تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 12 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):ریشه های کفر سه چیز است:حرص و بزرگ منشی نمودن و حسد ورزیدن.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1836985485




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

صداوسیما در لیست بزرگترین شرکتهای زیان‌ده


واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
صداوسیما در لیست بزرگترین شرکتهای زیان‌ده




حضور سازمان صدا و سیما در میان 9 شرکت زیانده دولتی بر اساس آنچه در قانون بودجه 93 آمده در نگاه اول شگفت انگیز به نظر می رسد. چون بودجه نزدیک به هزار میلیارد تومانی و درآمد اگهی ها این انتظار را ایجاد می کند که از عهده تامین هزینه های خود برآیند.





عصر ایران: حضور سازمان صدا و سیما در میان 9 شرکت زیانده دولتی بر اساس آنچه در قانون بودجه 93 آمده در نگاه اول شگفت انگیز به نظر می رسد. چون بودجه نزدیک به هزار میلیارد تومانی و درآمد اگهی ها این انتظار را ایجاد می کند که از عهده تامین هزینه های خود برآیند.

فارغ از تورم شدید نیرو که بعضا تنها حقوق و مزایا دریافت می کنند و خروجی رسانه ای ندارند دلیل دیگر کم اقبالی به این رسانه را که موجب زیان دهی آن هم شده را می توان در نوع سیاست گذاری ها و هزینه تراشی ها و تصور نیاز به رشد کمّی به جای توجه کیفی دانست که رسانه رسمی را اگر چه به یک غول رسانه ای با ده ها شبکه بدل کرده اما از قدرت خلاقیت و تحرک آن به شدت کاسته است.

 غولی که قرار بود دست به کارهای بزرگ بزند اکنون چنان فربه شده که از بازدهی آن روز به روز کاسته می شود و قادر به رقابت با رسانه های کوچک ولی چابک و پویا نیست ولی باز طلب بودجه می کند حال آن که مشکل این غول با بلعیدن پول بیشتر حل نمی شود و مشکل جای دیگری است.

 وضعیت صدا و سیما، در میان شبکه‌های ماهواره‌ای و فضای مجازی، مانند فرستادن مشت‌زنی متوسط در برابر بوکسورهایی حرفه‌ای بر روی رینگ است؛ آن‌هم در حالی که یک دست آن مشت‌زن را بسته باشیم! حدس می‌زنید احتمالِ پیروزی‌اش چقدر باشد؟!

صدا و سیما برخی کاستی‌های آشکار دارد که اگر هر چه زودتر نسبت به برطرف کردن آنها اقدام نکند، اندک فضای امن باقی‌مانده را هم واگذار خواهد کرد. اگر تا چند وقت دیگر شبکه‌های فارسی‌زبانِ خارج از ایران و یا حتا شبکه‌های غیرفارسی‌زبان بدون بشقاب‌هایی که بر روی بام‌ها نصب می‌شوند قابل دسترسی باشند، یعنی با آمدنِ نسل جدیدی از تلویزیون‌ها و ماهواره‌ها، وضعیتِ تلویزیون ملی ما چگونه خواهد بود؟!
 
  این رسانه‌ی عظیم خود را از همکاری با فیلم‌سازان برجسته‌ی کشور محروم کرده است. در حالی که نمی‌توان با کارگردانانِ تازه‌کار به جنگ بزرگان صنعت تفریح‌سازیِ جهان رفت. از سوی دیگر، این رسانه با بی‌توجهی کامل به نیمه‌ای از تاریخ ایران ــ که اتفاقاً به خاطر کهن بودن و اسطورگیِ بخشی از آن، درون‌مایه‌های پررنگ و لعاب و جذابیت‌های تصویری بسیاری دارد ــ در عمل نیمی از توانمندی‌های ملی خود را هم از دست داده است.
 
 واقعاً قابل درک نیست که چرا تصمیم‌گیران  این رسانه‌ به جای آن که سرمایه‌های محدودشان را صرف گسترش شبکه‌ها کنند ــ که به شدت به تکرار و ابتذال کشیده شده‌اند ــ از نویسندگان و کارگردانان صاحب‌نام دعوت به همکاری نمی‌کنند تا آنها ــ با دستِ باز ــ با پرداختن به بخش‌های متنوع تاریخ و فرهنگ ایرانی مجموعه‌هایی بسازند که در ساعات پخشِ آنها ایرانیانی که رابطه‌ای با رسانه‌ی داخلی ندارند، ماهواره‌های‌شان را خاموش کنند و به دیدن این مجموعه‌ها بپردازند؟

از ساختِ مجموعه‌های تاریخی درخشانی هم‌چون «دلیران تنگستان» [در پیش از انقلاب] و «هزاردستان»، «سربداران» و «میرزا کوچک‌خان» در سال های پس از انقلاب که بگذریم، مجموعه‌های داستانی هم‌چون «سلطان و شبان»، «گرگ‌ها» و «روزی، روزگاری» هم، که نیم‌نگاهی به تاریخ و فرهنگ کشورمان داشتند، دیگر به ندرت تولید می‌شوند.

این موضوع، دو آسیب دارد: نخست آن‌که بخش بزرگی از مخاطبان رسانه‌ی ملی از دست می‌روند به طوری که دیگر اطلاق واژه‌ی ملی به این رسانه دشوار می‌نماید، و دیگر آن که خوانشِ کشورهای همسایه که دنبال مشروعیتی تاریخی می‌گردند دیر یا زود روی نگاه تاریخی و در نتیجه هویتی مخاطبانِ ایرانی‌شان تأثیر می‌گذارد.
 
به عنوان مثال، چرا نباید مجموعه‌ای تلویزیونی از داستان‌های عاشقانه یا حماسی حکیم نظامی گنجوی یا درباره‌ی زندگی‌اش بسازیم؟ حال آن که اگر حرفه‌ای ساخته شود بر روی مخاطبانش در جمهوری آذربایجان و حتی قفقاز نیز تأثیری نیکو خواهد گذاشت.

روز به روز بازگرداندن این بخش بزرگ از ایرانیان به سوی تولید داخلی و تاریخ و فرهنگ ایران دشوارتر و دشوارتر می‌شود؛ و ضربه  این بی توجهی به همه ما اسیب می رساند.را همگان خواهیم خورد.
 
 نباید به اظهارنظرهای تندروانه‌ در دو سو گوش داد و باید در کنشی ملی، هم به تاریخ سرزمین‌مان بنگریم و هم اندیشه‌های دینی اکثریت مردمان‌مان را مورد توجه قرار دهیم. فراموش نکنیم در رودررویی با جهانی که برآمده از فرهنگ یونانی است ایران‌دوستان و ایران‌دوستی می‌توانند متحد راهبردی دیگر منتقدان وضعیتِ کنونی جهان به شمار آیند، حتا اگر نگاه مهربانانه‌ای نسبت به تاریخ باستان این سرزمین وجود نداشته باشد.
 
دومین کاستی بزرگ تلویزیون ایران بی‌توجهی آن به هنر است. درست است که لایه‌های نازکی از کوشش‌های هنری ایرانیان که بعضاً گرایش‌های فکری خاصی دارند مورد توجه صدا و سیماست، اما این رسانه‌ سراسری نسبت به حضورِ پویای ایرانیان هنرمند در همه‌ی عرصه‌ها تا آن اندازه بی‌توجه است که گاه برنامه‌های نیم‌ساعته یا یک‌ساعته‌  برخی شبکه های ماهواره‌ ای فارسی‌زبان    گوی سبقت را می‌ربایند.
 
کدام یک از انبوه برنامه‌های شبکه‌های گوناگون سیمای ایران نمای نزدیکی از نگارخانه‌های کشور، به‌ویژه تهران که اکثر هنرمندان کشور در آن حضور دارند، دارد و به نقد آثار ارایه‌شده می‌پردازد؟
موسیقی‌های عامه‌پسند یا پاپ ایرانی ولو با مجوزهای رسمی منتشر شده باشند، در کجای این رسانه‌ی بزرگ جای دارند؟ هر چند به موسیقی سنتی‌مان هم، آن‌گونه که شایسته است، توجه نمی‌شود.
 
  سومین کاستی بزرگ تلویزیون ایران پخش بیش از اندازه‌  برنامه‌های استودیویی است که بسیاری از آنها شبیه هم هستند. حضور کارشناسان در حوزه های مختلف و ساخت برنامه های مناسب رادیو  افزایش بسیار داشته است، در حالی که در انتخاب این افراد هم بسیار گزینشی عمل می شود.
     
 کوتاه این که  از رسانه‌ قدرتمندی هم‌چون تلویزیون به بدترین شکل خود استفاده می‌کنیم و این‌گونه است که صدا و سیما، طبق قانون بودجه‌ی 93 و در جدول اعتبارات بودجه‌ای، در کنار هشت شرکت دیگر در فهرست شرکت‌های زیان‌ده دولتی قرار می‌گیرد.






تاریخ انتشار: ۱۹ تير ۱۳۹۳ - ۱۵:۴۸





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن