واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: بی بی سی:
تورم در "هند" به حدود 10 درصد رسید / یارانه های دولتی عامل اصلی تورم زا
بارزترین مشکل اقتصادی هند، رشد اقتصادی ضعیف این کشور است و این در حالی است که افزایش قیمت مواد غذایی علت اصلی افزایش نرخ تورم نیز شده است.
به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران به نقل از بی بی سی، "نارنیدا مودی" نخست وزیر هند اعلام کرده است برای بازگرداندن اقتصاد این کشور به مسیر درست به داروی تلخ نیاز است. مودی در ماه مه با وعده اصلاحات اقتصادی به قدرت رسید.
دولت جدید هند ، بودجه اول خودش را ارائه می کند تا مشخص شود داروی تلخ مدنظر مودی چیست و او چه سیاست های اقتصادی را برای سال مالی آینده مدنظر دارد.
بارزترین مشکل اقتصادی هند، رشد اقتصادی ضعیف این کشور است. براساس آمار منتشر شده دولتی، رشد تولید ناخالص داخلی هند در سال گذشته منتهی به آوریل 2014 ، فقط 4.7 درصد بود.
این رقم، ضعیف ترین رشد اقتصادی هند در یک دهه اخیر بود. این رقم نیمی از میزان رشد اقتصادی لازم برای تولید فرصت های شغلی برای جوانان هندی است.
براساس برآوردها ، هر ماه حدود یک میلیون نفر جدید وارد بازار کار هند می شوند. مشکل دیگر هند، تورم در این کشور است. در سال گذشته مالی منتهی به ماه آوریل، تورم در هند به 9.49 درصد رسید.
افزایش قیمت مواد غذایی علت اصلی افزایش نرخ تورم در هند است. این مسئله به شدت عرصه را برای زندگی مردم معمولی هند تنگ کرده است. مردم هند برای زندگی خود به یارانه های دولتی متکی هستند که در بخش های سوخت و مواد غذایی و کودهای شیمیایی بسیار مهم است.
اما اعطای همین یارانه ها سبب شده است توان مالی دولت هند بسیار کاهش یابد. سازمان های اعتبارسنجی بین المللی هشدار داده اند اگر دولت هند برای سر و سامان دادن به مشکلات مالی و کاهش دادن کسری بودجه اش کاری انجام ندهد، شاخص اعتبار مالی و سرمایه گذاری این کشور را کاهش خواهند داد.
همه این مسائل، چالشه ای جدی برای دولت جدید هند بوجود آورده است. قرار است وزیر خزانه داری هند امروز لایحه بودجه جدید را در پارلمان این کشور اعلام کند. دولت هند باید برای کاهش دادن هزینه ها یا افزایش دادن درآمدهای خود کاری انجام بدهد تا بتواند بودجه اش را متوازن کند.
بخش اعظم هزینه های دولت هند برای اعطای یارانه ها است. دولت هند برای یارانه های سوخت حدود بیست میلیارد دلار هزینه صرف می کند. دولت هند با حمایت اکثریت مردم به قدرت رسیده است و درنتیجه حتی اگر تصمیمات ناخوشایندی ازنظر کاهش یارانه ها اتخاذ کند ، با مخالفت های سیاسی کمتری مواجه خواهد شد.
احتمالا در بودجه جدید هند، یارانه های سوخت کاهش خواهد یافت. فعالان اقتصادی هند امیدوارند دولت سیاستهایی را به اجرا بگذارد که سبب رونق بازار کسب و کار شود و فعالیتهای اقتصادی را پویا کند.
کاهش مالیات ها یکی از این خواسته ها است. یکپارچه کردن نظام مالیاتی هند یکی دیگر از این خواسته های بازرگانهای هندی است. بی تردید با کاهش یارانه سوخت و حاملهای انرژی، قیمت مواد غذایی در هند افزایش خواهد یافت که خبر خوبی برای مردم معمولی این کشور نیست.
انتهای پیام/
تاریخ انتشار: ۲۱ تير ۱۳۹۳ - ۲۰:۱۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 43]