تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1834558775
بیشترین هزینه خانوارهای ایران مربوط به تغذیه
واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: بیشترین هزینه خانوارهای ایران مربوط به تغذیه
در سال 91، متوسط هزینه ناخالص یک خانواده شهری، ماهانه یکمیلیونو804هزارو500تومان بود که نسبت به سال قبل از آن، 24/5 درصد رشد را نشان میدهد. 2/ 26درصد کل این هزینه، مربوط به هزینه خوراکیها و آشامیدنیهاست.
کد خبر: ۴۱۵۱۲۰
تاریخ انتشار: ۲۰ تير ۱۳۹۳ - ۰۹:۵۴ - 11 July 2014
آخرین آمار موجود درباره هزینههای خانوار به سال 91 مربوط است. اوضاع اقتصادی خانوارها در این سال خوب نبود و همچنان هم بهصورت شهودی میتوان گفت که تغییر چندانی در این وضعیت حاصل نشده است.
به گزارش جام جم، باید تا بهمن صبر کرد و با اعداد و ارقام، این ماجرا را پیگیری کرد. در هرحال، آمارها میگویند در سال 1391، بهطور متوسط هر خانوار ایرانی در مناطق شهری بهطور ماهانه 62هزارو300تومان بیشتر از درآمد هزینه داشته است. این در وضعیتی بود که هزینههای خانوارها 24/5 درصد و درآمدهای آنها 25درصد رشد یافته بود. 26درصد هزینههای خانوار خرج خوراکی بود که 31درصد زیادتر شده بود و 32درصد هم سهم مسکن بود که 33درصد رشد داشت. از آن سو، درآمد پولی کارکنان دولت فقط پنج درصد و کارکنان بخش خصوصی 15درصد زیاد شده بود. در این میان، اوضاع مشاغل آزاد غیرکشاورزی خوب بود که درآمد پولیشان 25درصد نسبت به سال قبل از آن، رشد یافته بود.
در بهمن سال گذشته، بانک مرکزی گزارش بررسی بودجه خانوار در مناطق شهری ایران در سال 1391 را منتشر کرد. این آخرین آمار در این زمینه است و هنوز شش ماه تا گزارش بعدی درباره سال 92، باقی مانده است. اولین بررسی بودجه خانوار در ایران به سال 1314 بازمیگردد که بانک ملی آن را برای ساکنان هفت شهر کشور محاسبه کرد و این سنت تا امروز، راه طولانیای طی کرده و با تاسیس بانک مرکزی، محاسبه بودجه خانوار به این نهاد محول شده است. در این محاسبات، خانوار یک یا چندنفر هستند که در یک اقامتگاه ثابت زندگی میکنند و دارای خرج و تغذیه مشترکند که در 79 شهر و بین بازه اردیبهشت یک سال تا فروردین سال بعد، از آنها آمارگیری میشود؛ یعنی حدود 12هزار خانوار در کل ایران.
در سال 91، متوسط هزینه ناخالص یک خانواده شهری، ماهانه یکمیلیونو804هزارو500تومان بود که نسبت به سال قبل از آن، 24/5 درصد رشد را نشان میدهد. 2/ 26درصد کل این هزینه، مربوط به هزینه خوراکیها و آشامیدنیهاست. هزینه خوراکی و آشامیدنی در این سال، 4 /31 درصد نسبت به سال پیش از آن، افزایش داشت. اگر ریزتر به این آمار نگاه شود، میتوان دریافت بیشترین سهم خوراکیها و آشامیدنیها مربوط به هزینههای انواع گوشت است. میوه تازه با 4/2درصد، تخم پرندگان با 3/3 درصد، سبزیهای تازه با 2/7 درصد، آرد و رشته و غلات با 2/4 درصد و انواع نان و بیسکوییت با 2/2 درصد، بیشترین نوع خوراکیها و آشامیدنیهای خانوار را در سال 91 به خود اختصاص داده بودند.
هزینه مربوط به پوشاک و کفش در این سال تنها 4/5 درصد کل هزینههای ناخالص خانوار بود که نسبت به سال قبلتر از آن، 23/6 درصد رشد داشت. مسکن و انواع سوخت و آب، یکی از مهمترین هزینههای خانوار در سال 91 بود که حدود 32/9 درصد هزینههای خانوارهای شهری را شامل میشد و این هزینهها نسبت به سال پیش از آن، 5 /33 درصد افزایش یافته بود. از سوی دیگر، با توجه به اینکه هزینههای مصرفی آنی خیلی بالا رفته بود، خانوادهها سهم کمی از لوازم و اثاث و خدمات مورداستفاده در مسکن را در هزینههای خود در نظر گرفته بودند و این موارد حدود 4/5 درصد هزینههای کل خانوار را شامل میشد اما همین هزینهها نیز 16/2 درصد نسبت به سال گذشته، افزایش یافته بود.
در کل هزینههای ناخالص خانوارها، بهطور متوسط 5/5 درصد متعلق به گروه بهداشت و درمان بود و4/9 درصد هزینهها به حملونقل، دودرصد به ارتباطات، 2/3درصد به تفریح و امور فرهنگی، دودرصد به تحصیل، 2/1 درصد به رستوران و هتل، 0/4 درصد دخانیات و 2/8 درصد به سایر هزینهها مربوط میشد. با تورم بالای آن سال، این هزینهها هم بسیار افزایش یافته بود. هزینه بهداشت و درمان از همه بیشتر رشد داشت و نسبت به سال قبل از آن، 27/5 درصد افزایش یافته بود. هزینه ارتباطات 12درصد، هزینه تفریح و امور فرهنگی 8/1درصد، هزینه تحصیل 15/4 درصد، هزینه رستوران و هتل 14/4 درصد، 54/6درصد دخانیات و بقیه هزینهها 20/6 درصد رشد کرده بودند.
در سال 84 که دولت تغییر کرد، هزینه خوراکی و آشامیدنی23/7درصد هزینههای خانوار بود که در سال 91 این میزان رشد داشت و به 26/2 درصد رسیده بود. هزینه مسکن نیز از 27/6درصد هزینههای خانوار به 32/9 درصد رسیده بود. اما هزینه حملونقل از سبد هزینههای خانوار کاهش یافته و از 15/8 درصد هزینهها در سال 84 به 9/4 درصد در سال 91 رسیده بود. هزینه پوشاک و کفش هم کاهش داشت و از 5/6 درصد به4/5 درصد رسیده بود. هزینه بهداشت و درمان هم از سبد خانوار کاهش یافته و از 4/3 درصد به 5/5 درصد رسیده بود. هزینههای لوازم و اثاث خانه نیز با همین میزان کاهش از 5/8 درصد به 4/5 درصد رسیده بود. هزینه تفریح و امور فرهنگی، تحصیل و رستوران و هتل هم به میزان خیلی جزیی (در حد 0/1 درصد) کاهش یافته بود.
تحلیلهای ابتدایی درباره این تغییرات میتوان ارایه کرد؛ از جمله اینکه هزینه مصرفی جاری خانوارها مانند خوراک یا مسکن زیاد شده و خانوارها از هزینههایی مثل تفریحات، رستوران و حتی حملونقل کم کردهاند تا در عین کمبود بودجه، بتوانند هزینههای ضروریتر خود را جبران کنند. اما در هر حال، بهتر است که در هر حوزه، به ویژگیهای مخصوص آن توجه داشت و سپس نتیجهگیری کرد. وقتی که هزینههای درآمدی خانوارها بالا میرود، باید درآمدهای آنها نیز افزایش داشته باشد تا خانوادهها دستکم، همان کیفیت زندگی را داشته باشند که در سالهای قبلتر داشته بودند. خانوادههای شهری بهطور متوسط در سال 1391، یکمیلیونو742هزارو200تومان در ماه درآمد داشتهاند. در این میان، 70/8 درصد درآمدها پولی و بقیه آن غیرپولی بوده است. درآمد خانوادهها نسبت به سال قبل از آن، 25درصد رشد داشت؛ درآمدهای پولی نسبت به سال پیش از آن، 19/8 درصد و درآمدهای غیرپولی 39/8 درصد زیاد شده بود. در میان درآمدهای پولی، درآمد از طریق مزد و حقوق بخش دولتی و عمومی تنها 5/3 درصد زیادتر شده بود. به نظر میرسید که این وضعیت در بخش خصوصی بهتر بوده است چون مزد و حقوق بخش خصوصی 15/9 درصد رشد داشت. درآمد از مشاغل آزاد کشاورزی 10/2درصد، درآمد از مشاغل آزاد غیرکشاورزی 24/8 درصد و درآمدهای پولی متفرقه 25/3 درصد رشد داشت. درآمد حاصل از فروش کالای دست دوم هم 28/2 درصد رشد یافته22/7 درصد کل درآمدهای خانوار را تشکیل میداد.
نتایجی که از آمارگیری بودجه خانوار در سال 91 به دست آمد، اینطور نشان میدادند که 23/3 درصد خانوارها بدون فرد شاغل بودند و 57/5درصد خانوارها دارای یک فرد شاغل بودند. تنها در 15/8 درصد خانوارها دو فرد شاغل وجود داشت و 3/4درصد خانوارها نیز دارای سه فرد یا بیشتر شاغل بودند. مقایسه آمارهای سال 91، نشان میدادند که تعداد خانوارهای بدون فرد شاغل در این سال نسبت به سال قبلتر، افزایش و تعداد خانوارهایی با یک فرد شاغل یا بیشتر، کاهش داشتند. نتایج، نشاندهنده تنوع در شغل افراد بودند؛ 3/7 درصد افراد شاغل در بخش کشاورزی، دامپروری، شکار، جنگلداری و ماهیگیری فعال بودند، 16/9 درصد در بخش صنعت و معدن، یک درصد در بخش برق و گاز و آب، 15/4درصد در بخش ساختمان و 22/6 درصد در بخش عمدهفروشی، خردهفروشی، هتلداری و رستوران. بخش شاغل در حملونقل، انبارداری و ارتباطات 11/4 درصد شاغلان، بخش خدمات مالی، بیمه، ملکی، حقوقی و تجاری هفت درصد و بخش خدمات عمومی، اجتماعی و شخصی نیز 22 درصد از شاغلان سال 91 را شامل میشدند. شش درصد از اعضای شاغل خانوارها کارفرما، 32 درصد کارکن مستقل، 18/1 درصد کارکن موسسات دولتی و عمومی، 41/9 درصد کارکن موسسات خصوصی، 0/2 درصد کارکن موسسات تعاونی و 1/8 درصد کارکن خانوادگی و کارآموز بدون مزد بودند. در این آمارگیری، 62/4 درصد خانوارها مالکنشین و 27 درصد اجارهنشین بودند. 31/6 درصد خانوارها خانه دو اتاق خوابه و 45/7درصد هم خانه سه اتاق خوابه و 43/1درصد خودرو شخصی داشتند.
خانوارها از نظر هزینه و درآمد، در استانهای مختلف کشور هم متفاوت بوده است. بیشترین هزینهها و درآمدها مربوط به خانوارهای استان تهران بوده است. متوسط هزینههای خانوار در استان تهران، ماهی دومیلیونو427هزارو300تومان و متوسط درآمدهای خانوار در این استان، ماهی دومیلیونو441هزارو800تومان بوده است. خانوارهای استان هرمزگان کمترین هزینهها را با متوسط ماهانه 958هزارو300تومان و خانوارهای استان سیستانوبلوچستان کمترین درآمدها را با متوسط ماهانه یکمیلیونو37هزارو400تومان دارا بودهاند. جالب اینجاست که کسری بودجه خانوارها در سطح ملی، در استان تهران دیده نمیشود.(شرق)
*انتشار مطالب خبری و تحلیلی رسانههای داخلی و خارجی در «جام جم سرا» لزوماً به معنای تایید یا رد محتوای آن نیست و صرفاً به قصد اطلاع کاربران بازنشر میشود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 48]
صفحات پیشنهادی
هزینه برق خانوارهای ایرانی کمتر از مخارج مخابراتی است
وزیر نیرو هزینه برق خانوارهای ایرانی کمتر از مخارج مخابراتی است وزیر نیرو گفت متوسط هزینه برق مصرفی خانوار در ایران نسبت به هزینه های مخابراتی بسیار اندک است حمید چیت چیان درحاشیه بازدید از رادیو معارف در قم افزود بر اساس برآوردی که سال 91 انجام شده است درحالی که هر خانوادهبراساس اعلام مرکز آمار ایران: بیشترین افزایش قیمت با ۵۷درصد در حبوبات و سبزیجات در روستاها/افزایش ۲۴درصدی شاخص
براساس اعلام مرکز آمار ایران بیشترین افزایش قیمت با ۵۷درصد در حبوبات و سبزیجات در روستاها افزایش ۲۴درصدی شاخص قیمت گوشتبر اساس اعلام یافتههای آماری مرکز آمار ایران بیشترین افزایش شاخص قیمت در مناطق روستایی مربوط به حبوبات و سبزیجات با ۵۷درصد و کمترین رشد قیمت با ۱۰درصد در بخش امقاسیه هزینه جراحی در ایران و 9کشور دیگر جهان/ 6 میلیون خرج کنید تا خوش اندام شوید
مقاسیه هزینه جراحی در ایران و 9کشور دیگر جهان 6 میلیون خرج کنید تا خوش اندام شوید اقتصاد > بازرگانی - مقاسیه هزینه های درمانی در ایران و کشورهای دیگر جهان نشان می دهد هنوز هزینه های حراجی در ایران پایین تر از نه کشور دیگر است 3535 یکشنبه 8 تیر 1393 - 11 23 3تورم روستایی به روایت مرکز آمار/ بیشترین افزایش قیمت مربوط به حبوبات و سبزیجات
تورم روستایی به روایت مرکز آمار بیشترین افزایش قیمت مربوط به حبوبات و سبزیجات اقتصاد > اقتصاد کلان - فارس نوشت بر اساس اعلام یافتههای آماری مرکز آمار ایران بیشترین افزایش شاخص قیمت در مناطق روستایی مربوط به حبوبات و سبزیجات با ۵۷ درصد و کمترین رشد قیمت با ۱۰چینی ها بیشترین پول را از صنایع ایران بدست می آورند
چینی ها بیشترین پول را از صنایع ایران بدست می آورند اقتصاد > صنعت - تولید فولاد ایران در سال 2016 به 15 8 میلیون تن خواهد رسید تحریم های بین المللی بیش از اینکه بر صنایع فولاد ایران اثرگذار باشند بر صنایع تولید آلومینیوم تاثیر گذارند به گزارش خبرگزاري خبرآنلاين بهافزایش تاخیر پروازهای هوایی/ ایران ایر بیشترین و کیش ایر بدون تاخیر
افزایش تاخیر پروازهای هوایی ایران ایر بیشترین و کیش ایر بدون تاخیر تهران - ایرنا - براساس گزارش منتشره از سوی سازمان هواپیمایی کشوری میانگین تاخیر پروازهای شرکت های هوایی داخلی از طریق فرودگاه مهرآباد و فرودگاه بین المللی امام خمینی ره طی خرداد ماه سال جاری به 85 دقیقه افزایشچند درصد خانوارهای ایرانی زیر خط فقر هستند؟
چند درصد خانوارهای ایرانی زیر خط فقر هستند وزارت اقتصاد با انتشار گزارشی ضمن بررسی نتایج اجرای فاز اول هدفمندسازی یارانهها اعلام کرد که پس از اجرای این قانون قدرت اقتصادی خانوارهای کشور ۲۵ درصد کاهش یافته و هماکنون ۳۱ درصد خانوارها زیر خط فقر هستند کد خبر ۴۱۳۲۳۱ تاریخ انتشارهزینه روزانه آب شرب هر ایرانی چفدر است؟
هزینه روزانه آب شرب هر ایرانی چفدر است ایجاد دو شبکه برای دسترسی مردم به آب شرب و آب بهداشتی طرحی است که این روزها بسیاری از مسئولان وزارت نیرو و سازمان آب و فاضلاب از آن به عنوان راه حلی عقلانی برای رفع تشنگی برخی از شهرهای کشور یاد میکنند قرار گرفتن ایران در مرحله بحران آبنماینده مجلس: ایران بیشترین هزینه را در مبارزه با مواد مخدر پرداخته است
نماینده مجلس ایران بیشترین هزینه را در مبارزه با مواد مخدر پرداخته است مهاباد - ایرنا - نماینده مردم بوکان در مجلس شورای اسلامی گفت جمهوری اسلامی ایران بیشترین هزینه را در راستای مبارزه با مواد مخدر در جهان پرداخته است محمدقسیم عثمانی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزوایرانی ها گرانترین CNG دنیا را می سوزانند/ بیشترین ماشین گازسوز را در جهان داریم
ایرانی ها گرانترین CNG دنیا را می سوزانند بیشترین ماشین گازسوز را در جهان داریم رئیس انجمن سی ان جی کشور گفت ایران دارای بزرگترین ناوگان گاز سوز سی ان جی دنیا است به این مطلب امتیاز دهید به گزارش سرویس اقتصادی جام نیوز اردشیر دادرس رئیس انجمن سی ان جی کشور که شب گذشته برای فربنیاد صلح بررسی کرد: ایران در صدر کشورهای با بیشترین رشد اجتماعی، اقتصادی و سیاسی
بنیاد صلح بررسی کرد ایران در صدر کشورهای با بیشترین رشد اجتماعی اقتصادی و سیاسیبنیاد صلح در جدیدترین گزارش خود از شاخص کشورهای آسیبپذیر اعلام کرد ایران طی یک سال گذشته بیشترین رشد اجتماعی اقتصادی و سیاسی در میان کشورهای جهان را از آن خود کرده است به گزارش گروه اقتصاد بینالممقایسه هزینه جراحی در ایران و 9 کشور دیگر جهان
مقایسه هزینه جراحی در ایران و 9 کشور دیگر جهان مقایسه هزینه های درمانی در ایران و کشورهای دیگر جهان نشان می دهد هنوز هزینه های حراجی در ایران پایین تر از نه کشور دیگر است به این مطلب امتیاز دهید به گزارش سرویس اقتصادی جام نیوز خبر آنلاین 110 ۰۹ ۰۴ ۱۳۹۳ - ۰۸ ۵۰بيشترين گناه مربوط به كدام جزء بدن است؟
بيشترين گناه مربوط به كدام جزء بدن است از گناهان مربوط به باطن مي توان به شرك ـ حسادت تكبر كينه ـ يأس و نااميدي و اشاره كرد اينگونه معاصي گرچه يك ريشه رواني و باطني دارند امّا مي توانند منشأ بسياري از مفاسد دنيوي و اخروي گردند به این مطلب امتیاز دهید به گزارش سرويس ديني2 دلیل اصلی پایین ماندن دستمزد در ایران/ پرداخت هزینه سَربار تولید از جیب کارگران!
2 دلیل اصلی پایین ماندن دستمزد در ایران پرداخت هزینه سَربار تولید از جیب کارگران نایب رئیس کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران ایران واسطه گری در اقتصاد و افزایش قیمت حاملهای انرژی را از دلایل مهم پایین بودن دستمزدها در ایران دانست و گفت در قالب کمیته تخصصی مزد و بهره وری به دبیشترین آمار تلفات حوادث رانندگی خرداد ماه مربوط به آمل است
ساری بیشترین آمار تلفات حوادث رانندگی خرداد ماه مربوط به آمل است مدیرکل پزشکی قانونی مازندران گفت بیشترین تلفات حوادث رانندگی در خرداد ماه امسال مربوط به شهرستان آمل بوده است علی عباسی در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران ساری با بیان اینکه تلفات حوادث رانندگی در خرداد ماه امسبیشترین آمار تخلف در استان زنجان مربوط به ضرب و جرح وتهدید است
معاون دادگستری کل زنجان بیشترین آمار تخلف در استان زنجان مربوط به ضرب و جرح وتهدید است زنجان - ایرنا - معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان زنجان گفت بیشترین آمار تخلف در این استان مربوط به ضرب و جرح تهدید و توهین است حمداله حسن زاده روز پنجشنبه در گفت و گو بنماینده ولی فقیه در لرستان: میانگین آمار خانوارهای تک فرزند در ایران 33 درصد است
نماینده ولی فقیه در لرستان میانگین آمار خانوارهای تک فرزند در ایران 33 درصد است خرم اباد - ایرنا - نماینده ولی فقیه در لرستان و امام جمعه خرم آباد گفت براساس آمار رسمی میانگین خانوارهای دارای یک فرزند در سطح کشور 33 درصد نسبت به کل خانوارهای ایرانی است به گزارش خبرنگار ایرنا-
اقتصادی
پربازدیدترینها