واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
روستای سربیشه احیاگر صنایع دستی فراموش شده گچساران - ایرنا - روستای سربیشه از توابع شهرستان گچساران احیاگر صنایع دستی منسوخ شده در این شهرستان است.
به گزارش خبرنگار ایرنا، این روستای یک هزار نفری که از روزگاران دور مهد پرورش هنرمندان صنایع دستی بوده است با تلاش هنرمندان برای برپایی کارگاه های آموزشی با حمایت میراث فرهنگی در تمام فصول سال رشته های منسوخ شده صنایع دستی را زنده کرده است.
شهین نادری دره شوری از هنرمندان فعال صنایع دستی در روستای چهاربیشه است که با پشتکار و برنامه ریزی فراوان برای اعتلای فرهنگ و هویت ایران زمین تلاش می کند.
این بانوی موفق 30 ساله توانسته است با گرد هم آوردن هنرمندان از روستاهای مختلف گچساران رشته های منسوخ شده صنایع دستی مانند گلیم برجسته، گلیم اوی،گچمه بافی ، فرم بافی و گلیم رند که تا چند سال گذشته رونق داشت اما با غبار زمان در حال فراموشی بود را احیا کند.
این بانوی هنرمند می گوید: رونق صنایع دستی فراموش شده افزون بر ایجاد فرصت های شغلی پایدار و ارزان قیمت زمینه افزایش درآمد روستاییان و کاهش مهاجرت از مناطق روستایی به شهرها را در پی دارد.
نادری دره شوری افزود: جذب سرمایه گذاران بخش خصوصی و کوتاه کردن دست دلالان از به جیب زدن حاصل دسترنج هنرمندان راهکارهایی برای حمایت از این قشر زحمتکش و تولیدگر است.
وی اظهار کرد: نبود بازارهای متمرکز برای فروش صنایع دستی و صنایع تبدیلی به ویژه رنگرزی از مهمترین مشکلات هنرمندان این شهرستان است.
یک هنرمند صنایع دستی ساکن روستای بیدزرد از توابع گچساران با اشاره به اهمیت صنایع دستی به عنوان یکی از منابع برای کمک به درآمد خانوارهای روستایی و کمک به حفظ استقلال اقتصادی بانوان افزود: یک قطعه گلیم فرش 60 در 90 که قیمت اصلی آن 800 هزار ریال است به دلیل نبود بازرچه های فروش به قیمت 600 هزار ریال به فروش می رسد.
رییس میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری گچساران گفت: به دلیل استقبال و علاقه زیاد مردم روستای سربیشه سالانه چهار دوره آموزشی صنایع دستی در این روستا دایر می شود.
هومن عنایی افزود: سالانه 80 نفر از علاقه مندان به صنایع دستی در مناطق شهری و روستایی گچساران مهارت های تخصصی را در این روستا فرا می گیرند.
وی بیان کرد:ایجاد بازارچه فروش محصولات صنایع دستی در این شهرستان ضروری است.
غنایی افزود: به دلیل نبودن مرکزی برای معرفی و فروش صنایع دستی در گچساران محصولات تولیدی هنرمندان این شهرستان با قیمت پایین به وسیله دلالان خریداری و با نام استان های دیگر به فروش می رسد .
وی تصریح کرد: صنایع دستی به عنوان صنعتی خودکفا و ارزان قیمت که نیاز به تخصص بیگانگان ندارد و مواد اولیه آن در داخل کشور تولید می شود وتحریم های قدرت های جهانی بر آن بی اثر است راهکاری برای ایجاد فرصت های شغلی پایدار در مناطق روستایی است.
عنایی ابراز داشت: برپایی دوره های آموزشی 75 ساعته در مناطق روستایی و شهری ،برگزاری آزمون مهارت، صدور کارت شناسایی مهارت، معرفی به بیمه اجتماعی از حمایت های این اداره متولی برای رونق صنایع دستی در گچساران است.
وی بیان کرد: سالانه 23 هزار متر گلیم و جاجیم از سوی هنرمندان این شهرستان تولید و روانه بازار می شود که در صورت هدایت به سوی مهارت های تخصصی می تواند افزایش یابد.
عنایی اظهار کرد: یک هزار و 300 نفر به طور مستقیم و غیرمستقیم در زمینه تولید انواع صنایع دستی در شهرستان گچساران فعالیت دارند.
وی ابراز داشت: سالانه شش هزار دست البسه محلی و انواع صنایع دستی در این شهرستان تولید می شود.
8143/566
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
21/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]