تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 17 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص): هرگاه سفره پهن مى‏شود، چهار هزار فرشته در اطراف آن گرد مى‏آيند. چون بنده ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ووچر پرفکت مانی

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1805142057




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

ارتقای بنیه تولید ملی به مثابه راه نجات


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: ارتقای بنیه تولید ملی به مثابه راه نجات تهران- ایرنا- شرایط کنونی اقتصاد ایران به اندازه یی خطیر و حساس است که تنها در سایه یک اراده جدی و همگانی و برانگیختن مشارکت عمومی و استفاده حداکثر از ظرفیت های سرمایه انسانی موجود کشور می توان امید به برون رفت از آن و حرکت به سمت سطوحی از رونق و شکوفایی اقتصادی را تصور کرد.


ˈفرشاد مومنیˈ اقتصاددان طی مقاله ای در شماره روز شنبه روزنامه ˈاعتمادˈ می نویسد:
بزرگ ترین خطا در این مسیر آن است که این شرایط صرفا و به تنهایی محصول زیر سیستم اقتصادی تصور شود و تعامل هایی که میان حوزه اقتصاد با ساحت سیاسی، شرایط اجتماعی و مناسبت های بین المللی وجود دارد، نادیده گرفته شود.
اقدام اخیر دولت که قبل از ابلاغ مصوبات خود درباره نحوه برون رفت از شرایط کنونی ابتدا تحلیل خود از چرایی شرایط موجود را مطرح ساخته، اقدامی ارزشمند و در خور تقدیر است. همان طور که مطالبه برخورد فعال کارشناسان با این تحلیل را نیز باید مثبت ارزیابی کرد، اما از آنجایی که دولت برای نخستین بار در عرصه مدیریت اقتصادی به چنین اقدام قابل دفاعی پرداخته است، موجب شده عملا در میان گذاشتن این تحلیل با کارشناسان و متخصصان با ارائه یک سازوکار عملیاتی مشخص برای نحوه عرضه ارزیابی های کارشناسی و نیز سازوکارهای یکپارچه سازی و کاربسته عملیاتی، توصیه های مشفقانه کارشناسان در بوته فراموشی و غفلت افتاده باشد.
آنچه در این میان سهم کارشناسان است، بدون تردید انجام خواهد شد: کمااینکه طی همین چند روز اخیر اهل نظر در حوزه اقتصاد با استقبال وسیع خود به پشتیبانی از این رویکرد مثبت پرداختند و باید امیدوار بود که دولت محترم با رفع هرچه سریع تر نقص مورد اشاره سازوکارهای قابل عمل خود برای تعامل فعال تر و موثرتر با کارشناسان کشور عرضه کند.
در این میان، بدون تردید عنصر تلفیق و هماهنگ سازی نقش کلید نجات برای دولت و جامعه را بازی خواهد کرد. عنصر تلفیق یک حلقه وصل نیاز دارد که براساس آن، دولت بتواند به صورت نظام وار از راه حل های اقتصادی و غیراقتصادی پیشنهادی برای عبور از دور باطل رکود تورمی بهره جوید. این حلقه وصل چیزی جز محور قرار دادن هدف ارتقای بنیه تولید ملی نیست.
واقعیت این است که کلید اصلی به هم ریختگی های اقتصادی – اجتماعی 8 سال اخیر در ایران فهم این واقعیت است که همزمان با شکوفایی درآمدهای نفتی دولت سابق در انتخاب راهبردی خود اشتباهی فاحش مرتکب شد و اتکا به درآمدهای افزایش یافته نفتی بر محور واردات، مصرف و افزایش وابستگی نظام ملی به دنیای خارج را ترجیح داد. در اثر این اشتباه راهبردی به قاعده یی که مبنای نظریه مستحکم و روشنی دارد، تولید در ایران مقهور فعالیت های رانت جویانه، سوداگرانه، رباخوارانه و به طور کلی فعالیت های غیرمولد شد.
راه نجات کشور در کلی ترین سطح قابل تصور، فهم این مساله و هدفگذاری درست و دقیق در زمینه ارتقای بنیه تولید ملی است. همه تلاش های سیستمی دیگر که بایسته های تحقق این هدف هستند، به دنبال این ارتقای درک نظام سیاستگذاری از شرایط کنونی کشور معنا دارد. در این مسیر بدون تردید طراحی یک برنامه ملی مبارزه با فساد در زمره اقدامات اولویت دار خواهد بود.
همه دولت ها در گذشته کم و بیش سطوحی از تمایل برای مبارزه با فساد را به نمایش گذاشته بودند، اما بی توفیقی نسبی و گسترش و تعمیق فساد به ویژه طی 10 سال اخیر بازتاب برخورد غیربرنامه یی و بازتاب غفلت از ضرورت طراحی یک برنامه پیش گیرنده در زمینه فساد بوده است.
گام بعدی، افزایش هزینه فرصت مفت خوارگی و مهار آزمندی غیرمولدها به ویژه کنترل جدی دلالان پول است: چیزی که بیش از حد مستلزم ارتقای توانایی های نظارتی بانک مرکزی و نیز ایجاد تغییرات نهادی موجود است و کانون اصلی آن هم افزایش نظارت ها و برخوردهای سختگیرانه با بانک های خصوصی است.
واقعیت این است که به ویژه طی 5 سال اخیر بانک های خصوصی از طریق دامن زدن به تب سوداگری و بی اعتنایی به مصالح بخش های مولد، سهم جدی در رکود تورمی موجود داشتند. نهادهای نظارتی موجود بر فراز بانک مرکزی باید کوتاهی و تعلل ها و اشتباه های فاحش بانک مرکزی را در این زمینه به ویژه در یک سال اخیر با دقت بیشتری زیر ذره بین قرار دهند.
آنچه به دولت مربوط می شود، در آن زمینه بیش از هر چیز ناظر به کمک به مدیریت اقتصادی کشور در جهت فهم ضرورت بازگرداندن اعتماد از دست رفته تولیدکنندگان و تشویق آنها به سرمایه گذاری های مولد است.
این مساله اخیر از طریق متوقف ساختن سیاست های ثبات زدا به ویژه مساله فاجعه آفرین دست کاری قیمت های کلیدی، خودداری دولت از افزایش هزینه های تولید و بازآرایی ساختاری نهادی و نظام پاداش دهی در جهت تشویق مولدها و مهار آزمندی غیرمولدهاست.
به نظر می رسد که اهتمام دولت در این زمینه و پرهیز از اشتباه های فاحشی که در بسته انتشاریافته نیز رگه هایی از آن مشاهده می شود که سعی کرده مساله به این پیچیدگی را تک ساحتی و تک سبب بینانه نگاه کند و هنوز هم با وجود همه تجربه های رخ نموده، راه نجات را در دستکاری قیمت های کلیدی و اصرار بر باورهای ایدئولوژی زده پول گرایانه جست وجو کرده است، از این تصور خام خارج شود و برنامه یی بر محور اقتضائات بخش های مولد سامان دهد.
امید است همکاری متفکران، کارشناسان و دلسوزان کشور به اندازه اهمیتی که دارد، با استقبال رییس جمهور محترم و همکاران ایشان در مدیریت اقتصادی کشور مواجه شود.
اول**1368**



04/05/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن