تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 23 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):به وسيله من هشدار داده شديد و به وسيله على عليه ‏السلام هدايت مى‏يابيد و به وسي...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1828770068




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

۷ عادت ناپسند برای روزه داران


واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: ۷ عادت ناپسند برای روزه داران
یک فوق تخصص گوارش با اشاره به شیوع ۲۸ درصدی کبد چرب، رمضان را فرصتی طلایی برای درمان این بیماری اعلام کرد و گفت: خوردن نوشابه گازدار،غذاهای چرب،خوردن زولبیا و بامیه، درازکشیدن و سیگار کشیدن بعد از افطار و پرخوری بین غروب و تا سحر را ۷ عادت ناپسند برای روزه داران اعلام کرد.
آفتاب: ناصر ابراهیمی دریانی گفت: برای اینکه همزمان با بهداشت معنوی از بهداشت جسمانی روزه داری در ماه رمضان نیز برخوردار شویم توجه به چند نکته لازم به نظر می‌رسد.

ابراهیمی دریانی درباره امکان ابتلا به یبوست در طول ماه مبارک رمضان گفت: با توجه به طولانی بودن زمان روزه داری یعنی بین 17 تا 18 ساعت در شبانه روز یکی از پدیده های شایع بین روزه داران یبوست است که روزه‌داران برای پیشگیری از این عارضه باید در هنگام افطار و سحر از خوردن سبزیجات و سالاد همراه با روغن زیتون اغماض نکنند.

عضو هیئت علمیدانشگاه علوم پزشکی تهران افزود: بین افطار و سحر میوه‌ها با پوست مصرف شود زیرا پوست میوه‌ها به سبب دارابودن مقادیر زیاد فیبر می‌تواند از بروز یبوست جلوگیری کند ضمن اینکه نوشیدن آب‌میوه به خصوص در هنگام سحر نیز برای جلوگیری از یبوست بسیار مفید است.

وی نخوردن سحری توسط برخی روزه داران را عامل دیگر ایجاد یبوست دانست و تصریح کرد: برخی پس از خوردن افطار و شام برای خوردن سحری از خواب بیدار نمی‌شوند حال آنکه هر چه زمان روزه داری طولانی تر باشد امکان ایجادعارضه یبوست بیشتر می‌شود.

ابراهیمی دریانی سنگینی و سوزش سر‌دل را یکی دیگر از ناراحتی‌های ابراز شده توسط روزه‌داران دانست و عنوان کرد: برای پیشگیری از سنگینی و سوزش سر‌دل توصیه می‌شود که روزه‌داران پس از 17 تا 18 ساعت روزه‌داری و تحمل گرسنگی در طول شبانه روز در هنگام افطار روزه خود را با غذاهای حجیم و سنگین شروع نکنند بلکه با مقداری آب گرم، شیرگرم همراه با عسل و به خصوص خرما افطار خود را آغاز کنند چرا که خرما مقدار زیادی کالری مفید ایجاد می کند.

رئیس بخش گوارش بیمارستان امام خمینی(ره)تهران درباره خوردن زولبیا و بامیه در ماه رمضان نیز گفت: روزه داران سعی کنند تا از خوردن غذاهای حجیم و سنگین مثل زولبیا و بامیه، حلیم، کله پاچه، آش رشته با مخلفات اضافه شده به آن همچون سیر داغ و نعنای زیاد خودداری کنند.

وی گفت: این غذاها می تواند سنگینی سردل را به خصوص در کسانی که از ریفلاکس ( ترش کردن معده) رنج می‌برند بیشتر کند بنابراین به طور کل توصیه می‌شود غذای مصرف شده پرحجم، چرب و با کالری زیاد نباشد.

وی درباره استفاده از نوشابه های گازدار در ماه رمضان نیز گفت: خوردن نوشابه های گازدار یکی از عادات ناپسند غذایی به خصوص در بین نوجوانان است و گاه دیده می‌شود که نوجوانان با توجه به فصل گرما در هنگام افطار روزه خود را با یک لیوان نوشابه گازدار بسیار خنک باز می کنند که این خود باعث سیری زودرس و احساس پری و سنگینی معده می شود.

ابراهیمی دریانی دراز کشیدن پس از افطاری با توجیه کمک به هضم غذا را یکی دیگر از تصورات نادرست دانست و تصریح کرد: بر خلاف تصور موجود دراز کشیدن پس از صرف افطار نه تنها به هضم غذا کمکی نمی‌کند بلکه این عمل باعث می شود که به سبب از بین رفتن نیروی ثقل دریچه بین مری و معده بیش از حد معمول باز شود که باعث افزایش ریفلاکس خواهد شد.

استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران درباره استعمال دخانیات پس از افطار نیز گفت: برخی به غلط معتقدند با استعمال دخانیات پس از صرف افطار به هضم غذا کمک می‌کنند در صورتی که این کار نه تنها کمکی به هضم غذا نمی‌کند بلکه باز شدن بیشتر دریچه و تشدید ریفلاکس را موجب می‌شود.

وی این ماه را فرصت خوبی برای مبتلایان به کبد چرب عنوان و تصریح کرد: از آنجا که درمان کبد چرب فعالیت و رژیم غذایی است، این ماه فرصت خوبی است تا با کاهش استفاده از مواد چرب به خصوص زولبیا و بامیه این بیماری را درمان کنند چرا که زولبیا و بامیه با روغن سوخته تهیه می‌شوند که نه تنها برای سلامت فرد مفید نیست بلکه به اعتقاد بسیاری از پژوهشگران این چربی سوخته نقش زیادی در شکل‌گیری سرطان دارد؛ بنابراین استفاده هر چه کمتر از این شیرینی‌ها و مواد غذایی این چنینی به سلامت بیمار کمک می‌کند.

ابراهیمی دریانی با اشاره به شیوع 28 درصدی کبد چرب بین جوانان کشورمان و مطرح بودن کبد چرب به عنوان شایع ترین عامل افزایش آنزیم های کبدی و شایعترین علت برای پیوند کبد در غرب افزود: ماه رمضان با افزایش اراده فردی فرصتی خوب برای پیشگیری از پرخوری و کاهش وزن در پایان این ماه است؛ حال آنکه در برخی موارد دیده می‌شود، روزه‌داران به علت افراط در خوراک افزایش وزن پیدا می کنند.

این فوق تخصص گوارش نفخ را از دیگر شکایات روزه داران در این ماه عنوان کرد و گفت: کنترل استرس، خیس کردن حبوبات پیش از استفاده در غذاها،‌ استفاده از یک قاشق عرق نعناع در روز در صورت مبتلا نبودن به ریفلاکس، افزودن زیره سیاه به غذاها و مهمتر از همه صحبت نکردن در هنگام صرف غذا که باعث پیشگیری از ورود مقدار زیادی هوا به معده و روده می شود از مهمترین راهکارهای پیشگیری از نفخ است.

وی استفاده از نی در نوشیدن نوشیدنی ها را از عوامل دیگر نفخ دانست و تصریح کرد: وقتی مایعات با نی استفاده می شود، مقادیر زیادی هوا وارد معده و روده می‌شود که نفخ را بیشتر می کند بنابراین باید نوشیدنی ها با لیوان صرف شود تا از نفخ پیشگیری شود.

به گزارش فارس، ابراهیمی دریانی باور برخی به نقش روزه‌داری بر شکل‌گیری زخم معده و زخم اثنی عشر را تصوری نادرست دانست و افزود: کسانی که سابقه زخم معده با اثنی عشر دارند یا بیماریشان فعال است یا سابقه خونریزی، تنگی یا سوراح شدن داشته‌اند نباید روزه بگیرند ولی در صورتی که بیماریشان بهبود پیدا کرده است می توانند با خوردن قرص های کاهنده اسید معده روزه بگیرند.




تاریخ انتشار: ۱۸ تير ۱۳۹۳ - ۰۸:۳۹





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 115]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


پزشکی و سلامت

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن