واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
آستان قدس دارنده بیشترین و ارزشمندترین اسناد قدیمی در ایران مشهد – ایرنا – مدیر مرکز اسناد و مطبوعات آستان قدس رضوی گفت: این نهاد دارنده بیشترین و ارزشمندترین اسناد قدیمی در ایران است که اسناد آن دارای قدمت 500 ساله می باشد.
ˈابوالفضل حسن آبادیˈ روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: مرکز اسناد آستان قدس رضوی با هدف نگهداری از حدود 180 هزار برگ سند مربوط به تشکیلات این آستان مقدس در سال 1376 ایجاد شد.
وی بیان کرد: در بین اسناد قدیمی نگهداری شده در این مرکز، اسنادی از دوره افشاریه، قاجاریه و یک مجموعه 69 هزار صفحه ای از اسناد دوره صفویه وجود دارد که بیشترین اسناد دوره صفویه در سطح جهان بوده و به عنوان میراث معنوی یونسکو ثبت جهانی شده است.
وی اسناد موجود در این مرکز را حدود 13 میلیون برگ و بیش از 40 هزار قطعه عکس عنوان و بیان کرد: این مرکز با برخورداری از بیش از 10 هزار ساعت مصاحبه شفاهی در ارتباط با مشهد و تاریخ آستان قدس رضوی، بزرگترین آرشیو تاریخ شفاهی شهری را در سطح خاورمیانه در اختیار دارد.
وی درباره گروه مطبوعات این مرکز گفت: این گروه مطبوعات و نشریات با ارزشی از مناطق مختلف کشور در اختیار دارد که شمار آنها از یک میلیون نسخه فراتر می رود.
حسن آبادی افزود: آرشیو مطبوعات آستان قدس رضوی دارای بیش از 800 عنوان نشریه چاپ خراسان است که در نوع خود بی نظیر می باشد.
وی تعداد مطبوعات موجود در این آرشیو را 21 هزار و 729 عنوان دانست و بیان کرد: این عناوین در یک میلیون و 700 هزار نسخه گردآوری شده است.
وی گفت: همچنین 33 هزار جلد مجله در این آرشیو وجود دارد که چهار هزار جلد آن لاتین است.
وی اظهار کرد: 14 هزار جلد روزنامه، دو هزار و 168 عنوان نشریه غیر فارسی در صد هزار نسخه، 499 عنوان نشریه در هزار و 200 نسخه سالنما و سالنامه ، 85 عنوان نشریات الکترونیکی، بیش از هزار و 500 عنوان نشریه در 50 هزار نسخه گلبن، هزار و 555 عنوان نشریه در 30 هزار 809 نسخه قاسمی از جمله منابعی است که در این مرکز به صورت آرشیو نگهداری می شود.
وی ادامه داد: 380 عنوان نشریات از 34 کشور به زبان های مختلف در آرشیو مطبوعات خراسان رضوی نگهداری می شود که از این تعداد 129 عنوان از 20 کشور به زبان فارسی است و باقی آن 104 عنوان مجله و 25 روزنامه است.
مدیر مرکز اسناد و مطبوعات آستان قدس رضوی گفت: تکمیل مجموعه به خصوص نشریات خراسان سالهاست که در دستور کار این مرکز قرار دارد و با ایجاد ارتباط با ناشران و یا سایر مراکز فرهنگی و مجموعه داران تلاش کردیم عناوین و شماره هایی از هر نشریه که در آرشیو وجود ندارد، بدست آوریم.
حسن آبادی یکی از وظایف این مرکز را جمع آوری اسناد اداری آستان قدس و موسسات وابسته دانست و گفت: اسناد پس از 30 سال با از دست دادن ارزش اولیه خود در مراکز اداری، به ارزش ثانویه آن که پژوهشی و تاریخی است، دست می یابند و به این مرکز منتقل می شوند.
وی افزود: اسناد در این مرکز پس از ساماندهی، ارزشیابی و انتقال به مخزن، نمایه سازی شده و اطلاعات آن به رایانه منتقل می شود تا به سهولت در دسترس پژوهشگران قرار گیرد.
7489 /664
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
11/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 64]