تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 4 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هرگاه از رسول اكرم صلى‏الله‏عليه‏و‏آله چيزى تقاضا مى‏شد، اگر ايشان آن را مى‏خواستن...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1844150316




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

نگاه ویژه برنامه ششم توسعه به بیمه منابع طبیعی و کشاورزی الزامی است


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

کارشناس منابع طبیعی: نگاه ویژه برنامه ششم توسعه به بیمه منابع طبیعی و کشاورزی الزامی است تهران - ایرنا - کارشناس ارشد منابع طبیعی گفت: برای حفظ و صیانت از منابع طبیعی کشور، لزوم نگاه ویژه مسئولان به بیمه منابع طبیعی و کشاورزی یک ضرورت است که باید در تدوین برنامه ششم توسعه مورد توجه قرار گیرد.


رامین امینی زارع روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا افزود: طبق گزارش سازمان ملل در سال 2003 از 40 نوع بلایای طبیعی ثبت شده در جهان، 31 نوع آن در فلات ایران رخ داده و از این رو باید در رویارویی با این خطرات چاره ای برای جبران بخشی از خسارت ها دیده شود که این امر تنها با توسعه و خدمات رسانی مناسب بیمه ای امکان پذیر خواهد بود.
وی اظهار داشت: در این راستا مکانیزم بیمه تنها ساز و کار نظام مند شناخته شده به عنوان مدیریت ریسک در عرصه های منابع طبیعی و کشاورزی است که این مکانیزم دارای مزیت جایگزینی مدیریت ریسک به جای مدیریت بحران، امکان پیش بینی خطر و برآورد هزینه های حق بیمه و غرامات و کاهش مخاطرات اخلاقی مرتعداران نسبت به کمک های اندک بلاعوض می باشد.
امینی زارع تصریح کرد: سه دهه از تصویب قانون بیمه منابع طبیعی و کشاورزی در مجلس شورای اسلامی کشور می گذرد، اما مراتع کشور بیش از یک دهه از غرامت ناشی از خشکسالی، تگرگ و سیل بهره مند نشده است.
وی اضافه کرد: بیمه مراتع کشور قراردادی است که مطابق مفاد آئین نامه ها و دستورالعمل های مربوطه با دریافت حق بیمه معین و به منظور تأمین و جبران بخشی از خسارت های وارده به مراتع ییلاقی، قشلاقی و میان بند کشور که در اثر عوامل مشخص و در مقطع زمانی مندرج در آئین نامه بین بیمه گذار و صندوق بیمه کشاورزی و سایر شرایطی که در قرارداد فی مابین تعیین شده، منعقد می شود.
امینی زارع تاکید کرد: طبق قانون بیمه کشور مراتعی قابلیت بیمه شدن را دارند، که هدف از نگهداری و بهره برداری از آن تولید علوفه و کسب منفعت و تولید اقتصادی باشد.
به گفته وی، این در حالیست که بیمه مراتع در ایران پیشینه زیادی ندارد و تاکنون بیش از 2 میلیون هکتار از مراتع کشور تحت پوشش بیمه ای قرار گرفته است، اما لزوم گسترش پوشش بیمه ای در بخش مرتع می تواند آغاز مناسبی برای حفظ و صیانت منابع طبیعی و توسعه فرهنگی و اقتصادی تلقی شود.
وی، پرداخت سهم دولت در حق بیمه را یکی دیگر از چالش های پیش روی بیمه منابع طبیعی و کشاورزی کشور عنوان کرد و گفت: انتظار می رود رفع این مشکل در برنامه ششم توسعه در اولویت برنامه های دولت قرار گیرد.
این کارشنان منابع طبیعی با اشاره به شرایط بیمه منابع طبیعی و کشاورزی آمریکا افزود: این کشور به عنوان بزرگترین اقتصاد جهان و دارای مساحتی شش برابر ایران با تنوع اقلیمی و آب و هوای متنوع با انواع ریسک های طبیعی در پهنه های منابع طبیعی، مرتعی و کشاورزی روبرو است، اما صنعت بیمه بیش از 100 سال است که در آن رونق و رواج دارد.
وی با بیان این که، آمریکا از سال 1930 در بخش منابع طبیعی و کشاورزی دارای تشکیلات بیمه ای شد و 70 درصد از حق بیمه متعلقه به این بخش از دولت فدرال به شکل یارانه تامین می شد، گفت: همچنین تشکیلات بیمه ای مراتع آمریکا زیر نظر آژانس مدیریت ریسک وابسته به وزارت کشاورزی و مورد حمایت خزانه داری کل آن کشور قرار دارد.
به گفته این کارشناس منابع طبیعی، در سال 2015 میزان یارانه دولت آمریکا در بخش بیمه منابع طبیعی و کشاورزی نزدیک به 2 میلیارد دلار بود.
وی با بیان این که، در مطالعات تطبیقی می توان نقاط مثبت را متناسب شرایط کشور استخراج و اجرا کرد، گفت: آمریکا دارای مشابهات اقلیمی زیادی با ایران است، از این رو بیمه منابع طبیعی و کشاورزی هر دو کشور باید مورد تحقیق و بررسی و نتیجه آن توسط بخش اجرایی در دستور کار قرار گیرد.
وی افزود: ایران دارای حدود 84 میلیون هکتار مرتع است که پوشش گیاهی آن علفی چند ساله، بوته ای، درختچه ای و به ندرت دارای درختان پراکنده بوده و در فصل چراء به طور صرف مورد تعلیف دام قرار می گیرد و همچنین دارای کار کردهای متعددی از قبیل حفظ آب و خاک، ارزش های زیست محیطی و در صورت فراهم بودن شرایط یکی از منابع تأمین غذای دام اهلی و وحوش بیابان است.
این کارشناس منابع طبیعی اضافه کرد: مراتع بیش از 52 درصد از سطح کشور را تشکیل می دهند که بیش از هفت هزار گونه گیاه دارویی و صنعتی در قلمرو آن رشد می کند که ارزش ریالی آن بیش از 2 میلیارد دلار در سال است.
وی تاکید کرد: همچنین مراتع در حفظ خاک و جلوگیری از فرسایش، تنظیم گردش آب در طبیعت، تأمین علوفه مورد نیاز دام، تولید محصولات دارویی و صنعتی، حفظ ذخایر ژنتیک گیاهی و جانوری نقش اساسی دارند.
امینی زارع بیان داشت: در حال حاضر سرانه مرتع در کشور 32/1 هکتار و سرانه جهانی آن 82/0 هکتار است، 25 درصد ارزش هر هکتار مرتع مربوط به تولید علوفه و 75 درصد آن مربوط به ارزشهای زیست محیطی است.
وی با بیان این که، طبق برآوردهای صورت گرفته حدود 7/10 میلیون تن علوفه در شرایط بارش نرمال در مراتع کشور تولید می شود، گفت: حفظ، احیاء، توسعه و بهره برداری از مراتع بیش از آن که از دیدگاه تعلیف دام دارای اهمیت باشد، از نظر زیست محیطی ارزشمند خواهد بود.
امینی زارع جمعیت دامی کشور را حدود 124 میلیون واحد دامی عنوان کرد و گفت: حدود 83 میلیون واحد دامی آن وابسته به مرتع هستند و این در حالیست که مراتع موجود کشور تنها می تواند خوراک 37 میلیون واحد دامی در مدت هفت ماه یا 6/24 میلیون واحد دامی در مدت یک سال را تأمین کنند.
وی افزود: طبق این آمار در حال حاضر بیش از 2/2 برابر ظرفیت مجاز از مراتع کشور بهره برداری می شود و معیشت حدود 916 هزار خانوار روستایی و عشایری به بهره برداری از مراتع وابسته است.
وی گفت: بدین ترتیب افزایش تعداد بهره بردار و دام سبب شده که استفاده از مراتع به شکلی غیراصولی افزایش یافته در همین راستا سازمان جنگل ها برای نظارت و کنترل بهره برداری از مراتع کشور تاکنون اقدامات قابل توجهی را جهت بهبود و اصلاح وضعیت مراتع کشور به اجرا درآورده است.
اقتصام(4)9186**1594

انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير


[email protected]




23/04/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن