارد شدن و مانوس شدن با این شهدا زوایای کاملا تازهای از زندگی آنها برای من گشوده شد.
وی با اشاره به اینکه تمامی این ده کاری که در این حوزه تولید کرده کارگردانانی دارد فیلم اولی، ادامه داد: اگر با دانستن این نکته که این آثار فیلم اولی هستند به آنها نگاه کنید حتما با دیدی منصفانهتر به آثار نگاه میکنید. ورود به این حوزه باعث شد متوجه کمبودهای سینمایی شوم که در حوزه شهدای ترور یا شهدای اهل سنت وجود دارد. این خیلی بد است که بسیاری از شهدای ترور حتی در شهر خود هم فراموش شدهاند.
لشگریپور با بیان اینکه هنرمند باید جلوتر از زمان خود حرکت کند افزود: هنرمند نباید منتظر شود تا داعش به وجود آید و بعد تازه برود به سراغ فیلمسازی درباره آفات افراطیگری یا نباید منتظر فجایع غزه باشد و بعد تازه بخواهد درباره آن بیانیه صادر کند. کم کاریهای سینما و تلویزیون آن قدر زیاد شده که همه میپرسند که چرا در دهه 60 حدودا 3 هزارنفر از منافقین اعدام شدند؟ اگر ما با زبان سینما به جوانان میگفتیم که در این مملکت فقط 17 هزار شهید ترور داریم دیگر چنین شبهههایی مطرح نمیشد.
درباره فتحعلیشاه روایت تصویری داریم اما درباره خانواده شهدا، نه!
پژمان لشگریپور با انتقاد از کم کاری ارگانهای ذینفع در کار با مضمون شهدای ترور ادامه داد: حتی یک مستند خوب درباره شهید بهشتی نداریم! یک مستند خوب درباره شهید رجایی نداریم! درباره خانواده شهدا آرشیو تصویریمان فقیر است. ما نیازی داریم به نهضت مستندسازی درباره خانواده شهدا. الان ما درباره فتحعلیشاه هم روایت تصویری داریم چه بلحاظ داستانی و چه بلحاظ مستند اما درباره خانواده شهدا نه.
جبار آذین در ادامه نشست با اشاره به غفلت فرهنگی بزرگی که مدتهاست جامعه ما با آن روبروست گفت: «غفلت فرهنگی بزرگی که در عدم ورود سینماگران به حوزههایی موردنیاز جامعه با آن روبروییم آن قدر جدی شده که رهبری هم درباره آن هشدار میدهد. متاسفم که بگویم بجای رفع مشکل، این غفلتها باز هم تکرار میشود و در نسلهای مختلف یک معضل ثابت مرتب تکثیر میشود.
آذین با اشاره به نقش رسانه ملی در این غفلت فرهنگی ادامه داد: چرا رسانه ملی ما نباید سردمدار مبارزه با این غفلت باشد؟ چرا رسانه ملی باید یکی از غافلان فرهنگی باشد؟ این همه امکانات دست مسئولین است چرا از آن درست استفاده نمیکنند؟ چرا حتی این جربزه را ندارند که از همان آثاری که تولید شده هم به درستی استفاده شود؟ چرا مستندهایی مانند اینکه اتفاقا نسل جوان تشنه دیدن آنهاست در سبد پخش رسانه ملی قرار نمیگیرد؟
ما فیلم نمیسازیم بلکه آنها را مشق میکنیم
در ادامه نشست جبار آذین از عباس میرزایی کارگردان مستند درباره چگونگی درگیری با سوژهای به نام شهدای ترور پرسید و وی نیز پاسخ داد: در این سالهایی که فیلم میسازم هر بار بیشتر از دفعه قبل دیدم نسبت به جهان اطراف تغییر پیدا کرده و به این باور رسیدهام که اگر کمبودی در سینما وجود دارد مشکل از خود ماست. من اگر فیلمساز خوبی باشم و اثر خوبی بیافرینم حتما کار بعدی هم به من پیشنهاد میشود.
وی ادامه داد: من به این باور رسیدهام که ما فیلمها را نمیسازیم بلکه آنها را مشق میکنیم. فیلمها از قبل آماده هستند و ما صرفا باید آنها را ضبط کنیم.
عباس میرزایی درباره دلایل استفاده از یک جوان 16 ساله بعنوان راوی یکی از مستندها گفت: داریوش رضایی راوی 16 ساله ما در انجمن سینمای جوان شاگرد من بود و وقتی بنا شد درباره شهید شوشتری فیلم بسازم او با صراحت یک نوجوان ناآگاه به من گفت چرا میخواهی درباره یک قاتل فیلم بسازی؟ این پاسخ او که ناشی از عدم آگاهی کامل از زندگی این شهید بود باعث شد که خودش را به عنوان راوی کار انتخاب کنم که بیاید و از نزدیک با چگونگی زندگی شهید آشنا شود. دیری نگذشت که حین کار در این مستند دیدگاه داریوش نسبت به بسیاری از مسائل و از جمله شهید شوشتری کامل شد.
کم کاری داعیه داران سینمای جنگ
داریوش رضایی نیز درباره حضورش به عنوان راوی «سردار» اظهار داشت: بیشتر از هر اتفاق دیگری این تجربیات خودم حین پروسه فیلمبرداری بود که به کارم آمد. تازه بعد از بازگشت از بلوچستان و پایان فیلمبرداری بود که رفتم به سراغ تحقیق درباره شهدای گمنام و مشغول ساخت فیلم درباره این شهدا شدم. البته فکر میکردم که فیلمسازی برای شهدا با حمایت مدیران روبرو میشود اما تازه فهمیدهام که این مسیر یکی از ناهموارترین مسیرهاست.
جبار آذین در ادامه صحبتهای این راوی نوجوان با اشاره به یکی از مشکلات اساسی فیلمسازی درباره شهدا گفت: بخشی از مشکلات فیلمسازی درباره شهدا به کم کاری گروهی برمی گردد که مدعی این نوع سینما هستند. آنها که مدعی هستند و میراث دار فیلمهای این عرصه هستند در سالهای اخیر آن قدر کم کاری کردهاند که دید مخاطبان را هم نسبت به این نوع سینما تغییر دادهاند.
بیشتر از اینکه نیاز داشته باشیم به فیلمسازی درباره شهدا نیاز داریم به فیلمسازی درباره ائمه و راجع به قرآن
چرایی استفاده از راوی در هر دو مستند «سردار» و «نامهای به مادرم» پرسشی بود که آذین درباره آن از کارگردان این دو مستند پرسید و وی پاسخ داد: در مستند «سردار» میخواستم خودم جلوی دوربین بروم و حرف بزنم اما بعد همان جریان پرسش داریوش رضایی پیش آمد که شرایط را تغییر داد. در مورد مستند «نامهای به مادرم» هم مشکلی داشتیم به نام تعدد روایت درباره شخصیت اصلی. متاسفانه همچنان و بعد از گذشت سالها فیلمسازی در منطقه کردستان مشکلات خاص خود را دارد و من نیز حداقل با 20 روایت مختلف درباره زندگی شخصیت اصلی فیلمام روبرو شدم و چاریای ندیدم جز اینکه با استفاده از راوی، روشی برای بیان نقاط مشترک این روایات پیدا کنم.
عباس رضایی در پایان صحبتهای خود اظهار داشت: فکر میکنیم امروز بیشتر از اینکه نیاز داشته باشیم به فیلمسازی درباره شهدا نیاز داریم به فیلمسازی درباره ائمه و راجع به قرآن چراکه اگر همت، همت شد به واسطه آموزههای قرآن بود و تفکرات ائمه پشتش بود.
منبع : جوان آنلاين
تاریخ انتشار: ۱۳ مرداد ۱۳۹۳ - ۲۰:۰۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 94]
صفحات پیشنهادی
گزارشی از دهمین جلسه «سینماروایت» درباره فتحعلیشاه روایت تصویری داریم اما درباره خانواده شهدا، نه!
گزارشی از دهمین جلسه سینماروایتدرباره فتحعلیشاه روایت تصویری داریم اما درباره خانواده شهدا نه تهیهکننده مستندهای سردار و نامهای به مادرم گفت ما نیازی داریم به نهضت مستندسازی درباره خانواده شهدا الان ما درباره فتحعلیشاه هم روایت تصویری داریم چه بلحاظ داستانی و چه بلحاظ مستنددرباره فتحعلیشاه روایت تصویری داریم اما درباره خانواده شهدا، نه!
فرهنگ و هنر سینمای ایران در نشست سینما روایت مطرح شد درباره فتحعلیشاه روایت تصویری داریم اما درباره خانواده شهدا نه دهمین جلسه از سلسله نشست های نمایش فیلم سینما روایت به دو مستند سردار و نامه ای به مادرم هر دو از آثار مرتضی علی عباس میرزایی اختصاص داشت که بر زندگی شهمایون اسعدیان: نیاز به نهضت سالن سازی در سینما داریم
همایون اسعدیان نیاز به نهضت سالن سازی در سینما داریم تهران - ایرنا - کارگردان فیلم بوسیدن روی ماه گفت ما نیاز به یک نهضت سالن سازی در کشور داریم آن هم پردیس های مجهز و چند سالنه تا بتواند تماشاگر را به سینما بکشاند همایون اسعدیان کارگردان با سابقه سینما روز یکشنبه در گفت وگو بنظر وزیر بهداشت درباره خانواده های تک فرزند / فکر نمیکردم یک فرزندم را ازدست بدهم
نظر وزیر بهداشت درباره خانواده های تک فرزند فکر نمیکردم یک فرزندم را ازدست بدهم وزیر بهداشت گفت خانوادههایی که تک فرزند هستد خیلی ریسک میکنند بزرگترین سرمایه هر انسان فرزند اوست و باعث تأسف است که کسی از این نظر کم توان و کم سرمایه باشد من هم فکر نمیکردم که یک فرزندم رارئیس سازمان سینمایی: درباره اثر توقیف شده حاتمی کیا تصمیمی نداریم/ بررسی درخواست بیضایی و تقوایی
رئیس سازمان سینمایی درباره اثر توقیف شده حاتمی کیا تصمیمی نداریم بررسی درخواست بیضایی و تقوایی فرهنگ > سینما - ایسنا نوشت حجتالله ایوبی درباره آخرین وضعیت «گزارش یک جشن» «پاداش» و پروانه ساخت فیلمهای بیضایی و تقوایی اظهارنظر کردنظر وزیر بهداشت درباره خانواده های تک فرزند
نظر وزیر بهداشت درباره خانواده های تک فرزندتاریخ انتشار شنبه ۱۱ مرداد ۱۳۹۳ ساعت ۱۱ ۵۵ وزیر بهداشت گفت خانوادههایی که تک فرزند هستد خیلی ریسک میکنند بزرگترین سرمایه هر انسان فرزند اوست و باعث تأسف است که کسی از این نظر کم توان و کم سرمایه باشد من هم فکر نمیکاستاندار قزوین: نسل جوان نیاز بیشتری به معرفی شهدا دارد
فیسبوک تویتر Google Cloob استاندار قزوین نسل جوان نیاز بیشتری به معرفی شهدا دارد قزوین-ایرنا- استاندار قزوین با تاکید بر ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در جامعه گفت نسل جوان ما امروز نیاز بیشتری به معرفی شهدا دارد به گزارش ایرنا مرتضی روزبه شنبه شب در نشست شورای سیاست گذاری امواردات شکر افزایش یافت/ تا سال 94 نیاز به واردات شکر نداریم
واردات شکر افزایش یافت تا سال 94 نیاز به واردات شکر نداریم واردات شکر تضیفه نشده در حالی با افزایش 167 74 درصدی در وزن در فصل بهار مواجه شده که رئیس اتحادیه قند و شکر گفت تا سال 94 نیاز به واردات شکر نداریم به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران براساس آمار گمرک در فصمشاور امور ایثارگران استاندار زنجان خبر داد دیدار دورهای استاندار زنجان با خانواده شهدا
مشاور امور ایثارگران استاندار زنجان خبر داددیدار دورهای استاندار زنجان با خانواده شهدامشاور امور ایثارگران استاندار زنجان گفت استاندار زنجان یک هفته در میان با خانوادههای شهدای استان دیدار میکند مصطفی حمیدی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در زنجان اظهار داشت امور ایثارگرانبا حضور خانواده شهدا یادواره 4 شهید گمنام در زرند برگزار شد
با حضور خانواده شهدایادواره 4 شهید گمنام در زرند برگزار شدیادواره تنها شهید روستای تیتوئیه و چهار شهید گمنام شهرستان زرند برگزار شد به گزارش خبرگزاری فارس از زرند همزمان با ماه مبارک رمضان ظهر امروز یادواره تنها شهید روستای تیتوئیه و چهار شهید گمنام مسجد ابوالفضل ع شهرستان زرحیمی پس از مذاکره با طلبکاران باشگاه پرسپولیس: انتظار چنین اتفاقی را نداشتم/ هیچ نیازی به بازی در ورزشگاه آزا
رحیمی پس از مذاکره با طلبکاران باشگاه پرسپولیس انتظار چنین اتفاقی را نداشتم هیچ نیازی به بازی در ورزشگاه آزادی نداریممدیرعامل باشگاه پرسپولیس گفت نیازی به بازی در ورزشگاه آزادی نداریم و میرویم در ورزشگاه تختی یا شیرودی بازی میکنیم به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری فارس علیرضکلیددار استادیوم آزادی کیست؟/ نظر وزیر بهداشت درباره تعداد فرزندان خانواده ایرانی/ لحظهای که بمب در غزه فرود
گزیدهای از اخبار فضای مجازی روز کلیددار استادیوم آزادی کیست نظر وزیر بهداشت درباره تعداد فرزندان خانواده ایرانی لحظهای که بمب در غزه فرود آمد عکس وزیر بهداشت خانوادههای تکفرزند خیلی ریسک میکنند اطلاعات تازه در مورد برادران دلاویز و فامیل پرنفوذ سند چه کسانی برایمغانلو: برای موفقیت نیاز به حمایت داریم/ ذوالقدر: نتایج گوانگژو را در اینچئون تکرار میکنیم
ورزشی رزمی عملکرد تیم ملی تکواندو تشریح شد مغانلو برای موفقیت نیاز به حمایت داریم ذوالقدر نتایج گوانگژو را در اینچئون تکرار میکنیم سرمربی تیم ملی تکواندو با مثبت ارزیابی کردن روند تیم ملی تکواندو اعلام کرد برای موفقیت در بازیهای آسیایی نیاز به حمایت همه جانبه از این رشتهتكریم خانواده شهدا باید به فرهنگ عمومی تبدیل شود
استانها شمال گیلان جوادی تكریم خانواده شهدا باید به فرهنگ عمومی تبدیل شود رشت – خبرگزاری مهر رئیس ستاد کنگره سرداران و هشت هزار شهید گیلان از وجود 11 مادر سه شهید در استان خبر داد به گزارش خبرنگار مهر سرهنگ ابراهیم جوادی عصر شنبه در جلسه ستاد کنگره شهدا افزود امسالنامه دفتر رهبر انقلاب به مدیران ارشد کشور درباره محیط زیست تهران/حقانی:برای حفظ باغات برنامه داریم
نامه دفتر رهبر انقلاب به مدیران ارشد کشور درباره محیط زیست تهران حقانی برای حفظ باغات برنامه داریم نگرانی برای باغها و فضای سبز باقی مانده در پایتخت فراگیر شده است بطوریکه استاندار تهران از نامهای خبرمی دهد که از دفتر مقام معظم رهبری برای حفظ محیط زیست پایتخت به مدیران ارشد کشوشمار شهدای فلسطینی به 604 نفر رسید/ دیدار کری و العربی درباره برقراری آتشبس
بین الملل آفریقا و خاورمیانه آخرین تحولات فلسطین شمار شهدای فلسطینی به 604 نفر رسید دیدار کری و العربی درباره برقراری آتشبس منابع فلسطینی دقایقی پیش از افزایش شمار شهدای فلسطینی به 604 نفر خبر دادند به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پایگاه فلسطین الیوم با ادامه حملات وحشیانهدیدار اعضای مجلس اعلای اسلامی عراق با خانوادههای شهدا
دیدار اعضای مجلس اعلای اسلامی عراق با خانوادههای شهدا خبرگزاری رسا ـ اعضای مجلس اعلای اسلامی عراق با خانوادههای شهدا دیدار و خواستار صبر در برابر مصیبتها شدند به گزارش خبرگزاری رسا تعداد از اعضای مجلس اعلای اسلامی عراق به ریاست حجت الاسلام سید حسن الحکیم به دیدار خانو-
سینما و تلویزیون
پربازدیدترینها