تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 16 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام رضا (ع):هر کس اندوه و مشکلى را از مومنى بر طرف نماید خداوند در روز قیامت ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826379624




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

پول ها کجا می رود؟ پولم در شبکه بانکی کشور گم شد


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: درد دل یک کاربر از پیگیری تراکنش ناموفق بانکی؛
"پول" ها کجا می رود؟ پولم در شبکه "بانکی" کشور گم شد
تراکنش های ناموفقی که به بلوکه منابع مردمی منجر می شود.


به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران، بنا بر اعلام بانک مرکزی، شبکه بانکی کشور باید در ازای تراکنش های دارای مغایرت به مشتریان خسارت پرداخت کنند؛ به عبارت ساده تر در صورتیکه مشتریان در استفاده از دستگاه های خودپرداز یا پایانه  های فروشگاهی با تراکنشی ناموفق مواجه شدند و این تراکنش کسر وجوه از حساب آنها را در برداشت، مشتری می تواند با مراجعه به بانک ضمن دریافت مبلغ کسر شده از حساب  خود، خسارت بلوکه شدن پول خود را نیز از بانک دریافت کند.  

یکی از دلایل اصلی اجرای  طرح جبران خسارت از بابت تراکنش های دارای مغایرت این بود که در بسیاری از موارد این اعتراض وجود داشت که با ایجاد تراکنش های ناموفق و مغایرت، سود سرشاری نصیب بانکها می شود چرا که تا زمان رفع مغایرت و بازگشت وجوه به حساب مشتریان، پولها نزد بانکها می ماند. به همین خاطر و در راستای افزایش اعتماد و خوش بینی مردم به شبکه بانکی کشور، بانک مرکزی دست به کار شد و طرح جبران خسارت از بابت تراکنش های ناموفق را روی میز شورای پول و اعتبار گذاشت و این شورا نیز بالفور با طرح بانک مرکزی موافقت کرد.
 
حالا در چنین شرایطی که بانک مرکزی وعده پرداخت جبران خسارت به مشتریان را از بابت تراکنش های دارای مغایرت داده است، دبیر کل بانک مرکزی اعلام کرده که در فاز اول اجرای طرح پرداخت خسارت به تراکنش های ناموفق‌ فقط مربوط به دستگاه‌های خودپرداز است و پرداخت خسارت به تمامی تراکنش‌های الکترونیکی، به استثنای پایانه‌های فروش و مانده‌گیری انجام می‌شود؛ این درحالیست که با توجه به گسترش خریدهای روزمره مردم از طریق پایانه های فروشگاهی، حجم تراکنش های ناموفق بر روی پایانه های فروشگاهی از دستگاه های خودپرداز بیشتر و قابل توجه تر است.  

نکته جالب توجه دیگر آن است که در مواقع بسیار پیش می آید که بانکها متوجه تراکنش های ناموفق دارای مغایرت می شوند اما متاسفانه در بازگشت منابع به حساب مشتری کوتاهی می کنند این درحالیست که شبکه بانکی کشور باید آنچنان مسئولیت پذیر باشد که حتی اگر مشتری متوجه وجود تراکنش ناموفق دارای مغایرت نشد، با اتکا به خود، پیگیر امور جاری مشتری در این زمینه باشد.  

یکی دیگر از مشکلات متنابه در بخش تراکنش های ناموفق دارای مغایرت این است که پیگیری بازگشت وجوه با بورورکراسی های اداری فراوان همراه است که همین امر موجب سرخوردگی مشتری می شود و در بیشتر مواقع کار به جایی می رسد که مشتری از حق خود می گذرد.
توصیه می شود که شبکه بانکی کشور این سرخوردگی مشتری و گذشت از حق را به مثابه زنگ خطری برای خود تلقی کند چرا که این سرخوردگی در دراز مدت نتیجه ای جز بی اعتمادی به نظام بانکی کشور به دنبال نخواهد داشت.     

اما مبحث قابل توجه در موضوع سردرگمی مشتریان از بابت تراکنش های ناموفق دارای مغایرت که بانک مرکزی هم نسبت به آن بی توجهی بوده؛ آن است که بانکها آنچنان تمایلی به حل و فصل ماجرای تراکنش ناموفق دارای مغایرت از خود نشان نمی دهند و تقصیرات را به گردن دیگری می اندازند.   

در بسیاری مواقع پیش می آید که یک کاربر یا مشتری با در دست داشتن یک برگه تراکنش ناموفق دارای مغایرت که به کسر از حساب منجر شده، به بانک مراجعه می کند. در چنین شرایطی بانک یک فرم بررسی اطلاعات به مشتری می دهد تا اطلاعاتی از قبیل شماره کارت بانکی و اطلاعات تراکنش ناموفق از قبیل شماره پذیرنده، ساعت و روز تراکنش ناموفق را در اختیار گیرد. اما پس از گذشت مدت زمان بسیاری به مشتری اعلام می کند که باید به بانک دیگر برای دریافت وجوه کسر شده مراجعه شود و در نهایت هم مشتری را به سیستم امداد شتاب و شماره گویای 29911 ارجاع می دهد.

در کمال تاسف باید گفت که شبکه بانکی کشور در قبال تراکنش های ناموفق دارای مغایرت مسئولیت پذیری چندانی از خود نشان نمی دهند و در برخی مواقع این عدم مسئولیت پذیری به بلوکه منابع مردمی منجر می شود.  

این مطلب را به جهت جلوگیری از تکذیب و رد این گزارش واقعی توسط مسئولان شبکه بانکی یادآور می شوم که عین همین واقعه تلخ برای نگارنده این گزارش در طی یک و ماه نیم گذشته پیش آمده است. نگارنده این گزارش با استفاده از کارت بانکی خود که متعلق به بزرگترین بانک دولتی ایران (بانک ملی) است، به خرید کالا اقدام می کند. پذیرنده، کارت بانکی مشتری را در پایانه فروشگاهی وابسته به بانک پارسیان (یکی از بانک های خصوصی) وارد می کند و پس از پیغام تراکنش ناموفق مجددا کارت را در دستگاه می کشد که در مرتبه دوم پیغام تراکنش موفق صادر می شود. اما مشتری پس از اتمام خرید متوجه می شود که خرید یک کالا منجر به دو بار کسر از حساب بانکی او شده است.

 علی رغم گذشت 72 ساعت مبالغ برداشت شده از طریق تراکنش ناموفق به حساب نگارنده گزارش بازنگشت. به ناچار به بانکی که کارت بانکی از ناحیه آن بانک صادر شده بود، ( بانک ملی) مراجعه شد اما آنها به این نکته اشاره کردند که به جهت اینکه کارت بانک در پایانه فروشگاهی بانک خصوصی دیگری وارد شده، بنابراین باید بازگشت وجوه را از بانک دیگر جویا شوید. در قدم بعد، اطلاعات کارت بانکی و برگه تراکنش ناموفق نیز در اختیار بانکی که پایانه فروشگاهی وابسته به آن بود، گذاشته شد که آنها پس از دریافت اطلاعات درخواست صورت حساب کارت بانکی را نمودند اما پس از گذشت یک هفته تنها پاسخی که از این بانک گرفته شد، این بود که پول در بانک ما هم نیست. تنها راه برای باز پس گیری وجه برداشت شده شماره گویای 29911 بود، شماره ای که توان سخن گفتن و شاید هم شنیدن دارد اما توان پاسخ گفتن ندارد و دردی را دوا نمی کند...  اشاره به این نکته بارز که بانک مرکزی هم که در این شرایط جوابگو نیست، تکرار مکررات است. به همین راحتی... پولها گم می شود و هیچکس خبر ندارد که پولها کجا رفته است؟!

متاسفانه شبکه بانکی کشور در چند سال گذشته نشان داده است که نه تنها مسئولیت پذیری چندانی در قبال مشتریان خود ندارد بلکه حتی توان آن را دارد که جیب مشتریان را هم به راحتی خالی کند.
 
حالا در چنین شرایطی بانک مرکزی در نمایشی تبلیغاتی از جبران خسارت برای تراکنش های ناموفق سخن می گوید؛ جبران خسارت پیشکش، پول مردم را نخورید.

انتهای پیام/






تاریخ انتشار: ۱۴ تير ۱۳۹۳ - ۱۴:۱۸





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن