تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 12 مهر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس خشمش را برطرف سازد، خداوند كيفرش را از او بردارد و هر كس زبانش را نگه دار...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1820300083




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

مبتلایان به صرع خیار، گوجه و بادمجان نخورند


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: مبتلایان به صرع خیار، گوجه و بادمجان نخورند
کد خبر: ۴۱۶۹۱۵
تاریخ انتشار: ۲۵ تير ۱۳۹۳ - ۱۵:۱۴ - 16 July 2014


یک روانپزشک با تشریح عوامل ابتلا به صرع گفت: برخی غذاهای سرد مانند خیار، آب دوغ، گوجه و بادمجان موجب صرع می‌شود زیرا محیط خون را قلیایی می‌کند، بر عکس مصرف خرما، عسل و کشمش می‌تواند با تغییرات PH خون از بروز صرع جلوگیری کند.

به گزارش فارس، علی باغبانیان اظهار داشت: عوامل متعددی برای ابتلا به صرع وجود دارد، یکی از آنها بحث ژنتیک است. همچنین هرگونه مشکل برای مغز مانند عفونت‌های مغزی، ضربه، خونریزی، سرطان مغزی که موجب شود تا عفونت از جمجمه رد شود و به مغز برسد، می‌تواند به تشنج منجر شود.

این روانپزشک ادامه داد:‌ کم و زیاد شدن برخی مواد در خون مانند افزایش یا کاهش قند فرد را دچار تشنج می‌کند، همچنین امکان دارد در صورت کاهش اکسیژن و بر اثر سکته‌های قلبی که بر اساس آن خون به مغز نمی‌رسد، فرد دچار تشنج شود.

این متخصص حوزه بهداشت و روان گفت: ‌مصرف برخی داروها به ویژه داروهای اعصاب و روان مخصوصاً آنهایی که خواب‌آور هستند و داروی ترامادول که متأسفانه توسط جوانان به وفور مصرف می‌شود می‌تواند بدون زمینه ارثی موجب تشنج شود. حتی امکان دارد فرد در کودکی دچار صرع کودکی شود و در بزرگسالی نیز ادامه پیدا کند.

وی افزود: هنوز علت مشخصی برای تشنج مطرح نشده است و  پزشکان معتقدند، صرع طیفی است که می‌تواند از یک چشم به هم زدن چند ثانیه‌ای تا صرع‌های پشت سر هم باشد.

این روانپزشک با تأکید بر عدم قطع دارو توسط بیمار، اظهار داشت: اگر فرد دارو را قطع کند، صرع مداوم پیدا می‌کند. در 95 درصد موارد یک حمله منفرد صرعی به بیمار وارد می‌شود و حمله بعدی بیمار نامشخص است. در 5 درصد باقیمانده کسانی که دارو را قطع می‌کنند وارد فاز صرع مداوم می‌شوند و صرع پایان نمی‌پذیرد حتی ممکن است در صورت عدم درمان به مرگ منجر شود.

وی ادامه داد: برخی داروهای ضد صرع برای درمان میگرن و افسردگی هم تجویز می‌شوند و قطع ناگهانی آنها می‌تواند بروز تشنج‌های مداوم را ایجاد کند.

وی افزود: تابلوی بالینی صرع به شکل حرکتی است، اما گاهی حسی نیز بوده و فرد مبتلا موقع تشنج بوی تندی احساس یا توهم بینایی و شنوایی در او ایجاد می‌شود.

این متخصص حوزه بهداشت و روان گفت: اصطلاحی به نام «غیبت» وجود دارد که در بچه‌های دبستانی دیده می‌شود، این بچه‌ها وسط املاء نوشتن دو یا چند کلمه را جا می‌اندازند و بعد از آن می‌گویند اصلاً این کلمات را نشنیده‌اند، معلمان معمولاً از این بچه‌ها به عنوان کسانی که در باغ نیستند، یاد می‌کنند.

 وی گفت: علت این رفتار تشنج است که هوشیاری کودک را مختل می‌‌کند و همراه با علائم حرکتی و حسی نیست، متأسفانه اولیاء دانش‌آموزان و مدرسه این رفتار را به بازیگوشی کودک نسبت می‌دهند در حالی که با انجام نوار مغزی می‌توان وجود یا عدم وجود آن را روشن کرد.

وی ادامه داد: نوع دیگری از صرع وجود دارد که به آن «صرع شکمی» می‌گویند و فرد مبتلا دچار شکم‌درد شدید می‌شود و حتی ممکن است شکم او را برای معاینه باز کنند.

باغبانیان گفت:‌ مبتلایان به صرع شکمی بعد از دل‌درد دچار خواب‌آلودگی می‌شوند که این مورد نیز با نوار مغزی قابل تشخیص است.

وی با انتقاد از برخورد برخی افراد با این بیماری اظهار داشت: در برخی شهرها و روستاهای کوچک، صرع را ناشی از «جن‌زدگی» می‌دانند و اقداماتی انجام می‌دهند که موجب مزمن شدن بیماری می‌شود. در حالی که اگر این بیماری زودتر درمان شود، امکان بهبود کامل و عدم عود وجود دارد.

بر این اساس توصیه می‌شود چنانچه با این مشکل مواجه شدند به پزشک مراجعه کنند تا پس از معاینه اولیه و انجام نوار مغزی وجود صرع مشخص شود.

این روانپزشک تصریح کرد: باید خانواده و بیمار توجیه شوند که درمان صرع طولانی مدت است و مصرف دارو حتماً باید با نظر پزشک باشد، زیرا برخی از این داروها عوارض خونی و چاقی ایجاد می‌کند، بنابراین ضمن مصرف دارو باید معاینه بالینی و آزمایشهای خونی نیز انجام شود.

وی افزود: ممکن است فرد پشت فرمان و موقع رانندگی دچار تشنج شود، یا موقع شنا کردن حملات تشنجی به او دست دهد که به از دست دادن جان بیمار منجر می‌شود. بنابراین صرع بیماری مهمی است که باید برای درمان آن اقدام کرد.

باغبانیان ادامه داد: داروهای مختلفی در این زمینه وجود دارد و اگر فرد دچار عارضه شد، به هیچ‌ عنوان نباید آنها را قطع یا کم کند، همچنین تغییر در داروها و زمان مصرف آنها حتماً باید زیر نظر پزشک باشد.

وی افزود: از نظر علمی داشتن رژیم غذایی برای مبتلایان به صرع اثبات نشده است، اما تجربه درمانگاهی نشان داده است که برخی غذاهای سرد مانند خیار، آب دوغ، گوجه و بادمجان موجب صرع می‌شود زیرا محیط خون را قلیایی می‌کند، بر عکس مصرف خرما، عسل و کشمش می‌تواند با تغییرات PH خون از بروز صرع جلوگیری کند.

این متخصص حوزه بهداشت و روان بی‌خوابی را یکی از عوامل عمده بروز تشنج دانست و اظهار داشت: توصیه می‌شود مبتلایان به صرع بیش از دو ساعت جلوی تلویزیون و لپ‌تاپ ننشینند، نور منقطع مانند مهتابی‌‌هایی که خاموش و روشن می‌شود، نباید به این افراد برخورد کند زیرا می‌تواند به تشنج منجر شود.

وی خاطر نشان کرد: استرس نقش مهمی در تشدید صرع دارد، همچنین به لحاظ قانونی چنانچه فرد مبتلا به صرع قصد ازدواج دارد باید همسر آینده خود را از بیماری‌اش باخبر کند. این بیماری منعی برای ازدواج ندارد و فرد می‌تواند زندگی معمولی خود را داشته باشد به شرط اینکه با مصرف به موقع داروها و زیر نظر پزشک بیماری را کنترل کند.












این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن