تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 29 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص): اى مردم! جز اين نيست كه خداست و شيطان، حق است و باطل، هدايت است و ضلالت، رشد ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830861495




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

بانک ها، قلب شهرها را تسخیر می کنند


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

بانک ها، قلب شهرها را تسخیر می کنند یاسوج- ایرنا- می گویند شهرها موجودات زنده ای هستند که اگر چنین باشد شاید خیابان ها، رگ های خونی و عصبی آن تلقی شوند و مرکز شهر را می توان قلب آن نامید و بانک ها با ساختمان های زیبا، قلب شهر حتی شهری مانند یاسوج را تسخیر کرده اند.


این تسخیر به گونه ای است که می توان گفت به سوی رگ های شهر نیز پیش می رود.
هر روز در مکان های مهم شهر یاسوج؛ مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد ساختمان های کهنه رنگ و رو رفته نابود می شود و به جای آن ساختمان های چشم نواز بزرگی ساخته می شود که پس از چند روز تابلو یکی از بانک ها بر بالای آن می نشیند.
موسسه های مالی و اعتباری همچون بانک ها در جستجوی جای پایی در مرکز شهر هستند و چند ماه پس از افتتاح، مکان بهتر و بزرگتری را تسخیر می کنند.
از زمان افتتاح نخستین بانک در کهگیلویه و بویراحمد سال های خیلی زیادی نمی گذرد اما از آن روز تاکنون بانک ها و موسسه های مالی اعتباری با شعبه های بسیار در شهرهای گوناگون این استان کار می کنند.
به ظاهر کار ساده ای است، پول را از برخی مردم بگیر، آن را به شماری دیگر از آنان بده، سود این کار را بین خود و دارنده آن بخش کن.
اما این همه داستان مردم و بانک ها نیست، چون مردم که یک طرف این قضیه هستند هر روز تهیدست تر و بدهکارتر و طرف دیگر هرروز بیشتر فربه تر، بزرگتر و داراتر می شود.
این را می توان از ساختمان های شکوهمند، بزرگ و با کارمندان بسیاری که هر روز شمار آنان بیشتر و بیشتر و مشتریانی که هرروز بدهکار و بدهکارتر می شوند فهمید.
یک شهروند یاسوجی ت.صیفی دارد به این مصمون: شب می خوابی، بامداد بلند می شوی، می بینی جای چند مغازه نوشت افزار فروشی را که هر روز می دیدی، شعبه یک بانک یا موسسه مالی و اعتباری گرفته است.
* آنچه جای کارنیک را گرفت
بیشتر موسسه های مالی و اعتباری در آغاز دو ویژگی مشترک داشتند، یکی عنوان قرض الحسنه آنها و دیگری نامی که برای خود بر می گزیدند که بیشتر نام های مورد اعتماد مردم ایران از جمله نام امامان (ع) بود.
این موسسه ها که در ظاهر می بایست وام های قرض الحسنه می دادند تا مشکلات مردم برطرف شود و مالکان آنها از این راه ثوابی ببرند در عمل راه دیگری را برگزیدند که به بدهکاری روزافزون مردم انجامیده است.
ˈپ.الفˈ زن جوان 29 ساله ای می گوید: من از یکی از موسسه های مالی و اعتباری پنج میلیون تومان وام گرفتم اما به دلیل اینکه نتوانستم برنامه ام را عملی کنم نتوانستم بموقع اقساط را پرداخت کنم.
وی اضافه می کند: این موسسه پرونده ام را با پنج قسط که عقب افتاده بود به دادگاه فرستاد که مجبور شدم علاوه بر اصل وام، سود آن، دیرکرد و هزینه دادگاه را پرداخت کنم که بیش از 10 میلیون تومان شد.
ˈی. مˈ جوان 23 ساله ای که یک وام یک میلیون تومانی از یک بانک قرض الحسنه دریافت کرده بود نیز می گوید: وام من سه قسط عقب افتاده بود.
او ادامه می دهد: وقتی از رئیس شعبه خواستار مهلت شدم با روش نامتعارفی معترض این خواسته ام شد و گفت شعبه من در کشور از نظر دریافت اقساط رتبه اول را دارد و نمی خواهم این افتخارم دچار خدشه ای شود.
ˈم.جˈ بیکار بود، پنج میلیون تومان از یک موسسه مالی اعتباری وام گرفت، قرار شد شرکت تبلیغاتی راه اندازی کند اما شرکتش تعطیل شد، علی بیکار است و بدهکار و حالا در رفت و آمد میان خانه، موسسه مالی و دادگاه.
البته این رویه به موسسه های مالی و اعتباری محدود نیست بلکه بانک ها نیز چنین روش هایی را برگزیده اند.
ˈو.مˈ که ضامن یکی آشناهایش شده است می گوید: پارسال دو روز مانده به عید، حسابم بسته شد، پس از پیگیری فهمیدم به دلیل پرداخت نکردن قسط ها از سوی مدیون، بانک، حساب من را بست در صورتی که شب عید بود و حساب خود مدیون هم در آن بانک بود.
اگرچه تردیدی نیست که دیرپرداخت کردن قسط های وام، کاری ناپسند است اما بسیاری از کارشناسان دینی، دریافت دیرکرد وام را کاری غیرشرعی و حرام می دانند.
اما همه بانک ها و موسسه های مالی این کار را انجام می دهند هرچند تاکید فراوانی شده است که از این کار خودداری شود.
یک وکیل که از شرایط بانک های استان گله مند است می گوید: هم اکنون پیگیری معوقه های بانکی در برخی بانک ها همانند یک مافیا شده است.
ˈم.نˈ اضافه می کند: وکیلانی را می شناسم که در این سال ها برای پیگیری کار می کنند و دارای ثروت های میلیاردی شده اند.
* چرا مردم نتوانستند بدهی های خود را پرداخت کنند؟
نگاهی به 14 درصد بیکاری، حقوق ناچیز کارگران، تورم 40 درصدی، کرایه های بسیار سنگین خانه ها و حقوق کم کارمندان معمولی شاید به اندازه ای محکم باشد که دلایل دیگری نیاز نداشته باشد.
هر شهروندی که با یکی از این چالش ها دست و پنجه نرم کند نه تنها نمی تواند هیچ قسطی را پرداخت کند بلکه باید برای ادامه زندگی دنبال وام های تازه بگردد. وام هایی که هر روز بیشتر و بیشتر می شود.
امروز برخی می گویند وام را با وام می دهند که به معنای این است که این وام ها تنها فرصتی برای نفس کشیدن می دهد.
بانک ها و موسسه های مالی اعتباری روز بروز بیشتر شدند، مشتری ها بیشتر از پیش بدهکار شدند، سود جای ثواب را گرفت و این روند همچنان ادامه دارد.
اکنون کمتر کسی را می توان یافت که به بانک ها و موسسه های مالی بدهکار نباشد، کارخانه داران، مغازه داران، کارمندان، کشاورزان و حتی زنان و مردان جوانی که تازه زندگیشان را آغاز می کنند همه به بانک ها بدهکارند.
گزارش از: سیدولی موسوی نژاد
627 /675

انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير


[email protected]




16/04/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن