تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 7 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):نصيحت و خيرخواهى از حسود محال است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1834751312




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تویسرکان، معدن طلای زرین - وحید الوندی


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: تویسرکان، معدن طلای زرین - وحید الوندی در عصری که تبلیغات و برجسته سازی توانمندی ها با استفاده کارشناسانه و هدفمند از ابزار رسانه های متنوع به کامیابی های و موفقیت های اقتصادی، فرهنگی و حتی سیاسی گره خورده، بسیاری از ظرفیت ها و قابلیت های مختلف کشور به دلیل عدم بهره وری از این ابزار ناشناخته مانده است.


برخی مناطق پرجاذبه و تحول زا تاکنون آنچنان که بایسته است موفق به معرفی قابلیت های خود در حوزه های متنوع گردشگری، تاریخی و فرهنگی، محصولات برجسته کشاورزی، فرصت های اقتصادی و سرمایه گذاری و عرصه های اثرگذار در دست یابی شتابان به روند توسعه پایدار، نشده اند.
کم نیستند هموطنان ایرانی که با شنیدن عبارت ˈطلای سبزˈ به مدد گردش ذهن و تفکر خود نام شهرستان تویسرکان را از خاطر می گذرانند و گردوی تویسرکان را در ذهن خود مجسم می کنند.
گردویی که یا حلاوت طعم بی نظیر و کیفیت مرغوب آن را با وجود خود چشیده و احساس می کنند و یا حداقل نام تویسرکان را به واسطه محصول کم نظیر و با کیفیت گردویش شنیده اند.
ادعای نابجایی نیست اگر بگوییم که این تویسرکان است که به واسطه محصول ممتاز، مغذی و سرشار از منفعت های خوراکی و صنعتی گردویش در میان مردم ایران نامی برای خود دست و پا کرده و این گردو نیست که شهرت ملی و حتی جهانی خود را از نام تویسرکان گرفته است.
گردو یک محصول کشاورزی با مزایای کم نظیر خوراکی است که سرشار از امگا 3، پروتئین، قند، آب، ویتامین های بی و ای، فیبر و املاح معدنی است و میزان فسفر موجود در آن حتی با میزان فسفر موجود در گوشت ماهی و تخم مرغ برابری می کند.
گردو به دلیل برخورداری از نوعی اسیدهای چرب ویژه، در تنظیم کلسترول خون و کاهش آن اثر گذار است و تاثیران آن بر روی هوشمندی و کارکرد مغز انسان غیرقابل انکار است.
علاوه بر مغز گردو، چوب و حتی برگ های درخت آن از مصارف خوراکی، صنعتی و دارویی برخوردارند و پوست سبز رنگ آن با توجه به وجود مواد طبیعی رنگی در تولید رنگدانه های طبیعی و مواد پروتئنی به کار گرفته می شوند.
پوست چوبی گردو به عنوان ماده ای اولیه برای ˈپولیش و تمیز کردن فلزات نرم، پلاستیک ها، چوب و سنگ کاربرد دارد و در تصفیه فاضلاب و جدا سازی فلزات سنگین از آب به صورت مستقیم قابل استفاده است.
اکنون استان همدان به تنهایی 15 درصد از مجموع تولید محصول گردوی کشور را به خود اختصاص داده و در این میان شهرستان تویسرکان با برخورداری از پنج هزار و 600 هکتار باغات گردو بیش از 20 درصد از تولیدات گردوی استان همدان را در اختیار دارد.
بر اساس اعلام رسمی وزارت جهاد کشاورزی متوسط تولید گردو در هر هکتار از باغات گردوی کشور دو هزار و 379 کیلوگرم است در حالی که این میزان در شهرستان تویسرکان به ازای هر هکتار به چهار هزار کیلوگرم می رسد.
همچنین بر اساس آمار رسمی و معتبر این وزارتخانه گرچه استان همدان پس از استان کرمان بیشترین میزان باغات گردوی کشور را به خود اختصاص داده اما گردوی تویسرکان به لحاظ مرغوبیت نه تنها در کشور بلکه در سطح اول جهانی با حضور رقبایی مانند آمریکا، فرانسه، چین و ژاپن قرار دارد و در بازارهای فروش بین المللی به عنوان یکی از مرغوبترین محصولات شناخته می شود.
در عرصه تجارت محصولات کشاورزی و رقابت های اقتصادی، گردو به دلیل برخورداری از مزایا و ویژگی های خوراکی و جنبی اش از اهمیت بالایی برخوردار است و این اهمیت بیشتر می شود که بدانیم بر اساس یافته های علمی معتبر و ذائقه بازارهای فروش منطقه ای و جهانی، مرغوبترین و با کیفیت ترین محصول گردوی جهان در ایران و در تویسرکان پرورش می یابد.
تویسرکان امروز معدن غنی و شگرفی از طلای زرین در دل کوه الوند در جنوب همدان است، طلای زرینی که می تواند نماد جام زرین شکوفایی اقتصادی در منطقه، کشور و در عرصه بین الملل باشد.
اما یک سوال و آن اینکه، تاکنون چقدر برای معرفی این محصول چند منظوره کشاورزی و برند سازی گردوی تویسرکان در مجامع و بازارهای فروش داخلی و خارجی فعالیت های هدفمند و سازماندهی شده صورت گرفته است؟
آیا تا کنون آنچنان که بایسته است موفق شده ایم چشمان مشتریان جهانی را به درخشش طلای زرین تویسرکان جلب کنیم و این معدن طلای تجدید شونده خدایی را در راستای شکوفایی صنایع تبدیلی، شکوفایی اقتصادی، بهبود فضای کسب و کار و رونق بیش از پیش صنعت درآمدزای گردشگری به کار گیریم؟
تویسرکان در سال های اخیر دو بار شاهد برگزاری جشنواره ملی گردو بود؛ جشنواره هایی که گرچه برگزاری آنها برای تویسرکان بی ره آورد نبوده اما اکنون خروجی های اثر گذار آن در بخش های متنوع مرتبط با محصول گردو مانند تلاش های جدی و دامنه دار در زمینه تجاری سازی کلان این محصول، سامان دهی صنایع تبدیلی مرتبط با گردو و برند سازی جهانی دیده نمی شوند.
اگر چه در کشور پهناور ایران تولید گردو مختص به تویسرکان نیست و بسیاری از مناطق مستعد و برخوردار از آب و هوای معتدل کوهستانی از تولیدات قابل توجهی از لحاظ کمیت و کیفیت در این بخش برخوردارند اما نکته قابل تامل در این میان تلاش های برخی مناطق دیگر کشور در زمینه معرفی خود به عنوان پایتخت تولید گردوی کشور است که داشته هایی به مراتب کمتر در این زمینه و سطح مرغوبیت نازل تر به محصول گردوی تویسرکان را در اختیار دارند.
این تلاش ها در حالی صورت می گیرد که به نظر می رسد همچنان که انتخاب عبارت طلای سبز با کمی بد سلیقگی و سطحی نگری به پوست سبز رنگ گردو توجه داشته و مغز طلایی رنگ گردو به عنوان میوه اصلی این محصول را مورد دقت قرار نداده، تلاش های صورت گرفته برای معرفی و بهره وری از این ظرفیت بزرگ تویسرکان باوجود تلاش های کارشناسان و دلسوزان همچنان از کارهای سطحی و مقطعی به فعالیت های عمقی و اثر گذار نرسیده است.
در شرایطی که بر اساس رویکردهای و سیاست های حوزه اقتصادی کشور، جذب و بهره وری از سرمایه گذاران و گسترش هدفمند تولیدات صنعتی از مهمترین راههای برون رفت از روند افزایش نرخ بیکاری و گامی اثر گذار برای ایجاد فرصت های متنوع شغلی به شمار می رود، گردو – طلای زرین تویسرکان - چه نقشی در این میان ایفا می کند؟
به نظر می رسد با تلاش های منسجم، سازماندهی شده و کارشناسانه می توان از گردو به مانند پسته که اکنون به عنوان یک محصول کشاورزی استراتژیک در بازارهای جهانی با غول های تجاری جهان مانند آمریکا رقابت می کند و ارز آوری بالایی را برای کشور به ارمغان می آورد، بهره وری حداکثری را به گونه ای ایجاد کرد که نه فقط تویسرکان بلکه کل کشور از آورده ای ارزی آن منتفع شود.
خبرنگار ایرنا مرکز تویسرکان



05/05/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن