تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 13 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):مؤمن شوخ و شنگ است و منافق اخمو و عصبانى.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1803995714




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

باید برای تمرکز زدایی از حوزه علمیه قم فکری کرد/ امت اسلام با وحدت حول قرآن به اختلافات آزار دهنده پایان دهند


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری رسا:



آیت الله مکارم شیرازی در جمع اساتید حوزه علمیه قم:
باید برای تمرکز زدایی از حوزه علمیه قم فکری کرد/ امت اسلام با وحدت حول قرآن به اختلافات آزار دهنده پایان دهند خبرگزاری رسا ـ حضرت آیت الله مکارم شیرازی با ابراز تاسف از این که عده ای از طلاب و فضلای حوزه در قم تمرکز کرده و حاضر نیستند به شهرستان ها سفر کنند و عامل هدایت مردم و جامعه شوند، از متصدیان و دست اندرکاران حوزه خواست برای حل این مساله فکری کنند.



به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حضرت آیت‌الله ناصر مکارم شیرازی از مراجع تقلید، سه شنبه شب در جمع شماری از اساتید حوزه علمیه قم در محل دارالقرآن علامه طباطبایی، با تسلیت سالروز وفات حضرت خدیجه(س) به تبیین جایگاه و فضائل آن بانوی بزرگ اسلام پرداخت.

 
افتخارات حضرت خدیجه کم نظیر است
وی با بیان این که افتخارات حضرت خدیجه در اسلام کم نظیر و یا بی نظیر است، تصریح کرد: آن بانوی گرامی جان، مال و آبروی خود را در راه حضرت رسول(ص) و اهداف و آرمان های ایشان نثار کرد و در تمامی برهه های حساس و دشوار همراه و همدم پیامبر بود.
 
این مرجع تقلید در ادامه سخنان خود به وصیت 47 حضرت امام علی(ع) در نهج البلاغه اشاره کرد و افزود: حضرت درباره اهتمام به قرآن سفارشات بسیار موکدی دارند و آنچه ایشان را ناراحت و متاثر می کند این است که دور افتادگان از اسلام به محتوای قرآن عمل کنند اما مسلمانان به قرآن عمل نکنند.
 
حضرت آیت الله مکارم شیرازی از قرآن کریم به عنوان سراج منیر یاد و تاکید کرد: این که دور افتادگان با استفاده از نور قرآن مسیر خود را پیدا می کنند اما مسلمانان از آن استفاده نکنند، دل مولا علی(ع) را به درد می آورد.
 
وی اضافه کرد: گاهی برخی بیگانگان از قرآن به گونه ای یاد می کنند که انسان تعجب می کند؛ شبلی شمیل که فرد غیر مسلمانی است، اشعار بسیار پر محتوایی درباره قرآن دارد که بسیار عجیب است.
 
این استاد برجسته حوزه علمیه قم قرائت و تلاوت قرآن را امری ممدوح توصیف و در عین حال تاکید کرد: در تمامی مجالس قرآن باید تاکید شود که گرچه تلاوت و قرائت قرآن خوب و بجا است اما همه اینها مقدمه عمل به قرآن است.
 
قرآن را در جنبه های هنری محدود نکنیم
وی با بیان این که نباید قرآن را در جنبه های هنری همچون قرائت، تجوید و امثال آن محدود و خلاصه کرد، افزود: مراقب باشیم نکند در پیچ و خم تجوید و قرائت قرآن اسیر شویم و عمل به محتوای آن را به ورطه فراموشی بسپاریم.
 
حضرت آیت الله مکارم شیرازی با تاکید بر این که قرآن نسخه هدایت و عمل است، عمل به آن را دارای مراتب و انواع مختلف دانست.
 
مراتب مختلف عمل به قرآن
وی یکی از مراحل عمل به قرآن را تفکر در آیات دانست و گفت: آیه 164 سوره مبارکه بقره ناظر به همین مساله است؛ یکی دیگر از مراحل عمل به قرآن عمل لسانی است که آیه شریفه«إِنَّ اللَّهَ وَمَلَائِکَتَهُ یُصَلُّونَ عَلَی النَّبِیِّ یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا صَلُّوا عَلَیْهِ وَسَلِّمُوا تَسْلِیمًا» به این مساله اشاره دارد.
 
وی تعلیم دیگران را سومین مرتبه عمل به قرآن دانست و آیه شریفه نفر«وَ ما کانَ الْمُؤْمِنُونَ لِیَنْفِرُوا کَافَّةً فَلَوْ لا نَفَرَ مِنْ کُلِّ فِرْقَةٍ مِنْهُمْ طائِفَةٌ لِیَتَفَقَّهُوا فِی الدِّینِ وَ لِیُنْذِرُوا قَوْمَهُمْ إِذا رَجَعُوا إِلَیْهِمْ لَعَلَّهُمْ یَحْذَرُونَ» را دال بر همین مطلب ارزیابی کرد.
 
این مرجع تقلید یادآورشد: متاسفانه این مساله در حال حاضر به یک مشکل تبدیل شده است، عده ای که نه محقق هستند و نه مدرس، اما عالم و دانشمند هستند و حاضر نیستند از قم خارج شوند و به شهرستان ها بروند و عامل هدایت مردم شوند.
 
 عده ای مادام العمر در قم محصل هستند
حضرت آیت الله مکارم شیرازی با تاکید بر این که برای این مساله باید در حوزه فکری کرد، گفت: متاسفانه عده ای مادام العمر در قم محصل هستند و توجه ندارند که آیه نفر چه می گوید و از آنها چه می خواهد.
 
ابراز تاسف آیت الله مکارم از مهجوریت امر به معروف و نهی از منکر
این مرجع تقلید تعلم و امر به معروف و نهی از منکر را از دیگر مراحل و انواع عمل به قرآن ذکر و تاکید کرد: متاسفانه فریضه مهم امر به معروف و نهی از منکر در جامعه ما در حال کمرنگ شدن است.
 
وی افزود: گاهی این مساله تبدیل به ضد ارزش می شود، گاهی ناهی از منکر ضرب و شتم می شود و گاهی نیز فرد ناهی از منکر به شهادت می رسد؛ در حالی که در جامعه اسلامی نباید شرایط به این گونه باشد.
 
این مرجع تقلید تاکید کرد: انتظار می رود حوزویان و علما در این باره صحبت های لازم را انجام دهند تا ان شاءالله زمینه احیای فریضه مهم امر به معروف و نهی از منکر فراهم شود.
 
حضرت آیت الله مکارم شیرازی توبه کردن و عمل تمامی اعضا و جوارح را از دیگر مراتب و انواع عمل به قرآن دانست.
 
این مرجع تقلید در بخش دیگری از سخنان خود به آیه انفاق اشاره کرد و یادآورشد: بر خلاف آنچه برخی در منابر می گویند، مَثل انفاق کننده مَثل دانه است؛ انفاق بیش از آن که دیگران را بهره مند کند، انفاق کننده را بالا می آورد و پرورش می دهد.
 
خاطره شنیدنی آیت الله مکارم از مرحوم علامه طباطبایی
وی در ادامه به تبیین شخصیت علامه طباطبایی صاحب تفسیر المیزان پرداخت و با بیان خاطره ای از آن عالم و فیلسوف و مفسر بزرگ گفت: ایشان قبل از انقلاب گفتند من دوست دارم ترجمه جلد اول تفسیر المیزان را شما ترجمه کنید و من هم گفتم چشم.
 
استاد برجسته درس خارج حوزه علمیه قم بیان داشت: البته من با وجود این که شاگرد علامه بودم اما در مباحث تفسیری صاحبنظر بودم و به ایشان گفتم اگر جایی نظرم با نظر شما تفاوت داشت، اشکالی ندارد که نظر خودم را بیان کنم و ایشان نیز در پاسخ بنده با بزرگواری فرمودند اشکالی ندارد، اگر ما خودمان، همدیگر را نقد کنیم بهتر است از این که دیگران ما را نقد کنند.
 
حضرت آیت الله مکارم شیرازی اضافه کرد: مرحوم علامه به من گفتند اگر اشکالی داشتی بیا پیش من و به من بگو و جواب را دریافت کن، من گفتم اگر قانع نشدم چه ایشان گفتند نظرت را بنویس و نظر من را هم بنویس و این موضوع یک بار در مساله جبر و تفویض اتفاق افتاد.
 
این مرجع تقلید یادآورشد: مرحوم علامه طباطبایی به شدت در برابر شاگردان خود متواضع بودند و اساتید باید در شیوه رفتار با شاگردان از ایشان الگو بگیرند.
 
قرآن محور اتحاد امت اسلام است
استاد برجسته درس خارج حوزه علمیه قم در بخش پایانی سخنان خود به شرایط ناگوار امروز جهان اسلام اشاره کرد و گفت: قرآن کریم محور اتصال و وحدت امت اسلام است، امیدواریم مسلمانان حول این محور وحدت داشته باشند و به این اختلافات آزار دهنده و مخرب پایان دهند.
 
گفتنی است، در ابتدای این مراسم مرتضی نجفی قدسی مسؤول دارالقرآن علامه طباطبایی گزارشی از فعالیت ها و اقدامات ارائه کرد و گسترش کمی و کیفی برنامه های این مرکز قرآنی را مرهون عنایات و توجه مراجع تقلید و علما دانست. /924/پ201/ج




۱۳۹۳/۴/۱۸






این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری رسا]
[مشاهده در: www.rasanews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 44]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن