واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: عضو هیات رییس اتاق بازرگانی تهران: خروج از رکود اقتصادی در سایه امنیت سرمایه گذاری محقق خواهد شد تهران - ایرنا - عضو هیات رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران گفت: خروج از رکود تابع میزان سرمایه گذاری مولد در کشور و بدنبال آن تابع امنیت سرمایه گذاری و سیاست های حمایتی دولت از بخش خصوصی است.
محمد حسین برخوردار روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار گروه اقتصادی ایرنا در خصوص نقش تجارت خارجی در برنامه های خروج از رکود اظهار داشت: کاهش ظرفیت مشارکت و توانمندی بخش خصوصی یکی از موضوعاتی است که باید در قالب یک برنامه تحلیل سیستمی مورد مطالعه و ازیابی علمی و دقیق قرار گیرد و فراز و فرودهای عوامل موثر بر آن مورد بازشناسی قرار گیرد.
رییس مجمع واردات با تبیین این موضوع که فقدان امنیت از مفهوم ریسک و عدم اطمینان مجزا است، تصریح کرد: در شرایط ریسک، فعالان اقتصادی با دو احتمال در حرکت اقتصادی خود روبرو هستند؛ که یکی سود بیشتر و دیگری سود کمتر و دیر بازده است.
برخوردار ادامه داد: در فضای عدم اطمینان، فعال اقتصادی با بیش از دو گزینه روبرو است؛ که هیچ کدام از گزینه های احتمال موفقیت و شکست در آنها مشخص نیست؛ اما در شرایط ناامنی اوضاع پیچیده تر از دو حالت قبلی است که منجر به کاهش رغبت سرمایه گذاری مولد در کشور و هدایت سرمایه ها به فعالیت های غیر مولد و یا زیرمینی می شود.
وی افزود: اغلب کارآفرینان در کشورهای در حال توسعه اعم از فعالان حوزه صنعت، خدمات و تجارت برخی اوقات برای رونق دهی به فعالیت های خود با مشکل کمبود منابع سرمایه گذاری و یا جای خالی سرمایه گذاری روبرو هستند و به همین جهت سیاستگزاران باید در خصوص تسهیل گردش مالی و امنیت سرمایه گذاری مولد در کشور اقتضائات مورد نیاز را لحاظ کنند.
وی اضافه کرد: ضرورت این موضوع در شرایط مدیریت فشار تحریم ها آشکار تر است، چرا که شرایط تحریم، موقعیت خاص و ویژه ای را ایجاد ساخته که مدیریت آن نیازمند بازشناسی مجدد برخی مولفه های اقتصادی است.
رییس مجمع واردات با اشاره به این موضوع که رد و تاییدهای متوالی هر بخشنامه، امنیت سرمایه گذاری را مخدوش می کند، اظهار داشت: بخش خصوصی برای پیشبرد اهداف اشتغالزایی که بر عهده آن گذاشته است نیاز به امنیت سرمایه گذاری دارد.
به گفته برخوردار، در پیش گرفتن سیاست های حمایتی برای کاهش میزان ریسک ناشی از فقدان ثبات قوانین می تواند تضمین کننده امنیت سرمایه گذاری باشد.
وی، حصول اطمینان از قوام تأمین مواد اولیه را برای کارآفرینان ضروری دانست و اظهار داشت: دغدغه اصلی کارآفرینان صنعتی، حصول اطمینان از تامین مواد اولیه است و از آنجا که بخشی از مواد اولیه در حوزه صنعت از طریق واردات تامین می شود، باید اذعان کنیم که تسهیل واردات مواد اولیه و کالاهای واسطه ای برای حفظ اشتغال صنعتی کشور و بدنبال آن خروج از رکود اقتصادی ضروری است.
برخوردار، مبارزه ریشه ای با جرایم اقتصادی را زمینه ساز امنیت سرمایه گذاری بر شمرد و افزود: این شائبه که مبارزه با فساد اقتصادی منجر به کاهش سرمایه گذاری در کشور می شود یک تفکر غلط و پیش و پا افتاده است، چرا که در همه جای دنیا یکی از پایه های اساسی حمایت از سرمایه گذاری قانونی و رسمی، مقابله با اقتصاد زیر زمینی و پنهان است.
اقتصام (4) ** 1574**1594
04/05/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]