واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
فرهنگ و هنر > تئاتر
«مکتب تهران» کارگاه تابستانی میگذارد/ پرهیز از افزودن خلاقیتهای اضافی به متن
مسئول مؤسسه فرهنگی و هنری «مکتب تهران» در آستانه برگزاری کارگاههای اجرایی این مکتب در فصل تابستان، «تأویل» را موضوع این دوره از کارگاهها ذکر کرد و موضوع آن را آموزش مواجهه درست با یک متن نمایشی و پرهیز از اضافه کردن خلاقیتهای اضافی دانست.
جلال تهرانی در آستانه برگزاری کارگاههای اجرایی «مکتب تهران» با موضوع «تأویل» به خبرنگار مهر گفت: هر دوره کارگاههای اجرایی «مکتب تهران» موضوعی دارد که محور آن دوره قرار میگیرد. در سالهای گذشته «شخصیت» و «میزانسن» را محور برگزاری کارگاهها قرار دادیم و موضوع مدنظر کارگاه پیشرو هم «تأویل» است.
وی ادامه داد: در کارگاههای فصل تابستان «مکتب تهران» 7 استاد به موضوع «تأویل» و نحوه پرداختن به آن در رشتهها خود، میپردازند. تأویل ارتباط خیلی نزدیکی با مسأله خوانش متن دارد.
این کارگردان شناخته شده تئاتر یادآور شد: عمدهترین ضعف در کارگردانی تئاتر خلاقیتهای اضافهای است که هر کدام از کارگردانها به دلیلی به کار تحمیل میکنند و دلیل این امر هم ضعف آنها در خوانش متن است. برخی کارگردانها از اینکه زیر سایه نویسنده قرار بگیرند ترس دارند و یا خود را خیلی بالاتر از نویسنده میدانند.
تهرانی معتقد است مواجهه درست با متن و پرهیز از افزودن خلاقیتهای اضافی به کار یکی از مهمترین نکاتی است که باید در تئاتر به آن توجه شود و این امر در کارگاههای پیشروی «مکتب تهران» مورد توجه قرار گرفته است.
کارگردان نمایش «تک سلولیها» تأکید کرد: چطور نگاه کردن به تئاتر در «مکتب تهران» مدنظر است. تئاتر هنر آموختنی نیست بلکه هنری کشف کردنی است.
مسئول برگزاری کارگاههای اجرایی «مکتب تهران» درباره دلایل انتخاب استادهایی از گرایشهای مختلف برای تدریس در کارگاهها، توضیح داد: یکی از استراتژیهای ما از اولین دورهها این بوده که هنرجوها را در معرض طرز فکرهای مختلف قرار دهیم. هنرجوها باید مناسبات و ارتباط بین گرایشهای مختلف را کشف کنند.
تهرانی درباره نحوه انتخاب موضوع محوری هر کدام از کارگاههای اجرایی «مکتب تهران» متذکر شد: درست این است که موضوع محوری هر دوره کارگاهها از طریق آسیب شناسی تئاتر و اینکه در چه جاهایی از تئاتر با کمبود مواجه هستیم، انتخاب شوند اما در حال حاضر به هر کجای تئاتر که نگاه میکنیم با کمبود مواجه هستیم. امیدوارم در آینده به لحاظ کمبودهای تئاتر محدود شویم تا موضوعات از طریق آسیب شناسی انتخاب شوند.
وی درباره خروجی کارگاههای اجرایی فصل تابستان «مکتب تهران» گفت: 10 روز پایانی کارگاهها که در اصل اختتامیه این فصل خواهد بود، هر کدام از پروژههای مدنظر در این دوره اجرا خواهند داشت. همچنین پوسترهایی که در کارگاه گرافیک این دوره طراحی میشوند، نمایش داده خواهند شد.
مسئول مؤسسه فرهنگی و هنری «مکتب تهران» درباره مکان برگزاری کارگاههای اجرایی «مکتب تهران» با موضوع «تأویل» یادآور شد: ما با سالنهای و مکانهای زیر نظر وزارت ارشاد، شهرداری و نهادهای دیگر رایزنی میکنیم و امیدواریم بتوانیم در فضایی که متعلق به «مکتب تهران» نیست این کارگاهها را برگزار کنیم. اگر قرار باشد در مکانی متعلق به «مکتب تهران» فعالیتها را برگزار کنیم، روزی که «مکتب تهران» مکانی ثابت نداشته باشد به ناچار فعالیتها تعطیل خواهند شد از این رو قصدمان این است در سالنی که متعلق به «مکتب تهران» نیست فعالیتها را انجام دهیم.
کارگاه بازیگری با حضور پرویز پورحسینی به عنوان مربی ثابت و حمیدرضا اردلان، محمدرضا اصلانی، علی باباچاهی، قباد شیوا، سودابه فضایلی و محمود فلامکی به عنوان مربیان پیوسته، کارگاه نمایشنامه نویسی با حضور محمد چرمشیر به عنوان مربی ثابت و حمیدرضا اردلان، محمدرضا اصلانی، علی باباچاهی، قباد شیوا، سودابه فضایلی و محمود فلامکی به عنوان مربیان پیوسته، کارگاه کارگردانی با حضور جلال تهرانی به عنوان مربی ثابت و حمیدرضا اردلان، محمدرضا اصلانی، علی باباچاهی، قباد شیوا، سودابه فضایلی و محمود فلامکی به عنوان مربیان پیوسته و کارگاه گرافیک نیز با حضور مازیار تهرانی و مجید کاشانی به عنوان مربیان ثابت برگزار میشوند.
در کارگاه گرافیک نیز حمیدرضا اردلان، محمدرضا اصلانی، قباد شیوا و سودابه فضایلی مربیان پیوسته هستند.
۱۳۹۳/۵/۱۰ - ۱۰:۱۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]