واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: مطبوعات خوانسار با بیش از نیم قرن پیشینه خوانسار- ایرنا- شهرستان خوانسار یکی از پیشتازان عرصه مطبوعات و روزنامه نگاری استان اصفهان به شمار می آید.
از زمان صفویه شهر خوانسار نیز پا به پای شهرهای بزرگ به مرکز علم و فقاهت تبدیل شد و همپای اصفهان مدارس علمی و دینی در آن احداث شد.
با افزایش دایره علوم و سواد آموزی مردم این شهر، هنر خوشنویسی رواج یافت و بسیاری از خطاطان بنام کشور در زمان قاجار در این منطقه رشد یافتند.
حضور خوانساری ها در مراکز علمی و فرهنگی موجب آشنایی و پیشگام شدن آنها در عرصه چاپ و انتشارات شد تا جایی که نخستین کتاب داستان کودکان، نخستین نشریه ورزشی به نام تندرستی و ده ها نشریه کشوری را منتشر کردند.
در سال 1330 نخستین نشریه رسمی با نام آوای خوانسار به مدیر مسئولی تقی قاضی و در آستانه انتخابات مجلس شورای ملی در این شهر منتشر شد.
این نشریه که بیشتر مطالب آن درباره درگیری های دو نامزد انتخاباتی کریم آبادی و معظمی بود با استقبال خوبی از طرف اهالی روبرو شد.
البته قبل و پس از آنهم اخبار مربوط به خوانسار در نشریه های دیگر کشور از جمله روزنامه های اطلاعات و کیهان بازتاب داشت و خبرنگارانی از جمله مصطفی مدنی، اعظمی و برادران امیری، اخبار خوانسار را برای این روزنامه ها تهیه می کردند.
عزت الله امیری از پیشکسوتان عرصه خبرنگاری در شهرستان خوانسار و نماینده روزنامه اطلاعات در دهه 30 و 40 و نیمه 1350 هجری شمسی در خوانسار است که آرشیوی بسیار غنی از آثار خود در روزنامه های آن زمان را نگهداری می کند.
وی در گفتگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: در آن زمان یعنی در آغاز دهه 1330 هجری شمسی با توجه به علاقه ای که به کار مطبوعات و خبرنگاری داشتم وارد این عرصه شدم و به مدت 25 سال به کار خود ادامه دادم .
امیری افزود: در آن سال ها تعداد روزنامه هایی که به خوانسار می آمد 30 الی 40 نسخه روزنامه اطلاعات بود و از نشریات دیگر همچون تهران مصور، سپید و سیاه، اقلیم، توفیق، بانوان و اطلاعات هفتگی هم نمایندگی داشتیم و در شهر توزیع می کردیم.
وی گفت: در آن سال ها کار خبرنگاری شغلی جذاب و بسیار محترم بود و خبرنگاران از قدرتمندترین و بانفوذترین افراد شهر به حساب می آمدند.
در سالهای قبل از انقلاب و پس از آن یک عکاس خبری با نام عزت الله شفیعی وقایع تاریخی و ماندگار این شهر را به تصویر کشید و در روزنامه اطلاعات به چاپ رساند و همپای او افرادی همچون صانعی و شاهولایتی در روزنامه های کیهان و جمهوری اسلامی اخبار خوانسار را منعکس می کردند.
پس از دهه هفتاد نشریه هفتگی «خوانسار امروز» به مدیر مسئولی «خسرو دهاقین» کار خود را آغاز کرد و پس از مدت کوتاهی به دلیل عدم حمایت مردم و مسئولین، انتشار آن متوقف شد.
نشریه «میر» از دیگر نشریات این شهرستان است که بصورت ماهنامه و به مدیر مسئولین دکتر ولی الله میرمحمدی در تهران منتشر می شود.
نشریه دو فصلنامه «ذلال چشمه ساران» به مدیر مسئولی رضاعلی رضایی و منتسب به انجمن ادبی وهاج خوانساری نیز از دیگر نشریاتی است که در این شهر منتشر می شود و در اختیار علاقه مندان به حوزه شعر و ادب فارسی قرار می گیرد.
نشریه پارچین به مدیر مسئولی حسینعلی مهدی بصورت دو ماهنامه از سال 1392 انتشار یافت .
خانه مطبوعات و خبرنگاران خوانسار در سال 1386 جهت سامان دهی به اوضاع خبرنگاران و روزنامه نگاران این شهرستان تحت نظر خانه مطبوعات و خبرنگاران استان اصفهان کار خود را آغاز کرد.
دبیر خانه مطبوعات و خبرنگاران خوانسار به ایرنا گفت: این خانه اقدام به ایجاد کلاسهای آموزشی از جمله وبلاگ نویسی برای مسئولین و خبرنگاران و علاقه مندان به حوزه خبر برای نخستین بار در سطح شهرستانهای استان اصفهان کرد .
حسینعلی مهدی افزود: خانه مطبوعات خوانسار با ایجاد شور و نشاط در میان جوانان توانست خوانسار را به یکی از شهرهای پر طرفدار وبلاگ نویسی در استان و حتی کشور تبدیل کند که نسبت به جمعیت آن اکنون حدود 400 وبلاگ نویس دارد.
وی بیان داشت: اکنون بیش از شش پایگاه اطلاع رسانی و خبرگزاری محلی در خوانسار فعال است .
مهدی گفت: در سال 1384 نخستین دکه مطبوعاتی در خوانسار افتتاح شد که با حمایت شهرداری تا کنون توانسته است به فعالیت خود ادامه دهد.
وی با اشاره به اینکه در شهرستان خوانسار استقبال از مطبوعات و مجلات بسیار کمرنگ است، استفاده از اینترنت و فضای مجازی، عدم علاقه مندی به مطالعه و عدم حمایت مسئولین ادارات و ارگانهای دولتی از مطبوعات را از عوامل آن عنوان کرد.
وی توزیع مطبوعات در خوانسار را کمتر از 100 نسخه در روز دانست و اظهار کرد: همین تعداد نشریه با توجه به اینکه به روز هم توزیع می شود، مقادیر قابل توجهی از آن برگشت می شود که جای تاسف دارد.
وی افزود: اکنون نشریات مکتوب محلی با مشکلات مالی روبرو هستند که حتی ماهنامه ها برای تامین هزینه چاپ دچار مشکلات بسیار زیادی هستند.
مهدی گفت: با وجود سایتهای مختلف خبری ، مردم توجه چندانی به رسانه های مکتوب ندارند و همین امر موجب کمرنگ شدن نقش رسانه های مکتوب به ویژه رسانه های محلی در توسعه و پیشرفت شهرستان ها شده است .
شهرستان خوانسار با حدود 33 هزار نفر جمعیت در 150 کیلومتری شمال غربی اصفهان است.
گ / 7142 / 556/7148/
13/05/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]