واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
وحدت حوزه و دانشگاه دستاوردهای اجتماعی بسیاری خواهد داشت شیراز - ایرنا- مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری فارس گفت: وحدت و همکاری هرچه بیشتر حوزه و دانشگاه، دستاوردها و موفقیت های بسیاری در حوزه های اجتماعی و فرهنگی به همراه خواهد داشت.
حجت الله رضایی، چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: بی تردید، اگر حوزه و دانشگاه در مسائل فرهنگی و اجتماعی به نقطه تلاقی متناسب با ارزش های دینی و واقعیت های جامعه دست یابند موفقیت های بزرگی حاصل خواهد شد.
وی، در خصوص فعالیت ها و عملکرد دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری فارس گفت: این دفتر طی سال های گذشته، برغم انجام برخی اقدامات خوب و مناسب اما در دست یابی به جایگاه واقعی خود با توجه به ماموریت ذاتی اش موفق عمل نکرد.
رضایی ادامه داد: بررسی، مطالعه، پژوهش، تحقیق و شناسایی آسیب های اجتماعی و فرهنگی در فارس بیانگر این موضوع است که دفتر امور اجتماعی و فرهنگی باید نقش هدایت و نظارت حوزه های مختلف اجتماعی و فرهنگی و ایجاد هماهنگی بین دستگاههای متولی این امور را بر عهده داشته باشد.
مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری فارس تصریح کرد: بر همین اساس، ما کوشیدیم تا با همراهی همکاران خود در این مجموعه در جهت نیل به اهداف و ماموریت های اصلی خود حرکت کنیم.
وی اضافه کرد: به نظر می رسد که دفتر امور اجتماعی و فرهنگی در مقطعی، از ماموریت و رسالت اصلی خود دور مانده بود و به جای انسجام بخشی به فعالیت دستگاههایی مانند بهزیستی، کمیته امداد، فرهنگ و ارشاد و دانشگاه و پیشگیری از موازی کاری و کثرت در سیاست گذاری ها و برنامه ریزی ها، به شاخه ای از این دستگاهها تبدیل شده بود.
رضایی، حل مشکلات و معضلات اجتماعی و فرهنگی جامعه را مستلزم ایجاد رویکرد جامعه شناختی در اداره استان و کشور دانست و افزود: تا زمانی که این امر محقق نشود معضلات و مشکلات همچنان باقی خواهد ماند.
وی گفت: کمرنگ بودن همین رویکرد جامعه شناختی در شیوه مدیریتی در کل کشور در گذشته باعث گردید که رهبر معظم انقلاب در حوزه های اجتماعی و فرهنگی واژگانی چون تهاجم فرهنگی و رخنه فرهنگی را مطرح کنند و بر همین اساس، امسال را نیز به عنوان سال اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی نامگذاری نمایند.
رضایی، عدم استقبال نمایندگان مجلس برای حضور در کمیسیون فرهنگی و اجتماعی مجلس را بیانگر وجود توجه و نگرش بیشتر به حوزه های اقتصادی، عمرانی و سیاسی دانست و اظهار کرد: تا زمانی که رویکرد و نگرش نمایندگان مجلس به عنوان محور قانونگذاری در کشور به حوزه اجتماعی و فرهنگی اینگونه باشد، نمی توان از دیگر قوا نیز انتظار سیاستگذاری و برنامه ریزی در این حوزه ها داشته باشیم.
وی اضافه کرد: آنچه که امروز ما را در چنبره خود گرفتار کرده، کثرت سیاست گذاری ها، کمبود نیروهای متخصص، کمبود اعتبارات، موازی کاری و به صورت جزیره ای عمل کردن است.
وی، کمبود نیروی متخصص را از جمله مشکلات پیش روی دفتر اجتماعی و فرهنگی برشمرد و اظهار کرد: امروز در این دفتر کمتر از یک چهارم نیروها، تخصص و توانایی متناسب با ماموریت تعریف شده برای خود را دارند.
مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری فارس گفت: به رغم مشکلات شدید و کاغذ بازی های اداری، کوشیدیم تا در حوزه نیروی انسانی این مجموعه اصلاحات زیربنایی انجام شود.
رضایی، رسیدگی به امور مربوط به تشکیل سازمان های مردم نهاد را از جمله وظایف دفتر امور اجتماعی و فرهنگی دانست و اضافه کرد: تاکنون اقدامات خوبی در زمینه ارائه مجوز به این تشکل ها انجام شده اما در ادامه، نظارت مناسبی در جهت کمک به این تشکل ها انجام نگرفته است.
وی گفت: به رغم اینکه واگذاری امور و مسوولیت ها به سازمان ها و تشکل های مردم نهاد به چابک تر شدن دولت کمک می کند اما هنوز در این راه موانع و مشکلات بسیاری وجود دارد که امیدواریم با ابلاغ آیین نامه جدید مربوط به این سازمانها از سوی وزارت کشور، این روند اصلاح شود.ک/3
678/ 667
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
18/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]