تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 15 آبان 1403    احادیث و روایات:  حضرت زهرا (س):ما اهل بیت رسول خدا(ص) وسیله ارتباط خدا با مخلوقاتیم ما برگزیدگان ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826300411




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

توصیه های غذایی برای روزه داران


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

توصیه های غذایی برای روزه داران قزوین-ایرنا- ماه مبارک رمضان فرصت خوبی برای تقویت روح و روان، سلامت جان و آسودن بدن است، ولی در بعد جسمانی نقش تغذیه سالم می تواند ضامن سلامت روزه دار باشد.


به گزارش ایرنا، در سال های اخیر که ماه رمضان با روزهای طولانی و گرم تابستان با هم مقارنند و روزه دار باید بیش از 16 ساعت از سحر تا افطار را امساک کند، لذا در این بین موضوع تغذیه مناسب اهمیت می یابد.
تشنگی و خشکی دهان، سردرد و سرگیجه، ضعف و بی حالی از مشکلات شایعی هستند که برخی روزه داران ممکن است با آنها مواجه شوند.
توجه به برخی نکته های مهم درباره وعده های افطار و سحری و رعایت آنها می تواند زمینه را برای بهره برداری هرچه بیشتر از برکات این ماه فراهم کند.
یک متخصص تغذیه در استان قزوین در گفت و گو با خبرنگار ایرنا نسبت به نخوردن وعده سحری برای روزه داران هشدار داد و گفت: گرفتن روزه بدون سحری دلیلی بر قوی بنیه بودن شخص و یا سلامت کامل او نیست و زنان و مردان و نوجوانان نباید بدون سحری روزه بگیرند، زیرا باعث آسیب به دستگاه گوارش و کلیه ها خواهد شد.
دکترˈمصطفی نوروزیˈ با اشاره به غذاهای توصیه شده در سحر افزود: در سحر باید غذای اصلی با در نظر گرفتن حجم و شرایط سنی، استفاده شود تا بدن در طول روز دچار مشکل نشود.
وی اظهارکرد: مصرف ماست، پنیر و خوردن غذاهای قلیا ساز مثل میوه های آبدار، سبزی، صیفی و غلات، سالاد، گوجه فرنگی در کنار غذای اصلی موجب می شود تا روزه دار در طول روز احساس تشنگی کمتری کند.
نوروزی با بیان اینکه رژیم غذایی سحر باید متنوع باشد و تمام نیازهای غذایی را برآورده کند، خاطرنشان کرد: استفاده بیش از اندازه از برخی مواد مانند غذاهای چرب، کشک، ته دیگ و آش در هنگام سحر ممکن است در طول روز شخص را دچار تشنگی کند.
وی گفت: در صورت امکان در وعده سحر یک کاسه کوچک سوپ جو میل شود زیرا به دلیل نوع کربوهیدراتی که دارد احساس گرسنگی را در طول روز به تعویق می اندازد که البته علاوه بر سوپ جو در سحری نان، سیب زمینی و برنج نیز توصیه می شود.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی قزوین ادامه داد: به علت فاصله 16 ساعتی سحر تا افطار و کاهش ذخایر قند خون، لذا بهتر است افطار با یک استکان شیر گرم و خرما شروع شود، زیرا خرما و عسل در مقایسه با شیرینی های مرسوم مانند زولبیا و بامیه ارزش غذایی بالاتری داشته و علاوه بر مواد قندی طبیعی، دارنده انواع ویتامین های مختلف و مواد قندی مورد نیاز بدن هستند.
نوروزی اضافه کرد: البته باید توجه داشت که مصرف بیش از حد شیرینی ها حتی خرما و عسل هم در افطار توصیه نمی شود، زیرا از یکسو مانع میل به غذا می شود و از طرف دیگر شیرینی اضافی در بدن تبدیل به چربی می شود و ممکن است خطر چاقی و افزایش وزن را در پی داشته باشد.
وی با بیان اینکه مصرف حلیم در افطار به شرط نداشتن نمک و یا چربی زیاد و در حد اعتدال اشکالی ندارد، افزود: مصرف آش و سوپ های تند و پر ادویه در افطار ممکن است اثرات نامطلوب بر دستگاه گوارش داشته باشد.
نوروزی ادامه داد: بدن در طول شبانه روز باید حدود هشت تا 12 لیوان آب و یا مایعات دیگر دریافت کند تا موجب سلامت کلیه ها و همچنین دفع سموم بدن شود.
این استاد دانشگاه علوم پزشکی قزوین افزود: کم آبی بدن موجب تاثیر منفی در کلیه ها و احتمال عفونت و سنگ سازی می شود، بنابراین مصرف مایعات بین افطار و سحر در حد 8 لیوان و یا بیشتر توصیه می شود.
نوروزی، انواع سبزی ها و میوه ها مانند هندوانه، خربزه، گوجه فرنگی و خیار یا چای کمرنگ، شیر و سوپ را حاوی مقدار آب بسیار بالا دانست و گفت: آب موجود در این مواد غذایی نیز تامین کننده جزعی از مایعات مورد نیاز روزانه محسوب می شود.
وی به روزه داران توصیه کرد از آشامیدن آب و نوشابه های سرد و گازدار در شروع افطار خودداری کنند و درصورت علاقه به مصرف دوغ، با پرهیز از مصرف دوغ های صنعتی و پر نمک، خود به تهیه آن در منزل اقدام کنند.
این متخصص علوم تغذیه افزود: همچنین بین افطار و سحر از پنج گروه مواد غذایی شامل نان وغلات، میوه، مغز گردو، سبزی، شیر و فرآورده های آن و گوشت بطور متعادل و متنوع استفاده شود.
7388/ 614

انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير


[email protected]




10/04/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 64]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


پزشکی و سلامت

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن