واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
یک استاد حوزه و دانشگاه : برای ارتقای فرهنگی دینی و انقلابی باید تلاش بیشتری انجام شود مشهد - ایرنا - استاد حوزه و دانشگاه گفت: برای ارتقای فرهنگی دینی و انقلابی باید تلاش بیشتری انجام شود زیرا به نظر می رسد نه حوزه و نه دانشگاه در این عرصه اقدامات مطلوبی انجام نداده اند.
![یک استاد حوزه و دانشگاه : برای ارتقای فرهنگی دینی و انقلابی باید تلاش بیشتری انجام شود](http://img7.irna.ir/1393/13930406/81217125/81217125-5788545.jpg)
به گزارش ایرنا، حجت الاسلام ˈعلیرضا پناهیانˈ پنجشنبه شب در همایش بزرگ ˈمرزبان فرهنگیˈ که در مهدیه مشهد برگزار شد، افزود: دانش فرهنگ دینی و انقلابی در کشور مظلوم است و به رغم عظمت بالا و تاثیر گسترده انقلاب اسلامی، کارهای فرهنگی مطلوبی در این زمینه انجام نگرفته است.
وی با تاکید بر اینکه باید بودجه ویژه برای ارتقای دانش فرهنگی در کشور در نظر گرفته شود، افزود: ترویج استفاده از منابع مکتوب غنی و برجسته درباره فرهنگ دینی در دانشگاه ها، برگزاری دوره های آموزشی برای دانشجویان و حوزویان می تواند دانش فرهنگی کشور را ارتقا دهد.
وی اظهار کرد: کمبود بصیرت فرهنگی در عوام و خواص مردم ملموس است اما دانش جدا از بصیرت فرهنگی است و هر عنصر فرهنگی که خود را بی نیاز از دانش بداند دچار مشکل جدی است.
این کارشناس مسائل دینی هر گونه تحرکی که با جریان اصیل انقلاب تضاد داشته باشد را به مین های گوجه ای زیر تانک تشبیه کرد و گفت: این مین ها وقتی در مسیر تانک قرار می گیرند هنگام برخورد با آن فقط گرد و خاک ایجاد کرده و هیچ صدمه ای به تانک نمی رسانند لذا تحرکات ضدانقلابی نیز فقط گرد و خاک بپا کرده و هیچ لطمه ای به اصل انقلاب نمی زنند.
پناهیان با بیان اینکه چهار ضرورت برای حرکت درست جریان اصیل انقلاب مورد تاکید است، گفت: برخورداری از بصیرت فرهنگی که عده ای از انقلابیون کشورمان از آن بی بهره اند، لازمه این جریان می باشد.
وی تاکید کرد: برخورداری از مدیریت درست فرهنگی و وجود مدیرانی که توانایی لازم برای هدایت جریان اصیل انقلاب را داشته باشند ضروری است.
وی با بیان اینکه کشورمان از نظر مدیریت فرهنگی دچار مشکل جدی است، گفت: بعضا یک نهاد انقلابی فیلمی با مدیریت انقلابی می سازد که اصل نهاد انقلاب را زیر سووال می برد.
وی با بیان اینکه برای هدایت درست جریان اصیل انقلاب نیازمند مهارت فرهنگی هستیم، گفت: باید با استفاده از ابزار هنری، کارهای قوی فرهنگی عرضه کنیم زیرا تاکنون از ابزار هنری نظیر سینما، روزنامه و غیره در جهت معرفی فرهنگ ایرانی – اسلامی بهره مطلوب نگرفته ایم.
این استاد حوزه و دانشگاه گفت: تا زمانی که در چهار بخش مزبور به موفقیت نرسیم نمی توان به هدایت درست جریان اصیل انقلاب امید داشت.
استاد اخلاق حوزه علمیه مشهد نیز در این همایش گفت: اسلام دین فرهنگ و ابزار اصلی آن قلم و کتاب است و کل معارف اسلام را معرفت فرهنگی و دینی در برمی گیرد.
حجت الاسلام ˈمحمد کاظم راشد یزدیˈ افزود: جنگ امروز ما با غرب جنگ فرهنگی است و مرزبانی فرهنگی به معنای جلوگیری از نفوذ افکار شیطانی و باطل غیر روحی است.
وی با بیان اینکه اسلام دین دانش و بصیرت است و باید خوانده و یادگرفته شود، افزود: روحانیون و علما مرزبانان وحی هستند و باید از قرآن و اسلام دفاع کنند.
وی گفت: بودجه مرزبانی از اسلام نیز از سالها قبل مشخص و از محل خمس تامین می شود و روحانیون و علما که دنبالروی خط مشی پیامبر اسلام(ص) هستند باید از دین محافظت کنند.
این استاد اخلاق بیان کرد: اسلام کامل ترین دین به لحاظ دینی و مسائل تربیتی است و هیچ یک از رفورم های تربیتی در جهان از جامعیت اسلام برخوردار نیست لذا هیچ دلیلی وجود ندارد که مسلمانان ما اسلام را با همه الگوهای تربیتی، اجتماعی و فرهنگی خود کنار زده و از فرهنگ غربیان الگو بگیرند.
وی افزود: فرمول تربیتی دین اسلام برای همیشه ماندگار است و در طول قرنها و آمدن نسل های جدید انسانها این دین کهنه و قدیمی نمی شود و همیشه راه حل های مفید برای رستگاری مردم دارد.
راشد یزدی اظهار کرد: ما انقلاب فرهنگی بر مبنای اسلام بوجود آوردیم اما تا امروز نتوانستیم دین و انقلاب خود را به جهان عرضه کنیم زیرا فرهنگ غربی بر ما مسلط شده است.
وی گفت: ملت ایران، امتی است که با برخورداری از دین اسلام و فرهنگ ایرانی – اسلامی باید به دیگر نقاط جهان الگو بدهد نه اینکه الگو بگیرد.
یکی از مداحان اهل بیت (ع) نیز در این نشست گفت: مرزبانی فرهنگی امت اسلامی باید بر محور توحید و الله استوار باشد.
ˈسعید حدادیانˈ افزود: مرزبانی از عشق به خداست و از توحید رضوی و تعالیم دینی نشات می گیرد که باید این نوع مرزبانی در جامعه اسلامی نهادینه شود.
وی اظهار کرد: مرزبانی فرهنگی ما اگر در چارچوب مقاومت و جهاد باشد در پاسداری از فرهنگ دینی موفق خواهیم بود.
وی بیان کرد: فرهنگ دفاع مقدس آنچنان غنی است که تا سالهای سال می تواند نسل جامعه اسلامی را به لحاظ فرهنگی و ارزشهای دینی تغذیه کند اما اشکال اساسی این است که برخی مواقع کسانی در این کشور مسوولیت می گیرند که باور درستی از مردم ندارند و بعضا باور دینی و توحیدی خودشان نیز دچار اشکال است.
حدادیان افزود: عده ای گمان می کنند دیگر دوران فرهنگ سازی دفاع مقدس به پایان رسیده و در فیلم های خود زنان را به عنوان الگو معرفی می کنند در حالی که بعضا عده ای انقلابی فیلمی می سازند که تاثیرگذاری فرهنگ دفاع مقدس را در داخل و خارج از کشور به اثبات می رساند.
وی گفت: مردم همواره از فرهنگ استقبال می کنند و می توانند مرزبانان واقعی آن باشند اما باید تغذیه فرهنگی درستی به آنان داده شود.
7489/659
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
![](http://www.irna.ir/Theme1/images/icons/mail32.png)
[email protected]
06/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]