واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
فیسبوک تویتر Google+ Cloob برنامه های رمضانی صدا و سیما نمره قبولی می گیرند؟ تهران-ایرنا- صدا و سیما امسال در شرایطی به استقبال ماه مبارک رمضان رفت که از میزان تولیدات خود (سریال) نسبت به سال های گذشته کاست تا از این رهگذر مجموعه های کیفی تر تولید کند.
به گزارش روز سه شنبه خبرنگار حوزه رادیو و تلویزیون گروه فرهنگی ایرنا، صدا و سیما امسال برای ماه مبارک رمضان برخلاف گذشته سیاست های جدیدی را در عرصه تولید و نمایش سریال های رمضانی اتخاذ کرد که بر همین اساس سه سریال را برای ماه مبارک رمضان در نظر گرفت با این وجود این آثار با حواشی مختلفی روبرو بود.
سریال مدینه به کارگردانی سیروس مقدم که از شبکه یک سیما به روی آنتن می رود هر چند از لحاظ دکوپاژ، تصویربرداری، نورپردازی و استفاده بهینه از بازیگران اثر قابل تاملی است اما فیلمنامه سعید نعمت الله با نقاط ضعفی همراه است به گونه ای که در برخی مواقع افراد را همچون فیلم های بالیوودی یک شبه از عرش به زمین می آورد.
خانواده ای ثروتمند که دغدغه ای به جز رونق بیشتر کارخانه نداشته به یک باره پس از گرفتن نزول و ندادن اقساط ماهیانه به مسافرخانه ای در جنوب شهر پناه می برد که همین امر نشان از اغراق بیش از حد نویسنده در نگارش فیلمنامه این اثر دارد.
مادری به عنوان مدینه که در تمامی مشکلات به خدا توکل می کند به یک باره پس از مشاجراتی با روحی(یکی از بازیگران سریال) کارخانه را ترک می کند و این در حالی است که در تمام مدت سریال وی به همه نصیحت می کرد که باید صبور بود و مقاومت کرد.
رفت و آمدهای مکرر از شمال به تهران در سریال به گونه ای است که انگار این سفرها درون شهری بوده و علاوه بر اینکه هیچ خستگی را ایجاد نمی کند زمان خاصی را هم سپری نمی کند.
تناقض هایی اینچنینی هر چند در این سریال به وضوح دیده می شود اما به سبب ایفای نقش بسیار زیبای پریوش نظریه ، شبنم مقدم و مهدی سلطانی این اثر را در صف واجدین شرایط برای انتخاب بهترین اثر سریال ماه رمضان امسال قرار داده است.
در مجموع مدینه تلنگری است به آن آرمان شهر و مدینه فاضله اخلاقی که فراموش شده است؛ مدینه دعوت مخاطب به تامل و تلنگر خویش است تا کمی به چگونه بودن و شدن خویش بیاندیشد و فضیلت های زیست اخلاقی را فراموش نکند.
مجموعه هفت سنگ سریال دیگر صدا و سیما در ماه رمضان امسال است که این سریال نیز با حاشیه هایی مانند کپی کردن سناریوی داستان از یک اثر خارجی روبرو است.
هر چند این حواشی طی روزهای نخست سریال بسیار در جراید خودنمایی می کرد اما نو بودن این اثر علی رغم دنباله دار نبودنش سبب شده تا امروز مخاطبان بسیاری رضایت خود را از این مجموعه اعلام کنند و هر شب پس از افطار در انتظار این سریال بنشینند که شاید بتوان این موضوع را وابسته به سلیقه، ذائقه و انتظار مخاطب دانست.
هفت سنگ در هر قسمت مضمونی انسانی، خانوادگی و در پی آن اجتماعی را دنبال می کند؛ مضمونی محوری که داستان زندگی هر سه خانواده حاضر در داستان آن را دنبال کرده و در نهایت سبب یک نتیجه گیری و برآیندی واحد می شوند.
حضور بازیگرانی تکراری با شخصیت و تیپ های متفاوت در دو سریال رمضانی صدا و سیما همچون شبنم مقدمی و مهدی سلطانی( که اتفاقا هر دو بازیگر فقط توانستند در سریال مدینه خوش بدرخشند) سبب شده تا مخاطبان آنگونه که شایسته است نتوانند با کاراکترها هم ذات پنداری کنند و این سوال مطرح شود که آیا صدا و سیما از کمبود بازیگر در مضیقه است؟
مهدی سلطانی پس از تجربه موفق دیوار این بار باز هم مقابل دوربین مقدم قرار می گیرد و نقش عبدی را بازی می کند؛ فردی که به نظر نمی رسد شخصیت مثبتی باشد و میانه های قصه حذف می شود؛ او همچنین در سریال هفت سنگ هم ایفای نقش دارد اما این بار با شخصیتی کاملا متفاوت و ریتم بازی تندتر از سریال مدینه؛ که به باور صاحبنظران نسبت به سریال های گذشته اش بازی ضعیفی ارائه کرده است.
شبنم مقدمی از نقش های اصلی مدینه نیز جزو ترکیب اصلی بازیگران سریال رمضانی شبکه سه یعنی هفت سنگ هم هست.
فاخته سومین سریالی است که صدا و سیما برای امسال از شبکه دو سیما به روی آنتن برد که روایتگر زندگی دختری است که در اول ماه رمضان به سن تکلیف می رسد و اعمال دینی بر او واجب می شود.
سریال فاخته یک ملودرام جذاب اجتماعی است که با توجه به ماموریت اصلی شبکه دو یعنی موضوع خانواده سعی کرده است در این داستان خانواده را به عنوان مدبر در امور زندگی نشان دهد این سریال دارای ریتمی تند بوده و مثل یک فیلم سینمایی است.
هر چند که پخش این برنامه نسبت به سایر سریال ها در زمان نسبتا نامناسبی بود اما بازی ثریا قاسمی، فریبا نادری، کمند امیر سلیمانی، عبدالرضا اکبری و شهرام عبدلی رضایت مخاطبانش را تا حدودی کسب کرد.
حمید بازگشا
فراهنگ(5)**9187**1569
انتهای پیام /*
ارتباط با سردبير:
[email protected]
تماس بی واسطه با مسئولین
31/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 44]